BANCI | Profil

Banca Romaneasca va distribui granturi europene nerambursabile pentru IMM-uri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-01 19:58

Banca Romaneasca este a treia banca, dupa Banca Transilvania si OTP Bank, care anunta ca a incheiat o conventie cu Ministerul Economiei in vederea distribuirii de granturi europene nerambursabile pentru IMM-uri, in cadrul unui program in valoare de 1 miliard de euro.

Banca Românească dă startul implementării celor trei măsuri ale schemei de ajutor de stat din cadrul Programului Operațional Competitivitate în valoare de un miliard de euro pentru IMM odată cu semnarea convenției de colaborare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

În cadrul măsurilor de sprijin instituite prin Ordonanța de Urgență 130/ 31.07. 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pot beneficia de acest ajutor de stat întreprinderi mici și mijlocii, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, organizații nonguvernamentale sau cabinete medicale individuale, fondurile alocate fiind:
- microgrant în sumă fixă pentru capital de lucru - 2.000 euro/beneficiar,
- granturi pentru capital de lucru, sub formă de cost unitar (15% din cifra de afaceri pe anul 2019),
- granturi pentru investiții acordate IMM-urilor (50.000 euro – 200.000 euro).

Schema de ajutor de stat are ca obiective specifice menținerea în piață a IMM-urilor din România, menținerea/creșterea numărului de angajați, diversificarea activităților IMM-urilor și sprijinirea activităților economice din domeniile de activitate care contribuie la reducerea soldului negativ al balanței comerciale.

"Ne bucurăm că Banca Românească este din nou printre primele bănci care sunt gata să contribuie la implementarea programelor guvernamentale destinate susținerii IMM-urilor cu afaceri afectate de pandemie. Avem astfel certitudinea că măsurile adoptate de Guvern în scopul oferirii de granturi nerambursabile pentru capital de lucru și investiții vor aduce contribuții semnificative la dezvoltarea activității economice", a spus Liviu Rogojinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Banca Românească este pregătită să susțină activitatea IMM-urilor inclusiv prin diverse soluții de creditare astfel încât antreprenorii să poată beneficia de acest ajutor chiar de la momentul aprobării granturilor.

“Activitatea IMM-urilor este susținută prin programe guvernamentale ale căror beneficii sperăm să fie fructificate cât mai rapid de către toți participanții la schema de ajutor de stat. Invităm astfel IMM-urile a căror activitate afectată de pandemie se încadrează în condițiile schemei de ajutor de stat să nu rateze această oportunitate. Dorința Băncii Românești este de a ajuta antreprenorii să continue să investească în extinderea capacităților de producție, în crearea de noi locuri de muncă, în proiecte de transformare digitală și eficientizare cu impact pozitiv asupra întregii economii”, a spus Oana Ilie, director general adjunct la Banca Românească.

Pentru detalii referitoare la acest program, Banca Românească poate fi contactată la adresa GranturiGuvernamentale@brom.ro.

Taguri: OTP Bank  BT  Banca Transilvania  credite firme  Banca Romaneasca  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilFirmele pot obtine credite de la CEC Bank, in cadrul schemei de granturi europene de 1 miliard de euro

CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, a semnat convenția cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, devenind astfel partener în cadrul schemei de ajutor de stat prin care IMM-urile afectate detalii

Banca Romaneasca va distribui granturi europene nerambursabile pentru IMM-uri

Banca Romaneasca este a treia banca, dupa Banca Transilvania si OTP Bank, care anunta ca a incheiat o conventie cu Ministerul Economiei in vederea distribuirii de granturi europene nerambursabile pentru IMM-uri, in cadrul unui program in valoare de 1 miliard de euro. Banca detalii

Cardurile Union Pay se pot folosi la ATM-urile si POS-urile Alpha Bank

Alpha Bank Romania și UnionPay International (UPI) anunță că deținătorii de carduri UnionPay din întreaga lume pot utiliza acum cardurile la terminalele POS din rețeaua de acceptare Alpha Bank, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Prin acest acord, Alpha Bank detalii

OTP Bank acorda granturi nerambursabile din fonduri europene pentru IMM-uri

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru susținerea mediului de afaceri din România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul prin care se detalii

Ultimele Comentarii