BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda pentru locuinte verzi (cu consum mic de energie)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-03 21:43

Banca Transilvania anunta lansarea unui nou tip de credit imobiliar-ipotecar, pentru cumpararea sau constructia de locuinte eficiente energetic (verzi).

Dobanda practicata de banca pentru aceste tipuri de imprumuturi este cea mai mica in comparatie cu restul creditelor acordate de banci si cu 0,35 puncte procentuale mai redusa decat creditul imobiliar standard al bancii, conform topului realizat de Bancherul.ro (vezi foto).

Comunicatul bancii: 

Banca Transilvania lansează Creditul verde pentru locuinţe prietenoase cu mediul

 Noul credit este cel mai ieftin împrumut BT pentru locuinţe.

 O locuinţă verde înseamnă un mediu mai sănătos, costuri mai mici la utilităţi şi standarde mai ridicate de viaţă.

 BT este prima bancă din România care a acordat, din 2007, finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial.

Banca Transilvania lansează Creditul imobiliar/ipotecar verde, prin care încurajează achiziţionarea de imobile cu eficienţă energetică.

Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine o dobândă variabilă, în lei, de 4,77%, atât pentru creditele noi, cât şi în cazul refinanţărilor.

Oferta BT înseamnă rate mai mici cu până la 5% faţă de un credit imobiliar BT standard, pe toată perioada de creditare. O locuinţă verde înseamnă un mediu mai sănătos, costuri mai mici la utilităţi, amprentă de carbon mai redusă, dar şi standarde mai ridicate de viaţă.

Angajamentul BT pentru sustenabilitate şi creştere responsabilă
BT este prima bancă din România care a acordat finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial în România, din fonduri BERD, pas făcut în 2017.

Finanţările destinate eficienţei energetice pentru sectorul rezidenţial este al treilea domeniu în care BT s-a implicat,
primii paşi fiind făcuţi acum 10 ani pentru creşterea eficienţei energetice a activităţilor economice a clienţilor IMM, precum şi pentru proiecte de creştere sustenabilă derulate de entităţi publice.

Pe lângă finanţările din parteneriate cu BERD, IFC si EEEF, Grupul Financiar Banca Transilvania susţine proiecte prietenoase cu mediul inclusiv din surse proprii şi are modele complexe de evaluare a riscului de mediu.

Pentru bancă, #ThinkGreen înseamnă, pe lângă credite verzi şi susţinerea ideilor de afaceri sustenabile, folosirea cu responsabilitate a resurselor naturale, oferirea de soluţii de online banking, credite verzi şi acţiuni de împădurire, toate parte din Angajamentul BT pentru creştere responsabilă.

Ce înseamnă cel mai nou credit BT:

 Este pentru imobile cu performanță energetică superioară cu certificat energetic A sau B superior, cu consum anual specific de până la 163 kWh/m².

 Se acordă în lei, avansul este de 15%, iar perioada împrumutului este între 5 şi 30 de ani.

 Dobânda este de 4,77%, formată din IRCC + marjă fixă 2,6 p.p.

 Pentru acordare sunt luate în considerare veniturile permanente: salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate de minim un an etc.

Primii paşi spre noua casă verde pot fi făcuţi online, pe site-ul băncii, prin simularea unui credit cu ajutorul Calculatorului de rate şi prin solicitarea unei consultanţe.

De exemplu, pentru un credit în valoare de 200.000 de lei, pe o perioadă de 30 de ani, cu 360 de rate egale, cu dobânda de 4,77% pe an, IRCC 2,17% plus marja fixă de 2,60%, rata este de aproape 1.045 de lei.

Taguri: credite ipotecare  BT  Banca Transilvania  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii