Protectia Consumatorilor | Educatie financiara

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar si un curs valutar ascuns

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-05 10:43

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar, iar cursul valutar practicat este netransparent.

Comisionul practicat de Revolut la retragerile de numerar care depasesc, pe parcursul unei luni, valoarea de 800 de lei, este 2% din suma retrasa, de trei ori mai mare decat comisioanele practicate de banci.

Comparativ, comisioanele standard practicate de banci pentru retrageri de numerar de la alte bancomate variaza intre 0 la CEC Bank si 1,5% la Unicredit, media fiind de 0,5%, de trei ori mai mic decat comisionul Revolut. (vezi aici comisioanele bancilor)

Revolut practica un comision piperat si pentru schimburile valutare: 1% pentru orice schimb valutar efectuat in week-end si 0,5% pentru conversiile valutare din restul zilelor, pentru sume care depasesc valoarea lunara de 5.000 de lei.

Cursul curs valutar practicat de Revolut este diferit de cel al bancilor si procesatorilor de carduri Visa si Mastercard, este denumit "curs valutar interbancar", definit drept "curs dinamic la care bancile schimba valuta intre ele".

Cursul valutar nu este publicat insa nicaieri pe site-ul Revolut, asa cum exista pe site-urile bancilor si ale Visa si Mastercard.

Opacitatea Revolut in privinta cursului de schimb valutar nu este corecta.

Valoarea cotatiilor valutare ar trebui sa fie accesibila pe site-ul Revolut, astfel incat clientii si potentialii clienti sa fie informati cu privire la costul tranzactiilor valutare.

Taguri: comisioane card  reclamatie banca  comisioane cont bancar  banca  carduri de debit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraBanca mi-a retinut tot salariul pentru o datorie. E legal? Ce trebuie sa fac?

"Băiatul meu are o datorie de 8300 de lei, i sa retinut tot salariul, este legal sau ce trebuie să faca? Va multumesc", intreaba o cititoare, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimata doamna, Daca este vorba de o poprire a detalii

Unde m-as putea adresa pentru a rezolva problema datoriilor la banci, daca nu am bani sa ma judec?

"Am 5 popriri pe cont si 2 salarii. Din cont mi se retine jumatate din fiecare salariu ducandu-se amandoua jumatatile la cel mai vechi popritor si cel mai mare. Din aceasta cauza, unul din cei 4 popritori ramasi doreste sa imi puna poprire la angajatori urmand ca si acestia sa imi opreasca detalii

Cat dureaza un transfer de bani online de la BCR la BT?

"Ieri, 29.11, mi-a transferat cineva o suma mica de bani online de la BCR la BT iar suma nu a ajuns nici astazi, 30.11, nu stiti cand va ajunge aproximativ?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimate domn, Durata unui detalii

Dupa cat timp de neplata a ratelor la credit ma executa silit banca?

"După cit timp de neplata a ratelor la bancă îmi trimite banca dosarul în instanță pentru recuperarea creditului?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimate domn, Daca aveti un credit detalii