BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Comunitatea bancara considera ca educatia financiara trebuie sa devina o prioritate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-10 12:38

Show-ul online de educație financiară “La Taclale și Parale”, moderat de Cabral și desfășurat pe platforma DreptulLaBanking, a găzduit o confruntare inedită între oameni de business din zona non bancară, care s-au alăturat demersurilor băncilor din România pentru promovarea educației financiare, conform unui comunicat de presa, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Monica Cadogan, director general și fondator Vivre, Dragoș Petrescu - proprietar City Grill, Cornel Cărămizaru – director general FrieslandCampina Spania, Dragoș Militaru – director general Kandia și Mirela Retegan – proprietar Zurli au concurat în cadrul ediției speciale din al doilea sezon, de sâmbătă, 7 noiembrie.

Comunitatea bancară consideră că educația financiară trebuie să devină o prioritate. Sistemul bancar joacă un rol activ în promovarea educației financiare pentru susținerea economiei și facilitarea accesului populației și companiilor la servicii financiare adaptate propriilor nevoi.

O soluție pentru o mai bună integrare financiară este sprijinirea unui program de creștere a nivelului de educație financiară, care să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă.

„Consider educația financiară ca fiind procesul de educare prin care consumatorul învață ce sunt banii și celelalte produse financiare, ce sunt riscurile financiare și oportunitățile de investiții astfel încât să poată să ia decizii informate referitor la finanțele personale. Această educație trebuie să înceapă cât mai devreme, probabil de la grădiniță, astfel încât atunci când micul consumator își va cumpăra singur pentru prima oară o prăjiturică sau un baton de ciocolată să înțeleagă noțiunile de bază”, a subliniat Dragoș Militaru, Director General Kandia.  

„Cred cu tărie că educația financiară ne disciplinează pe toate planurile și că ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă. Vorbim, de fapt, despre o gândire matematică pe care mulți dintre noi o evităm, fără să conștientizăm că este o punte care ne duce mai aproape de certitudine. Am fost întotdeauna o fire pragmatică și am calculat atent fiecare acțiune financiară. În fond, cred că a fi educat din punct de vedere financiar înseamnă a administra corect banii și a anticipa un eventual succes sau eșec. Am tras această concluzie atunci când mi-am investit toate economiile în întemeierea Vivre. Aveam de ales între a cumpăra o casă sau a fonda o afacere. Nu știam că va fi o poveste de succes, dar eram convinsă că am făcut corect calculele și că merită să dau o șansă acestei idei. Opt ani mai târziu, pot spune că am făcut alegerea potrivită”, a declarat Monica Cadogan, CEO și Co-fondator Vivre.

“Nouă ni s-a spus mereu că banii se fac greu. Că trebuie să muncești enorm dacă vrei să ai bani și să ai mare grijă de ei, să pui deoparte. Greu am ieșit din aceste tipare, dar am scăpat de toate fricile cu care am crescut. Îmi doresc din toată inima ca noi să creștem copii care să considere banii un instrument pe care să-l folosească ușor și cu mult curaj. Educația financiară ar trebui să înceapă de la prima pușculiță, pe care orice copil ar trebui să o aibă în casă”, a menționat Mirela Retegan, Fondator și CEO al companiei ZURLI.

Al doilea sezon „La Taclale si Parale Show” include şase emisiuni, difuzate săptămânal pe Facebook pe pagina @DreptulLaBanking și pe www.dreptullabanking.ro, sâmbăta. Ocupanții locurilor I și II ai primelor trei ediţii se vor înfrunta în marea finală, premiul cel mare fiind oferit de Asociația Română a Băncilor în valoare de 1.000 de euro.

După succesul repurtat în vara anului 2020 în primul sezon al emisiunii online, sezonul doi a adus, pe lângă ediţia consacrată liderilor de companii, şi o emisiune pentru elevii de liceu. La ediția dedicată tinerilor au participat elevi cu vârsta între 14 și 17 ani.

Emisiunea online își propune să interacționeze cu cât mai multe persoane interesate. Astfel, la fiecare ediție, spectatorii online primesc un cod cu ajutorul căruia pot intra în joc pentru a-și testa cunoștințele financiare.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)Asociatia Romana a Bancilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

Asociația Română a Băncilor (ARB) a devenit membru afiliat al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică - Rețeaua Internațională de Educație Financiară, începând cu luna aprilie 2021, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Statutul de detalii

Cei care-si amana ratele la credite trebuie sa se asigure ca le vor putea plati ulterior, avertizeaza bancile

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) recomanda clientilor bancilor afectati de criza COVID-19 care doresc sa-si amane ratele la credite, conform OUG 227/2020, sa ia in calcul ca ratele se majoreaza dupa perioada de suspendare, astfel incat sa nu ajunga ulterior in situatia de a nu mai putea putea detalii

Doar 14% dintre romani prefera sa-si faca un depozit online, fara sa mearga la banca

În perioada pandemiei, aproximativ patru din zece români reușesc să facă economii (39%), în condițiile în care înainte de pandemie, într-o lună obișnuită, două treimi dintre respondenți (68%) reușeau să economisească, relevă Studiul Digitalizarea detalii

Noi reguli privind platile online cu cardul valabile din 2021, anunta ARB

Sistemul bancar din România implementează noile protocoale de securizare a plăților electronice, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021, sporind astfel protecția și confidențialitatea datelor financiare ale consumatorilor care efectuează tranzacții online cu detalii

  

Ultimele Comentarii