Criza COVID-19 | Stirea Zilei

La ce banca refinantam mai ieftin un credit cu dobanda mare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-05 22:59

Dobanzile la un credit de nevoi personale care poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi mai scumpe variaza destul de mult, de la o banca la alta, cea mai mica fiind 8,21%, la Banca Transilvania, iar cea mai mare de 17,40%, la Idea Bank, deci inca o data mai mare.

Unele banci au credite de consum destinate special refinantarilor creditelor de la alte banci, cu dobanzi mai mici, in timp ce altele permit refinantarea cu imprumutul de nevoi personale standard.

Cele mai ieftine trei banci pentru un credit de nevoi personale sunt Banca Transilvania, Banca Romaneasca si Garanti Bank, la care Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, variaza intre 8,21% si 11,35%, iar cele mai scumpe trei banci sunt Idea Bank, Unicredit si Libra Bank, cu DAE intre 17,4% si 14,62%.

DAE medie a tuturor celor 20 de credite de nevoi personale pentru refinantarea altor imprumuturi de acelasi tip din ofera unui numar de 16 banci este 12,57%.

DAE medie a celor mai ieftine trei banci este 9,85%, iar DAE medie a celor mai scumpe trei banci este 16,22%, o diferenta de 6,37 de puncte, una destul de mare.

Cu cat scade rata dupa refinantare

Sa vedem cu cat scade rata lunara daca am refinanta cel mai scump credit, cu o dobanda de 17,40%, cu cel mai ieftin imprumut existent, cu dobanda de 8,21%.

Daca luam exemplul unui imprumut in valoare de 23.000 de lei (mai putin de 5.000 de euro) pe cinci ani (ca in tabelul de mai sus), rata lunara la cel mai scump credit este 551 de lei, iar la cel mai ieftin de 465 de lei, asadar mai putin cu 86 lei.

Pe parcursul celor cinci ani de rambursare a imprumutului, economiile obtinute in urma refinantarii se ridica la 5.160 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

Comentarii

eu
erori in tabel
Atentie, la linia 16 (Raiffeisen), rata nu poate fi 316 lei la o dobanda de 13,59% ci este 516 lei. La fel, suma totala de rambursat nu este 51.197 lei ci 31.197 lei !

Vasile Coman - Bancherul.ro
dobanda credit
Multumim pentru observatie, am corectat tabelul.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBCR emite online un card de credit cu una dintre cele mai mari dobanzi in comparatie cu alte banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca poate emite si online, nu doar in sucursale, cardurile sale de credit, care au una dintre cele mai mari dobanzi din piata bancara, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cardurile de credit ale celor mai mari 15 banci detalii

Raiffeisen pierde definitiv procesul cu Curtea de Conturi in cazul bancii pentru locuinte

Si Raiffeisen Bank, la fel ca BCR, a pierdut definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ), procesul impotriva Curtii de Conturi, care a acuzat-o ca a prejudiciat statul cu aproape 60 de milioane de lei prin acordarea ilegala a unei subventii (prima de stat) clientilor detalii

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Creditele pentru locuinte si afaceri continua sa creasca, dar cele pentru consum stagneaza

Creditele acordate de banci populatiei pentru cumpararea de locuinte si-au mentinut ritmul lunar de crestere si in octombrie, dupa cum s-a intamplat si cu finantarile pentru firme, ambele tipuri de imprumuturi fiind stimulate de programe guvernamentale cu garantii de stat: Noua Casa (Prima Casa) detalii

Ultimele Comentarii

 • amanare rate BRD

  Pentru amanarea ratelor la BRD, sunati la telefonul bancii (*22622) sau trimiteti un email pe ... detalii

 • As dori amânarea ratelor

  AS VREA SA IMI AMANATI SI MIE RATELE CA NU MAI AM LOC DE MINCA SI SUNTEM 6 MEMBRI IN ... detalii

 • plata microgranturi BCR

  Ar trebui sa primiti in urmatoarea perioada banii din microgranturi, dupa cum a anuntat BCR. Daca ... detalii

 • Minciuni

  A trecut aproape o luna de la aprobare MICROGRANTURI 2000 EURO si nu am bani in cont ... detalii

 • calcul DAE

  Puteti explica prin ce artificiu matematic, DAE la BT (5.39%) este mai mic decat DAE la urmatoarele ... detalii