Protectia Consumatorilor | Educatie financiara

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar si un curs valutar ascuns

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-05 10:43

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar, iar cursul valutar practicat este netransparent.

Comisionul practicat de Revolut la retragerile de numerar care depasesc, pe parcursul unei luni, valoarea de 800 de lei, este 2% din suma retrasa, de trei ori mai mare decat comisioanele practicate de banci.

Comparativ, comisioanele standard practicate de banci pentru retrageri de numerar de la alte bancomate variaza intre 0 la CEC Bank si 1,5% la Unicredit, media fiind de 0,5%, de trei ori mai mic decat comisionul Revolut. (vezi aici comisioanele bancilor)

Revolut practica un comision piperat si pentru schimburile valutare: 1% pentru orice schimb valutar efectuat in week-end si 0,5% pentru conversiile valutare din restul zilelor, pentru sume care depasesc valoarea lunara de 5.000 de lei.

Cursul curs valutar practicat de Revolut este diferit de cel al bancilor si procesatorilor de carduri Visa si Mastercard, este denumit "curs valutar interbancar", definit drept "curs dinamic la care bancile schimba valuta intre ele".

Cursul valutar nu este publicat insa nicaieri pe site-ul Revolut, asa cum exista pe site-urile bancilor si ale Visa si Mastercard.

Opacitatea Revolut in privinta cursului de schimb valutar nu este corecta.

Valoarea cotatiilor valutare ar trebui sa fie accesibila pe site-ul Revolut, astfel incat clientii si potentialii clienti sa fie informati cu privire la costul tranzactiilor valutare.

Taguri: comisioane card  reclamatie banca  comisioane cont bancar  banca  carduri de debit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraPot fi executata silit pentru o datorie la un credit de acum 12 ani?

"Bună seara, am și eu o întrebare. Mama mea a luat un credit în 2004 în franci și din 2008 nu au mai putut plăti creditul. în următorii 2 ani adică pana în 2010 au primit înștiințare de la banca cum ca au de plătit iar azi după 12 ani au primit o detalii

Pot trimite euro intr-un cont in lei la o banca din Romania?

"Bună ziua! Mă aflu într-o țară străină și doresc să aflu dacă pot trimite euro pe un cont in lei. Adică persoana din România ii poate scoate direct de la bancomat? Conversia se face automat fără să cer această favoare expres? Si daca da, se percepe detalii

iCredit m-a raportat la Biroul de Credit, desi le-am cerut sa-mi amane rata. Ce pot sa fac?

"Am cerut consilierului iCredit amanarea ratelor, pentru ca am intrat in somaj tehnic si nu mai puteam plati rata, mi-a spus ca nu e nicio problema, insa ulterior am aflat ca m-au raportat la Biroul de Credit. Am apelat la o firma pentru stergerea din Biroul de credit care detalii

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar si un curs valutar ascuns

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar, iar cursul valutar practicat este netransparent. Comisionul practicat de Revolut la retragerile de numerar care depasesc, pe parcursul unei luni, valoarea de 800 de lei, este 2% din suma retrasa, de trei ori mai detalii

Ultimele Comentarii