Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Banca Transilvania are o oferta cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale si overdraft

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-21 21:36

Banca Transilvania (BT), cea mai mare banca romaneasca, anunta o oferta la creditele de nevoi personale si la overdraft (descoperit de card) cu cele mai mici dobanzi dintre toate bancile.

BT ofera un credit de nevoi personale cu asigurare de viata si de somaj cu o dobanda fixa de 7,5%, apropiata de creditul cu dobanda variabila de 7,42%, acestea fiind cele mai ieftine imprumuturi dintre cele 23 de credite acordate de 15 banci romanesti, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro (vezi tabelul).

Dobanzile la creditele BT pot fi mai mici cu un punct daca cei care obtin isi incaseaza veniturile intr-un cont al bancii.

In cazul unui credit de la BT cu dobanda fixa de 7,5% in valoare de 23.000 de lei pe 5 ani, costul total, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), este 7,76%, rata lunara este 460 de lei iar suma totala de rambursat - 28.296 lei.

Comparativ, unul dintre cele mai scumpe credite este cel acordat de Unicredit, cu o dobada fixa de 14,99%, caz in care DAE de 16,63%, rata lunara se ridica la 547 de lei iar suma totala de rambursat ajunge la 33.072 de lei.

Cele mai ieftine trei credite de nevoi personale le gasim la Banca Transilvania, atat cel cu dobanda variabila cat si cel cu dobanda fixa, si la BCR.

La polul opus, cele mai mari dobanzi sunt la Idea Bank si Unicredit.

DAE medie la cele 23 de credite este 12,84%.

Dobanzile pentru un overdraft (descoperit de cont)

Oferta Bancii Transilvania pentru overdraft este de asemenea cu cea mai mica dobanda din piata: 9% dobanda fixa, singurul overdraft cu dobanda fixa, restul celor 14 banci avand doar dobanzi variabile, care fluctueaza trimestrial, in functie de evolutia Indicelui de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC).

CEC Bank este pe locul doi in topul dobanzilor la overdraft, cu 10,33% (IRCC+7,92%), iar Garanti BBVA pe locul trei, cu 10,39% (IRCC+7,98%).

Cele mai mari dobanzi pentru un overdraft le gasim la BCR, cu 16,4%, Alior Bank, cu15,28% si Alpha Bank, cu 15,01% (vezi topul de mai jos).

Overdraftul este un credit acordat pe baza cardului de salariu, care poate valora in medie trei salarii, dar poate ajunge si la sase salarii, in functie de oferta fiecari banci.

Descoperitul de cont se utilizeaza ca un card de credit, adica se plateste dobanda doar pentru sumele utilizate din limita de credit, iar lunar trebuie platita doar dobanda si o parte din creditul utilizat, in jurul a 5%, in timp sumele imprumutate integral sa fie rambursate oricand pe parcursul unui an.

Sumele rambursate pe fi din nou utilizate oricand, pe parcursul valabilitatii overdraftului.

Comunicatul BT:

Banca Transilvania lansează #MissionPossible, campanie online de reduceri şi beneficii la împrumuturi

O nouă campanie de shopping bancar online BT începe azi: #MissionPossible înseamnă două săptămâni de împrumuturi cu discount, aşa încât clienţii să fie cât mai pregătiţi pentru sezonul de cumpărături.

BT a scăzut dobânda la overdraft de la 17% la 9%, iar la Creditul de nevoi personale cu asigurare de viaţă şi şomaj, de la 9,5%, respectiv 10,5% la 7,5%.

Cardul STAR Forte vine cu 200 de puncte STAR bonus, echivalentul a 200 de lei. De asemenea, BT Pay vine cu o surpriză, un voucher de cafea la 5 to Go pentru primele 10.000 de persoane care descarcă aplicaţia şi fac o plată cu telefonul până în 10 noiembrie a.c.

Sergiu Mircea, Director Executiv Marketing şi Comunicare, Banca Transilvania
Sergiu Mircea, Director Executiv Marketing şi Comunicare, Banca Transilvania

“Prin Mission Possible facilităm oamenilor accesul la cele mai bune promoţii şi oferte înainte de începerea sezonului de cumpărături, astfel încât să îşi asigure banii pentru aspiraţiile
personale în această perioadă complicată. Creditele cu discount fac posibilă "misiunea" unei liste lungi de cumpărături” – declară Sergiu Mircea, Director Executiv Marketing şi Comunicare, Banca Transilvania.

Detalii despre oferta #MissionPossible:

 Carduri de cumpărături STAR Forte: bonus de 200 de puncte STAR pe card, care sunt echivalentul a 200 de lei, pentru un împrumut de minim 2.000 de lei şi cumpărături cu cardul de minim 500 de lei până în 31 decembrie a.c.;

 Creditul de nevoi personale Practic BT, cu asigurare de viaţă şi şomaj, în lei: dobândă fixă de 7,5% p.a.; comision de analiză zero (faţă de oferta standard: rata dobânzii 9,5%, respectiv 10,5% pentru persoanele care primesc/nu primesc veniturile în cont BT şi comision de analiză 200 de lei);

 Credit de nevoi personale Practic BT, în lei: 8,5% p.a. dobândă fixă; comision de analiză zero (faţă de oferta standard: rata dobânzii 9,9%, respectiv 10,9%, pentru persoanele care primesc/nu primesc veniturile în cont BT şi comision de analiză 200 de lei);

 Pachetul de produse Practic BT cu asigurare de viaţă şi şomaj, cu d obânda fixă în lei (7% p.a. şi comision de analiză zero) + cardul de cumpărături STAR Forte (bonus 200 de puncte STAR, echivalentul a 200 de lei);

 Overdraft cu dobândă fixă de 9% (faţă de 17%, oferta standard);

 Primele 10.000 de persoane care descarcă BT Pay pentru prima dată pe telefon şi plătesc cel puţin cel puţin o dată, tot cu telefonul, până în 10 noiembrie, primesc câte un voucher pentru cafea de la 5 to Go. Detalii apar în secţiunea Oferte din aplicaţie.

#Odatălapatruani, #GoodVibesOnly, #SummerVibes, #HappyHomeDays şi #MissionPossible sunt cele cinci campanii de shopping bancar online lansate de Banca Transilvania în acest an pentru a susţine clienţii prin reduceri şi beneficii.

Taguri: UniCredit Bank  overdraft  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  descoperit de cont  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  descoperit de card  banca  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii