Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Care banci au cele mai bune cursuri de schimb valutar leu/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-10 21:30

CEC Bank, Banca Transilvania (BT), Banca Romaneasca, Libra Bank si Idea Bank sunt bancile cu cele mai bune cotatii la cursurile valutare leu/euro practicate la ghisee, in conturi sau la tranzactiile cu cardul.

Bancile cu cele mai dezavantajoase cotatii valutare sunt ING, BCR, Unicredit, Raiffeisen, Alpha Bank, Patria Bank, OTP Bank, Credit Europe Bank si Banca Romaneasca.

CEC Bank are cele mai bune trei cursuri de schimb la toate tipurile de tranzactii: atat la ghiseu, cat si in conturile clientilor si pentru platile cu cardul.

Analiza a fost realizata luand in calcul cotatiile din data de 09.11.2020, cand cursul oficial al BNR a fost 4,8668 lei pentru un euro.

Curs cumparare euro la ghisee

Cei care vor sa vanda euro la ghiseele bancilor, cea mai avantajoasa cotatie este la Libra Bank, cu 4,8300 lei pentru un euro, urmata de CEC Bank, care plateste 4,8200 lei pentru un euro si Banca Romaneasca, cu 4,8164 lei.

Cel mai dezavantajos pentru schimbarea de euro este la ING, cu 4,7766 lei, la BCR, cu 4,7910 lei si la OTP Bank, cu 4,7900 lei.

Diferenta dintre cel mai bun curs (4,8300) si cel mai slab (4,7766) este de 0,05 bani, adica 1,1%.

Curs vanzare euro la ghisee

Cei care vor sa cumpere euro la ghiseele bancilor vor gasi cele mai bune cotatii, in ordine, la CEC Bank (4,900 lei pentru 1 euro), Idea Bank (4,9140) si First Bank (4,9200).

Cele mai dezavantajoase cursuri de schimb sunt la ghiseele ING, Banca Romaneasca si Libra Bank.

Curs cumparare euro in conturi

Cele trei banci care ofera cei mai multi bani pentru euro (Libra Bank, CEC Bank si Romaneasca) la ghisee au cele mai bune cotatii si pentru clientii lor, atunci cand acestia cumpara euro in propriile conturi bancare, la ghiseu sau online, prin internet banking sau mobile banking.

Cele mai slabe cotatii la gasim la BCR, ING si Alpha Bank.

Curs vanzare euro in conturi

Clientii bancilor CEC Bank, Banca Transilvania, Fist Bank si Ideea Bank au cele mai bune cotatii pentru cumpararea de euro in conturi, in timp ce detinatorii de conturi ING, BRD si Credit Europe au cele mai dezavantajoase cursuri de schimb.

Curs cumparare euro la platile cu cardul

Cursul de cumparare euro la platile cu cardul se aplica atunci cand ai un card in euro si faci plati in lei.

Cele mai bune cotatii sunt la CEC Bank, Libra Bank si Alpha Bank, iar cele mai slabe la Raiffeisen, Unicredit si OTP Bank.

Curs vanzare euro la platile cu carduri

Acest curs de schimb este important, pentru ca se aplica la platile in strainatate, in Europa, cu cardurile in lei: cand platesti ceva in euro cu cardul in lei, se fac de regula doua tipuri de conversii valutare: mai intai din lei in euro, la cursurile Visa/Mastercard, apoi din euro inapoi in lei, la cursurile de vanzare euro ale bancilor.

Asadar, putem spune ca cele mai bune carduri in lei pentru cumparaturile in euro din punct de vedere al schimbului valutar sunt cele emise de CEC Bank (care schimba euro cel mai ieftin, cu 4,8894 lei), Fist Bank (4,9060 lei) si Banca Transilvania (4,9140 lei).

Cele mai dezavantajoase cursului de schimb euro/leu se aplica la cardurile emise de Unicredit (4,9793 lei), ING (4,9716 lei) si Patria Bank (4,9535 lei).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Profitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

Comparatie intre dobanzile la creditele ipotecare din Spania si Romania

„Doar in Romania dobanda ajunge sa fie 150% din totalul cerut”, este de parere un cititor: „Nu inteleg cum poate sa fie o rata lunara 169 ron iar dobanda 1660 ron, serios , locuiesc in spania 140.000 euro pe 30 ani iar la rata de 435€ aprox 169€ e detalii

 



 

Ultimele Comentarii