BURSA | Interviu

Bursele europene au crescut puternic, sustinute de sectorul bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-09 09:02

Acţiunile marilor companii listate la bursele europene s-au scumpit semnificativ luni, în frunte cu titlurile bancare şi din sectorul materiilor prime, pe fondul încrederii că pachetele guvernamentale de susţinere vor contribui la reducerea impactului recesiunii, relatează Reuters.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a închis şedinţa de tranzacţionare în urcare cu 6,7% (53,32 puncte), la 847,26 puncte, după deschiderea pe verde a burselor americane ce a mărit câştigurile.

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfârşitul săptămânii trecute că planul său de creare a cel puţin 2,5 milioane de noi locuri de muncă include cele mai mari investiţii în infrastructură din anii '50 şi un efort imens pentru reducerea consumului de energie de către guvernul american.

Bursele americane au deschis şedinţa în urcare, ca urmare a speranţelor create de plan, iar indicii principali au avut creşteri cuprinse între 3,6% şi 3,7% la închiderea burselor europene.

Acţiunile companiilor din sectorul materiilor prime s-au apreciat luni pe piaţa europeană, ca urmare a scumpirii metalelor şi a petrolului. Indicele sectorial DJ Stoxx a urcat cu 13,4%, iar titlurile companiilor Anglo American, Vedanta Resources şi BHP Billiton au avut aprecieri cuprinse între 13,2% şi 15,6%.

Acţiunile băncilor s-au scumpit de asemenea. Astfel, titlurile Barclays, Lloyds TSB, Royal Bank of Scotland şi ale băncii elveţiene UBS au înregistrat aprecieri cuprinse între 6,7% şi 14,2%.

Pe marile pieţe europene, indicele Footsie-100 al principalelor titluri listate la Bursa din Londra a terminat şedinţa în creştere semnificativă, cu 6,19% până la 4.300,06 puncte, în timp ce indicele Dax al bursei din Frankfurt a câştigat 7,63%, la 4.715,88 puncte, pe fondul euforiei bursiere generale din Europa.

Printre companiile ale căror acţiuni s-au apreciat cel mai mult la bursa de la Frankfurt se numără Allianz, ale cărei titluri s-au scumpit cu 12,62%, la 73,96 euro, Deutsche Bank, cu o apreciere de 12,01%, la 28,08 euro, şi Siemens, cu un câştig de 10,27%, la 49,40 euro.

La Paris, indicele CAC 40 a urcat cu 8,68%, la 3.247,48 puncte, însă oricât ar părea de spectaculoasă, creşterea nu este decât a cincea într-o singură şedinţă din acest an, după cele din 13 octombrie (11,18%), 24 noiembrie (10,09%), 19 septembrie (9,27%) şi 29 octombrie (9,23%).

Acţiunile Société Générale s-au apreciat cu 14,29%, cele ale BNP Paribas - cu 13,43%, iar cele ale Credit Agricole - cu 10,39%, după ce Bruxelles-ul a îndepărtat incertitudinile, aprobând planul francez de recapitalizare a sectorului financiar.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuBRD despre colaborarea cu CSALB: ne ajuta sa demonstram clientilor ca banca este oricand deschisa comunicarii directe si transparente

Datorita colaborarii cu CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din domeniul Bancar), BRD a reusit sa solutioneze extrajudiciar si dosare unde banca era deja chemata in instanta, consumatorii renuntand la procedura judiciara in favoarea unei solutii ce stinge litigiul intr-un timp exponential detalii

Cum gestioneaza Garanti BBVA reclamatiile clientilor si rezolvarea amiabila a acestora, prin CSALB

Garanti Bank a primit putine cereri de la clienti privind rezolvarea amiabila a litigiilor prin intermediul CSALB, dat fiind ca banca isi doreste solutionarea si gasirea unei solutii satisfacatoare pentru clienti inca din momentul in care acestia se adreseaza initial bancii, detalii

CEC Bank acorda o deosebita importanta solutionarii amiabile a litigiilor cu clientii prin intermediul CSALB

CEC Bank acorda o deosebita importanta solicitarilor de solutionare amiabila a litigiilor cu clientii venite prin intermediul CSALB, intrucat reprezinta o procedura alternativa cu multe avantaje pentru ambele parti, spune Mirela Iovu – Director – Vicepresedinte al Comitetului de detalii

Impactul crizei COVID-19 asupra BRD: cu cat a scazut creditarea, care sunt estimarile privind costul riscului si profitabilitatea

Conducerea BRD Groupe Societe Generale a prezentat date cu privire la impactul crizei COVID-19 asupra bancii: cat de mult a scazut producatia de noi credite in luna aprilie, pe perioada starii de urgenta si carantinei, care sunt estimarile privind costul riscului in urmatoarea perioada, cat de detalii

Ultimele Comentarii