BANCI | Ultima Ora

BCR va face plati prin programul de microgranturi Masura 1 pentru 2.000 de firme si PFA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-23 14:08

Firmele micro și PFA-urile ce sunt eligibile pentru ajutorul de stat din programul de microgranturi – Măsura 1 au la dispoziție 5 zile lucrătoare pentru a semna contractele cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), anunta BCR intr-un comunicat, in care adauga:

- Peste 2.000 de firme micro și PFA-uri au selectat Banca Comercială Română drept partener pentru Măsura 1.

- După semnarea contractului cu ministerul, cei care au selectat BCR vor primi banii în maximum 7 zile lucrătoare.

Banca Comercială Română este pregătită să facă plățile în cadrul măsurii Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile. Măsura 1 a programului de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, s-a adresat firmelor micro fără niciun angajat, PFA-urilor, ONG-urilor cu activitate economică și cabinetelor medicale.

Astfel, pe măsură ce contractele de finanțare dintre clienții BCR și MEEMA vor fi semnate, BCR va efectua plățile în valoare de 2000 de euro/client. Pentru ca toate etapele să fie îndeplinite cât mai repede, aplicanții trebuie să urmeze toți pașii necesari detaliați în cadrul platformei https://granturi.imm.gov.ro/.

Banca a lansat special pentru acest proiect Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie, care conține toate informațiile necesare celor care doresc să acceseze granturile nerambursabile.

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de peste 1,7 miliarde de euro prin trei scheme de finanțare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.

· Măsura 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. Euro - Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)

· Măsura 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 1,067 miliarde euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)

· Măsura 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  banca  

Comentarii

Mihai Ghe Gelu
Minciuni
A trecut aproape o luna de la aprobare MICROGRANTURI 2000 EURO si nu am bani in cont .

Vasile Coman - Bancherul.ro
plata microgranturi BCR
Ar trebui sa primiti in urmatoarea perioada banii din microgranturi, dupa cum a anuntat BCR. Daca platile intarzie, reveniti la mine, pentru a va ajuta sa rezolvati problema: vasile.coman@bancherul.ro.

Virgil Pamfil
Contractare microgranturi
Am depus cererea conformate cu recipisa in 12 octombrie si nu am primit nici un feedback de la MEEMA. Promisiunea a fost ca platile sa se faca in Noiembrie si totul este in ceata. Aveti vre-o informatie de la MEEMA?

Virgil Pamfil
Contractare microgranturi
Am depus cererea conformate cu recipisa in 12 octombrie si nu am primit nici un feedback de la MEEMA. Promisiunea a fost ca platile sa se faca in Noiembrie si totul este in ceata. Aveti vre-o informatie de la MEEMA?

Virgil Pamfil
Contractare microgranturi
Am depus cererea conformate cu recipisa in 12 octombrie si nu am primit nici un feedback de la MEEMA. Promisiunea a fost ca platile sa se faca in Noiembrie si totul este in ceata. Aveti vre-o informatie de la MEEMA?

Virgil Pamfil
Contractare microgranturi
Am depus cererea conformate cu recipisa in 12 octombrie si nu am primit nici un feedback de la MEEMA. Promisiunea a fost ca platile sa se faca in Noiembrie si totul este in ceata. Aveti vre-o informatie de la MEEMA?

Teodor
Inca o țeapa marca statu', fix ca aia cu fotovoltaicele !
Cand se fac platile ? In secolul asta ? Dupa ce ne inchidem firmele ?

Grec iulia
Pt granturi măsura 1
Oare știe cineva vreun pfa care a luat cei 2000 de euro ????

Vasile Coman - Bancherul.ro
plata granturi BCR
Am intrebat la BCR care este situatia platii granturilor, iar raspunsul este urmatorul: "noi am anuntat ca suntem pregatiti sa facem platile, dar putem face acest lucru numai dupa ce se semneaza contractele cu MEEMA. "Pe masura 1 am facut plati pentru aproape 25% din totalul antreprenorilor eligibili care au ales BCR. Platile pot fi efectuate doar catre antreprenorii care au contracte semnate si doar acestia au contracte semnate pana in prezent. Pe masura 2 urmeaza sa fie semnate contractele intre minister si firme. Pana la finalul zilei de ieri (08.12.2020), dintre cei care au selectat BCR doar doua firme aveau contracte semnate. Din momentul in care antreprenorii au semnate contractele in platforma, noi operam platile in maximum 2 zile."

Violeta
Op din Microgrant
Nu reusesc sa fac op din contul de microgrant?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraLa ATM-urile BCR se pot retrage contactless bani

Banca Comercială Română a demarat implementarea funcționalității de retragere contactless a numerarului la bancomatele și multifuncționalele sale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Funcționalitatea va fi disponibilă atât pentru cardurile emise de BCR, detalii

Rezultatele ING Bank in S1 2022: profit net in crestere cu 39%, la 535 milioane lei

ING Bank anunta, intr-un comunicat, rezultatele din prima jumatate a anului 2022: profit net de 535 milioane lei, in crestere cu 39%, depozite mai mari cu 11%, pana la 51 miliarde lei si in avans de 20% a creditelor brute, la 36,5 miliarde lei.  Costurile cu provizioanele au scazut cu 23%, la 103 milioane lei, iar taxele platite s-au majorat cu 112%, la 368 milioane lei. Comunicatul ING Bank:  ING Bank România: premiere în creditare și revenirea în topul dealerilor primari în trimestrul al doilea - ING aduce o nouă premieră pe piața din România: pre-aprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online; - În al doilea trimestru, ING a detalii

ING Bank: cum se face refuzul la plata pentru recuperarea banilor pe biletele Blue Air

ING Bank si-a informat clientii, intr-o postare pe Facebook, cum trebuie sa formuleze refuzurile la plata in cazul anularii zborurilor anulate de Blue Air, pentru a-si primi banii inapoi pe biletele achitate cu cardul. ING Bank nu mentioneaza, in anunt, numele companiei aeriene, insa se intelege ca este vorba de Blue Air, singura care si-a anulat zborurile in urma popririi conturilor de catre agentia de mediu a statului. Postarea ING Bank pe Facebook: "Venim în ajutorul clienților ING Bank România care sunt puși în situația de a solicită refuzuri la plată ca urmare a anulării zborurilor din ultima perioadă cu pașii ce trebuie urmați în vederea gestionării corecte a acestor detalii

Si la Raiffeisen Bank se pot face transferuri instant

Raiffeisen Bank anunta intr-un comunicat ca este a saptea banca din Romania care permite clientilor persoane fizice sa faca transferuri de bani instant, dupa Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Patria Bank, Libra Bank, Vista Bank. Comisionul pentru o plata instant la Raiffeisen este acelasi ca la un transfer interbancar obisnuit: 4,45 lei, dupa cum precizeaza banca: "O plata in lei efectuata de catre un client care nu detine un pachet de cont curent, de tip: Zero Tot, Zero Simplu, Premium sau FWR pe canal instant are comision identic cu cel al unei plati de acelasi tip efectuata pe canal standard: 4 lei+ 0.45 lei comision Transfond. Daca clientul nu indeplineste conditia de gratuitate la pachet (o plata lunar), va plati detalii

  

Ultimele Comentarii