Criza COVID-19 | Stirea Zilei

La ce banca refinantam mai ieftin un credit cu dobanda mare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-05 22:59

Dobanzile la un credit de nevoi personale care poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi mai scumpe variaza destul de mult, de la o banca la alta, cea mai mica fiind 8,21%, la Banca Transilvania, iar cea mai mare de 17,40%, la Idea Bank, deci inca o data mai mare.

Unele banci au credite de consum destinate special refinantarilor creditelor de la alte banci, cu dobanzi mai mici, in timp ce altele permit refinantarea cu imprumutul de nevoi personale standard.

Cele mai ieftine trei banci pentru un credit de nevoi personale sunt Banca Transilvania, Banca Romaneasca si Garanti Bank, la care Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, variaza intre 8,21% si 11,35%, iar cele mai scumpe trei banci sunt Idea Bank, Unicredit si Libra Bank, cu DAE intre 17,4% si 14,62%.

DAE medie a tuturor celor 20 de credite de nevoi personale pentru refinantarea altor imprumuturi de acelasi tip din ofera unui numar de 16 banci este 12,57%.

DAE medie a celor mai ieftine trei banci este 9,85%, iar DAE medie a celor mai scumpe trei banci este 16,22%, o diferenta de 6,37 de puncte, una destul de mare.

Cu cat scade rata dupa refinantare

Sa vedem cu cat scade rata lunara daca am refinanta cel mai scump credit, cu o dobanda de 17,40%, cu cel mai ieftin imprumut existent, cu dobanda de 8,21%.

Daca luam exemplul unui imprumut in valoare de 23.000 de lei (mai putin de 5.000 de euro) pe cinci ani (ca in tabelul de mai sus), rata lunara la cel mai scump credit este 551 de lei, iar la cel mai ieftin de 465 de lei, asadar mai putin cu 86 lei.

Pe parcursul celor cinci ani de rambursare a imprumutului, economiile obtinute in urma refinantarii se ridica la 5.160 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

Comentarii

eu
erori in tabel
Atentie, la linia 16 (Raiffeisen), rata nu poate fi 316 lei la o dobanda de 13,59% ci este 516 lei. La fel, suma totala de rambursat nu este 51.197 lei ci 31.197 lei !

Vasile Coman - Bancherul.ro
dobanda credit
Multumim pentru observatie, am corectat tabelul.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiATM-urile Euronet au o reputatie proasta, din cauza comisioanelor ascunse

ATM-urile Euronet au o reputatie proasta pentru costurile mari la retragerea de bani, in special in privinta cursului de schimb practicat pentru un serviciu denumit Dynamic Currency Conversion (DCC), considerat o inselatorie. Euronet, care este, in ciuda detalii

Euribor la 3 luni a ajuns la 2,5%, cresc ratele la creditele in euro

Euribor la 3 luni, indicele de referinta pentru creditele in euro, a crescut la 2,5%, iar Euribor la 6 luni la aproape 3%, ceea ce determina cresterea ratelor la creditele in euro, in special la creditele ipotecare, care au valori mai mari. Spre deosebire de detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Bancile cu cele mai bune dobanzi la depozitele in lei la termen de 12 luni sunt, in ordine, Intesa, CEC Bank si Eximbank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul dobanzile pentru depozitele standard la termen in lei, fara promotii detalii

La ce banca imi fac un card de alocatie?

„Vreau un card pe care sa primesc doar alocatia copilului. La care banca e cel mai convenabil?”, intreaba o cititoare.  Pentru incasarea alocatiei copilului pe un card bancar, trebuie sa va deschideti cont cu card atasat la o banca (nu e nevoie de un card anume, detalii

  

Ultimele Comentarii