Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-08 23:01

Banca Transilvania (BT) si CEC Bank sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare, in tip ce la BRD si OTP Bank gasim cele mai mari costuri dintre cele 25 de credite luate in calcul, oferite de 16 banci romanesti.

Banca Transilvania (BT) are cea mai mica dobanda la un credit ipotecar, datorita ofertei de Black Friday, valabila in perioada 6-16 noiembrie, cand dobanda este 4,56% (IRCC + 2,39%), cu o jumatate de punct mai mica decat cea standard - 5,12%.

Insa chiar si cu dobanda standard, valabila dupa Black Friday, BT ramane pe locul doi in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare, dupa CEC Bank, care-si va relua sefia clasamentului, cu o dobanda de 4,67% (IRCC + 2,5%).

Locul trei este ocupat de BCR, cu 5,27% (3,10%+IRCC).

Libra Bank, aflat pe locul patru, ramane singura banca din Romania care promoveaza o dobanda inselatoare, cu formula "de la 4,92%", dar care poate sa ajunga la 5,67%, "in functie de profilul clientului rezultat in urma analizei datelor si documentatiei aferente solicitarii de credit".

Motiv pentru care am luat in calcul dobanda medie a celor doua valori, si anume 4,67%.

La toate celelalte banci exista o dobanda unica, standard, pentru toti clientii, diferentele facandu-se doar in functie de valoarea creditului acordat sau de incasarea veniturilor intr-un cont al bancii.

Cel mai scump credit ipotecar este cel al BRD, cu dobanda fixa pe toata perioada creditarii, de 7,11%, singurul imprumut de acest gen. Restul bancilor au fie dobanzi variabile pe toata perioada, fie dobanzi fixe doar in primii cinci sau sapte ani.

Insa si creditul ipotecar al BRD cu dobanda variabila este al treilea cel mai costisitor, cu o rata de 5,94%, sub nivelurile OTP Bank si Garanti, dar cu mai multe comisioane.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), costul total al unui credit, care include atat dobanda, cat si comisioanele, pleaca de la 4,81% la BT si ajunge la 7,99% la BRD.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile maresc comisioanele pentru conturi si carduri

Trei banci (BRD, Unicredit si Banca Romaneasca) au majorat semnificativ comisioanele standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice, in special la retragerile de numerar la ghisee. Astfel, BRD a dublat comisionul pentru retragerile de numerar in lei la detalii

Unicredit creste semnificativ comisioanele pentru conturi si carduri

Unicredit Bank va majora semnificativ, din 1 februarie 2021, o serie de comisioane standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice. Comisionul lunar pentru administrarea contului curent va fi majorat la 8 lei, de la 5 lei cat este in detalii

Dobanzile la credite si depozite s-au intors in 2020 la nivelurile reduse din urma cu doi ani

Atat dobanzile la creditele noi in lei acordate de banci populatiei, cat si cele pentru depozitele noi in lei, au fost in scadere in luna noiembrie 2020, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, dobanda medie pentru depozitele noi in lei detalii

Creditele noi sunt in scadere, dar se mentin la nivelurile din anul precedent, in ciuda pandemiei

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor a scazut in luna noiembrie 2020 la 5,5 milarde lei, de la 7,1 miliarde lei in luna precedenta, insa se mentine la un nivel comparabil cu luna corespondenta a anului precedent, de 5,8 miliarde lei, in contextul pandemiei detalii