Protectia Consumatorilor | Educatie financiara

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar si un curs valutar ascuns

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-05 10:43

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar, iar cursul valutar practicat este netransparent.

Comisionul practicat de Revolut la retragerile de numerar care depasesc, pe parcursul unei luni, valoarea de 800 de lei, este 2% din suma retrasa, de trei ori mai mare decat comisioanele practicate de banci.

Comparativ, comisioanele standard practicate de banci pentru retrageri de numerar de la alte bancomate variaza intre 0 la CEC Bank si 1,5% la Unicredit, media fiind de 0,5%, de trei ori mai mic decat comisionul Revolut. (vezi aici comisioanele bancilor)

Revolut practica un comision piperat si pentru schimburile valutare: 1% pentru orice schimb valutar efectuat in week-end si 0,5% pentru conversiile valutare din restul zilelor, pentru sume care depasesc valoarea lunara de 5.000 de lei.

Cursul curs valutar practicat de Revolut este diferit de cel al bancilor si procesatorilor de carduri Visa si Mastercard, este denumit "curs valutar interbancar", definit drept "curs dinamic la care bancile schimba valuta intre ele".

Cursul valutar nu este publicat insa nicaieri pe site-ul Revolut, asa cum exista pe site-urile bancilor si ale Visa si Mastercard.

Opacitatea Revolut in privinta cursului de schimb valutar nu este corecta.

Valoarea cotatiilor valutare ar trebui sa fie accesibila pe site-ul Revolut, astfel incat clientii si potentialii clienti sa fie informati cu privire la costul tranzactiilor valutare.

Taguri: comisioane card  reclamatie banca  comisioane cont bancar  banca  carduri de debit  

Comentarii

Mioara
Minciunele
De ce minciuniti ? Toata lumea stie ca bancile percep comisioane mari. Si acum cand vedeti pe cineva ca va strica aranjamentele intre voi, incercati sa il ponegriti. Ghiciti ce? Nu va iese. Rusinica !!!! REVOLUT este cel mai ieftin si nu percepe comisioane

Rosca Mihai
Comision portare bani Revolut
Eu am avut parte de o mare surpriza la incarcarea contului Revoltu de pe un card de debit CEC. La suma de 2500 ron am platit comision 50 ron. Explicatia celor de la Cec este diferenta de curs valutar!?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraExista o cerere tip pentru amanarea ratelor la credite?

"Îmi puteți spune, exista o cerere tip pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022 ? Multumesc", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.
Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro  detalii

Reclamațiile la bănci și IFN-uri înregistrate la Reclamatiibanci.ro

Problemele cu funcționarea aplicațiilor bancare au făcut subiectul celor mai multe reclamații la adresa bancilor înregistrate la Reclamatiibanci.ro în luna iunie 2022.  Bancile cu cele mai multe reclamații și cereri de detalii

Piata bancara din Romania: care sunt institutiile de credit active

Sectorul bancar (piata bancara) din Romania cuprinde trei tipuri de institutii de credit: banci comerciale universale, banci de economisire si creditare in domeniul locativ (banci pentru locuinte) si organizatii cooperatiste de credit (cooperative de credit), conform informatiilor detalii

Ce este mai bine: schimbarea ROBOR cu IRCC sau refinantarea creditului cu dobanda fixa?

„Este o solutie buna trecerea de la ROBOR la IRCC in condtiile in care IRCC-ul are o altă perioadă de ajustare și este o medie ponderată care în trei luni de zile ajunge foarte aproape de media ROBOR-ului de la perioada la care ne raportăm? Oare solutia cea mai buna nu ar fi detalii

  

Ultimele Comentarii