Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-08 23:01

Banca Transilvania (BT) si CEC Bank sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare, in tip ce la BRD si OTP Bank gasim cele mai mari costuri dintre cele 25 de credite luate in calcul, oferite de 16 banci romanesti.

Banca Transilvania (BT) are cea mai mica dobanda la un credit ipotecar, datorita ofertei de Black Friday, valabila in perioada 6-16 noiembrie, cand dobanda este 4,56% (IRCC + 2,39%), cu o jumatate de punct mai mica decat cea standard - 5,12%.

Insa chiar si cu dobanda standard, valabila dupa Black Friday, BT ramane pe locul doi in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare, dupa CEC Bank, care-si va relua sefia clasamentului, cu o dobanda de 4,67% (IRCC + 2,5%).

Locul trei este ocupat de BCR, cu 5,27% (3,10%+IRCC).

Libra Bank, aflat pe locul patru, ramane singura banca din Romania care promoveaza o dobanda inselatoare, cu formula "de la 4,92%", dar care poate sa ajunga la 5,67%, "in functie de profilul clientului rezultat in urma analizei datelor si documentatiei aferente solicitarii de credit".

Motiv pentru care am luat in calcul dobanda medie a celor doua valori, si anume 4,67%.

La toate celelalte banci exista o dobanda unica, standard, pentru toti clientii, diferentele facandu-se doar in functie de valoarea creditului acordat sau de incasarea veniturilor intr-un cont al bancii.

Cel mai scump credit ipotecar este cel al BRD, cu dobanda fixa pe toata perioada creditarii, de 7,11%, singurul imprumut de acest gen. Restul bancilor au fie dobanzi variabile pe toata perioada, fie dobanzi fixe doar in primii cinci sau sapte ani.

Insa si creditul ipotecar al BRD cu dobanda variabila este al treilea cel mai costisitor, cu o rata de 5,94%, sub nivelurile OTP Bank si Garanti, dar cu mai multe comisioane.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), costul total al unui credit, care include atat dobanda, cat si comisioanele, pleaca de la 4,81% la BT si ajunge la 7,99% la BRD.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiProfitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

Comparatie intre dobanzile la creditele ipotecare din Spania si Romania

„Doar in Romania dobanda ajunge sa fie 150% din totalul cerut”, este de parere un cititor: „Nu inteleg cum poate sa fie o rata lunara 169 ron iar dobanda 1660 ron, serios , locuiesc in spania 140.000 euro pe 30 ani iar la rata de 435€ aprox 169€ e detalii

  

Ultimele Comentarii