Criza COVID-19 | Stirea Zilei

La ce banca refinantam mai ieftin un credit cu dobanda mare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-05 22:59

Dobanzile la un credit de nevoi personale care poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi mai scumpe variaza destul de mult, de la o banca la alta, cea mai mica fiind 8,21%, la Banca Transilvania, iar cea mai mare de 17,40%, la Idea Bank, deci inca o data mai mare.

Unele banci au credite de consum destinate special refinantarilor creditelor de la alte banci, cu dobanzi mai mici, in timp ce altele permit refinantarea cu imprumutul de nevoi personale standard.

Cele mai ieftine trei banci pentru un credit de nevoi personale sunt Banca Transilvania, Banca Romaneasca si Garanti Bank, la care Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, variaza intre 8,21% si 11,35%, iar cele mai scumpe trei banci sunt Idea Bank, Unicredit si Libra Bank, cu DAE intre 17,4% si 14,62%.

DAE medie a tuturor celor 20 de credite de nevoi personale pentru refinantarea altor imprumuturi de acelasi tip din ofera unui numar de 16 banci este 12,57%.

DAE medie a celor mai ieftine trei banci este 9,85%, iar DAE medie a celor mai scumpe trei banci este 16,22%, o diferenta de 6,37 de puncte, una destul de mare.

Cu cat scade rata dupa refinantare

Sa vedem cu cat scade rata lunara daca am refinanta cel mai scump credit, cu o dobanda de 17,40%, cu cel mai ieftin imprumut existent, cu dobanda de 8,21%.

Daca luam exemplul unui imprumut in valoare de 23.000 de lei (mai putin de 5.000 de euro) pe cinci ani (ca in tabelul de mai sus), rata lunara la cel mai scump credit este 551 de lei, iar la cel mai ieftin de 465 de lei, asadar mai putin cu 86 lei.

Pe parcursul celor cinci ani de rambursare a imprumutului, economiile obtinute in urma refinantarii se ridica la 5.160 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

Comentarii

eu
erori in tabel
Atentie, la linia 16 (Raiffeisen), rata nu poate fi 316 lei la o dobanda de 13,59% ci este 516 lei. La fel, suma totala de rambursat nu este 51.197 lei ci 31.197 lei !

Vasile Coman - Bancherul.ro
dobanda credit
Multumim pentru observatie, am corectat tabelul.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

 



 

Ultimele Comentarii