Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Care banci au cele mai bune cursuri de schimb valutar leu/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-10 21:30

CEC Bank, Banca Transilvania (BT), Banca Romaneasca, Libra Bank si Idea Bank sunt bancile cu cele mai bune cotatii la cursurile valutare leu/euro practicate la ghisee, in conturi sau la tranzactiile cu cardul.

Bancile cu cele mai dezavantajoase cotatii valutare sunt ING, BCR, Unicredit, Raiffeisen, Alpha Bank, Patria Bank, OTP Bank, Credit Europe Bank si Banca Romaneasca.

CEC Bank are cele mai bune trei cursuri de schimb la toate tipurile de tranzactii: atat la ghiseu, cat si in conturile clientilor si pentru platile cu cardul.

Analiza a fost realizata luand in calcul cotatiile din data de 09.11.2020, cand cursul oficial al BNR a fost 4,8668 lei pentru un euro.

Curs cumparare euro la ghisee

Cei care vor sa vanda euro la ghiseele bancilor, cea mai avantajoasa cotatie este la Libra Bank, cu 4,8300 lei pentru un euro, urmata de CEC Bank, care plateste 4,8200 lei pentru un euro si Banca Romaneasca, cu 4,8164 lei.

Cel mai dezavantajos pentru schimbarea de euro este la ING, cu 4,7766 lei, la BCR, cu 4,7910 lei si la OTP Bank, cu 4,7900 lei.

Diferenta dintre cel mai bun curs (4,8300) si cel mai slab (4,7766) este de 0,05 bani, adica 1,1%.

Curs vanzare euro la ghisee

Cei care vor sa cumpere euro la ghiseele bancilor vor gasi cele mai bune cotatii, in ordine, la CEC Bank (4,900 lei pentru 1 euro), Idea Bank (4,9140) si First Bank (4,9200).

Cele mai dezavantajoase cursuri de schimb sunt la ghiseele ING, Banca Romaneasca si Libra Bank.

Curs cumparare euro in conturi

Cele trei banci care ofera cei mai multi bani pentru euro (Libra Bank, CEC Bank si Romaneasca) la ghisee au cele mai bune cotatii si pentru clientii lor, atunci cand acestia cumpara euro in propriile conturi bancare, la ghiseu sau online, prin internet banking sau mobile banking.

Cele mai slabe cotatii la gasim la BCR, ING si Alpha Bank.

Curs vanzare euro in conturi

Clientii bancilor CEC Bank, Banca Transilvania, Fist Bank si Ideea Bank au cele mai bune cotatii pentru cumpararea de euro in conturi, in timp ce detinatorii de conturi ING, BRD si Credit Europe au cele mai dezavantajoase cursuri de schimb.

Curs cumparare euro la platile cu cardul

Cursul de cumparare euro la platile cu cardul se aplica atunci cand ai un card in euro si faci plati in lei.

Cele mai bune cotatii sunt la CEC Bank, Libra Bank si Alpha Bank, iar cele mai slabe la Raiffeisen, Unicredit si OTP Bank.

Curs vanzare euro la platile cu carduri

Acest curs de schimb este important, pentru ca se aplica la platile in strainatate, in Europa, cu cardurile in lei: cand platesti ceva in euro cu cardul in lei, se fac de regula doua tipuri de conversii valutare: mai intai din lei in euro, la cursurile Visa/Mastercard, apoi din euro inapoi in lei, la cursurile de vanzare euro ale bancilor.

Asadar, putem spune ca cele mai bune carduri in lei pentru cumparaturile in euro din punct de vedere al schimbului valutar sunt cele emise de CEC Bank (care schimba euro cel mai ieftin, cu 4,8894 lei), Fist Bank (4,9060 lei) si Banca Transilvania (4,9140 lei).

Cele mai dezavantajoase cursului de schimb euro/leu se aplica la cardurile emise de Unicredit (4,9793 lei), ING (4,9716 lei) si Patria Bank (4,9535 lei).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda la un depozit in lei pe termen de un an a scazut la 2,06%

Dobanda medie platita de banci pentru un depozit in lei la termen de 12 luni constituit la ghiseu de persoanele fizice a scazut in luna ianuarie 2021 la 2,06%, de la 2,16%, conform topului dobanzilor pentru economii practicate de cele mai mari 15 banci, realizat de Bancherul.ro. In cazul detalii

Dobanda la creditele ipotecare a scazut sub 6%, dupa reducerea IRCC la 1,88%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) medie standard la un numar de 25 de creditele ipotecare acordate de 16 dintre cele mai mari banci romanesti a scazut in luna ianuarie 2021 la 5,81%, cu 0,19 puncte procentuale fata de nivelul din decembrie 2020, cand era 6%. Dobanda mai mica se datoreaza detalii

Bancile nu mai au oferte proprii de amanare a ratelor la credite, ci doar aplica OUG 227/2020

Nicio banca nu a venit, pana acum, cu o solutie proprie de amanare a ratelor la credite si in noul an 2021, cum au facut-o anul trecut, in conditii mai avantajoase decat moratoriul adoptat de Guvern prin Ordonantele 37 si 227. Anul trecut, unele banci, precum Banca Transilvania, au detalii

Bancile maresc comisioanele pentru conturi si carduri

Trei banci (BRD, Unicredit si Banca Romaneasca) au majorat semnificativ comisioanele standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice, in special la retragerile de numerar la ghisee. Astfel, BRD a dublat comisionul pentru retragerile de numerar in lei la detalii

Ultimele Comentarii

 • problema Home Bank ING

  Va rog sa-mi spuneti care este problema cu platile in aplicatia Home Bank a ING, pentru a va putea ... detalii

 • Ing

  Va rog faceți ceva cu aplicatia, de 2 zile încerc sa pot face niște plăti și nu ... detalii

 • Amanarea rate la banca

  As dori sa mi amana ti rata pe doua luni la banc incepe cu luna februarie martie deoarece mi sa u ... detalii

 • Actulizare date

  Buna ziua, daca o persoana nu este in tara si nu are posibilitatea sa vina in Romania pentru ... detalii

 • Amenintari blocare conturi

  Da, pe mine ma ameninta de cateva saptamani ca imi blocheaza conturile. Ideea este ca am fost sa ... detalii