Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Unicredit introduce o taxa de 20 de lei pentru reinnoirea cardurilor; care banci au cele mai mici comisioane pentru utilizarea unui card de debit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-12 23:24

Unicredit isi va taxa clientii cu 20 de lei pentru reinnorea cardurilor de credit, de la 1 decembrie 2020, un tip de comision practicat doar de alte doua banci romanesti (Libra Bank - 5 lei si Credit Europe Bank - 3 lei (vezi tabelul).

Unicredit a decis sa aplice acest comision in paralel cu introducerea serviciului pentru livrarea cardurilor la domiciliul clientilor, gratuit.

Alte banci, precum BCR, au un comision de 10 lei pentru livrarea cardurilor acasa la clienti, in timp ce majoritatea restului bancilor fie nu aplica niciun comision, fie nu livreaza cardurile la domiciliul clientilor.

Criza COVID-19 obliga insa bancile sa lucreze cu clientii online si la distanta, inclusiv prin trimiterea cardurilor prin posta, acasa la clienti, ceea ce inseamna, insa, costuri suplimentare cu curierul, costuri pe care unele banci nu sunt dispuse sa le suporte ele, ci le transfera clientilor.

Noul comision introdus de Unicredit face ca aceasta banca sa fie a doua cea mai scumpa, dupa Raiffeisen, in privinta utilizarii unui card de debit, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 12 comisioane.

Bancile cu cele mai ieftine carduri de debit

Cel mai ieftin card de debit este cel emis de CEC Bank, cu un cost total de 8,5 lei pentru cele 12 comisioane, urmat de cardul Libra Bank, cu 15 lei si Alior Bank, cu 18 lei.

CEC Bank este singura banca din Romania care nu aplica niciun fel de comision pentru utilizarea cardului de debit standard, fara vreo conditie privind incasarea salariului sau contractarea unui pachet de servicii: nu exista comisioane nici pentru retragerile de numerar de la orice banca, nici pentru interogarea (vizualizarea) banilor de pe card la bancomate.

Singurele comisioane la CEC Bank sunt cele pentru administrarea contului (5,5 lei lunar) si administrarea cardului (3 lei lunar).

Cele mai scumpe carduri

Cardurile de debit cu cele mai mari comisioane sunt cele ale Procredit Bank, Unicredit si Alpha Bank, cu mentiunea ca la Procredit Bank exista patru retrageri gratuite de numerar in fiecare luna, care mai compenseaza din comisionul ridicat pentru administrarea contului, de 25 de lei lunar.

Costul retragerilor de numerar de la ATM-uri a fost calculat luand in considerare o suma in valoare de 1.000 de lei.

Astfel, costul cardurilor Procredit si Unicredit ajung la 64 de lei, de patru ori mai mare decat cele mai ieftine trei carduri si de doua ori mai ridicat decat media celor 20 de carduri luate in calcul: 36 de lei.

Cele mai mari comisioane pentru un card de debit sunt cele pentru retragerile de numerar si variaza intre 0 lei la CEC Bank si Alior Bank si 1,5%, minim 7 lei, la Unicredit, in cazul utilizarii cardurilor emise de aceasta banca la ATM-urile altor banci.

Pentru retragerile de numerar la propriile ATM-uri, doar patru banci nu percep comision (Banca Transilvania (BT), BCR, CEC Bank si Alior Bank), in timp ce la restul bancilor, comisionul este in general de 0,2% din suma retrasa, insa poate ajunge si la 1%, minim 10 lei, la cardurile Raiffeisen.

Inca o data, este vorba de comisioanele standard, fara conditionari precum pachete de cont sau incasarea salariului intr-un cont al bancii, o tendinta in ultima vreme (vezi aici topul pachetelor de conturi cu salarii).

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Alior Bank  carduri de debit  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCei cu credite la banci incep sa intrebe iar de amanarea ratelor

Recrudescenta crizei COVID-19 ii determina pe cei care au credite la banci si IFN-uri sa intrebe din nou daca pot sa-si amane ratele lunare, fie pentru ca au reintrat in somaj, fie pentru ca anticipeaza ca ar putea avea din nou probleme financiare. "Trecem printr-o situație dificila detalii

Banca Transilvania are o oferta cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale si overdraft

Banca Transilvania (BT), cea mai mare banca romaneasca, anunta o oferta la creditele de nevoi personale si la overdraft (descoperit de card) cu cele mai mici dobanzi dintre toate bancile. BT ofera un credit de nevoi personale cu asigurare de viata si de somaj cu o dobanda fixa de 7,5%, detalii

Romanii care primesc salariul din Germania pe cardurile Postbank se plang de comisionul mare pentru retragerea de bani de la bancomate

Romanii care lucreaza in Germania si incaseaza salariile pe cardurile Postbank tip Girocard se plang de comisionul ridicat pe care trebuie sa-l plateasca bancii germane atunci cand retrag banii de la bancomatele din Romania. "Am fost la banca Raiffeisen sa scot salariul de pe cardul detalii

Ai mai multi euro decat lei? Vezi care sunt conturile bancare in euro cu cele mai mici comisioane, care banci au cele mai bune dobanzi in euro si cele mai avantajoase cursului de schimb valutar

Numarul mare de romani care muncesc in alte tari din Europa si devalorizarea leului in raport cu moneda europeana determina multa lume sa stranga mai multi euro decat lei in conturile bancare, o tendinta oglindita si de statistici, in care vedem un ritm de crestere mai mare a depozitelor in euro detalii

Ultimele Comentarii