ECONOMIE | Ministerul Finantelor

Spatiul Privat Virtual (SPV) al ANAF va putea fi accesat si de pe telefonul mobil

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-30 09:38

Ministerul Finanțelor Publice a semnat în luna septembrie co-finanțare europeană în sumă de 43 milioane lei (9 milioane euro) pentru două proiecte prin care va fi optimizat accesul la Spațiului privat virtual (SPV) de pe dispozitive mobile și se va optimiza arhiva pentru eliberarea documentelor instituției prin intermediul portalului, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat, in care adauga:

Ambele proiecte sunt co-finanțate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, pentru a îmbunătăți interacțiunea cetățenilor și a mediului de afaceri cu administrația fiscală din România.

La începutul anului viitor va fi lansată licitația pentru achiziția
Serviciilor privind realizarea unei analize generale a sistemului
informatic actual și definirea în detaliu a cerințelor aferente
adoptării noului cadru procedural și informațional (infrastructura IT) în vederea dezvoltării portalului ANAF pentru îmbunătățirea interacțiunii cetățenilor și mediului de afaceri.

Creșterea capacității administrative a MFP și a instituțiilor
subordonate în vederea îmbunătățirii interacțiunii cetățenilor și
mediului de afaceri pentru obținerea de servicii electronice extinse prin portalul ANAF.

Proiectul de creștere a capacitãții administrative a MFP și a
instituțiilor subordonate va avea ca scop optimizarea și simplificarea serviciilor legate de obligațiile fiscale și nefiscale și de plata taxelor în cadrul Spațiului Privat Virtual (SPV).

Totodată, acesta va facilita obținerea de servicii electronice extinse prin portalul ANAF.

În urma implementãrii propiectului, portalul ANAF va fi adaptat la dispozitive de tip smartphone și la tabletă și va dezvolta aplicații pentru platformele Android și IOS prin care sunt accesibile serviciile furnizate prin SPV.

De asemenea, vor fi introduse modalități noi de autentificare în sistem prin dispozitive mobile iar serviciile publice vor fi disponibile non-stop și accesibile din orice loc, indiferent de tipul de dispozitiv folosit, PC/laptop sau dispozitive (telefoane, tablete) mobile.

Noile servicii vor permite schimbul electronic de documente,
completarea de formulare online, furnizarea de notificãri automate și dovezi referitoare la manipularea datelor transmise.

Valoare proiect: 23.949.126,48 lei (asistență financiarã nerambursabilã: 20.133.401,56 lei, iar contribuția proprie: 3.835.724,92 lei).

Cel de-al doilea proiect, Creșterea capacitații administrative a MFP și a instituțiilor subordonate în vederea îmbunãtãțirii interacțiunii cetãțenilor și mediului de afaceri pentru obținerea de documente din arhiva instituției, are în vedere optimizarea și simplificarea serviciului de eliberare a documentelor din arhiva instituției prin intermediul portalului Spațiului privat virtual (SPV).

Astfel, beneficiarii vor avea un acces facil și imediat către servicii publice disponibile non-stop și din orice loc, independent de tipul de dispozitiv folosit, PC/laptop sau dispozitive (telefoane, tablete) mobile.

Totodatã, vor fi îmbunãtãțite schimbul electronic de documente, completarea de formulare online, furnizarea de notificãri automate și dovezi referitoare la manipularea datelor transmise.

Prin soluția implementatã, Ministerul Finanțelor urmãrește reducerea poverii administrative pentru contribuabili persoane fizice și juridice prin reducerea duratei de obținere de cãtre beneficiari a documentelor solicitate de pânã la 5-7 zile lucrătoare de la solicitare și douã drumuri la ghișeu, la 1 zi lucrătoare fãrã deplasare la ghișeu.

Valoare proiect: 26.949.305,69 lei (asistență financiară nerambursabilã: 22.633.067,94 lei, iar contribuția proprie: 4.316.237,75 lei).

Digitalizarea și aplicarea de standarde în colaborarea dintre
administrația fiscalã și contribuabili reprezintã o prioritate a
Ministerului Finanțelor Publice, ceea ce se va reflecta în creșterea gradului de încredere reciprocã prin asigurarea unui nivel ridicat de transparențã și predictibilitate.

Taguri: Ministerul Finantelor  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ministerul FinantelorMinisterul Finantelor Publice spune ca executarile silite prin poprire sunt suspendate

Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 181/2020 privind unele mãsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicatã pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la rubrica transparențã decizionalã/acte normative aprobate, a fost publicatã în Monitorul Oficial nr. 988 din 26 octombrie 2020, anunta Ministerul Finantelor. Ministerul Finantelor Publice precizeazã faptul cã executãrile silite prin poprire nu puteau fi executate, potrivit legislației în vigoare. Executivul a decis prelungirea până la 25 decembrie a perioadei în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a detalii

Testele COVID-19 vor fi deductibile din profitul firmelor si PFA

Ministerul Finanțelor Publice a propus deductibilitatea cheltuielilor efectuate de firme sau PFA pentru testarea voluntară a angajaților în vederea depistării COVID-19, concomitent cu scutirea de la plata contribuțiilor și impozitelor pentru aceste sume, care ar fi fost înregistrate drept beneficii salariale. MFP amintește că statul român asigură testarea gratuită a populației care prezintă simptome ale noului coronavirus, precum și pentru persoanele identificate drept contacți direcți ai celor îmbolnăviți și care prezintă cel puțin unul dintre simptomele virusului. Prevederea are în vedere cheltuielile pe care le înregistrează angajatorul sau plătitorul pentru testarea voluntară a angajaților, detalii

Esalorari la plata impozitelor la stat pentru firmele afectate de COVID-19

Ministerul Finanțelor Publice susține mediul de afaceri, în contextul în care măsurile pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au generat dificultăți de natură financiară pentru majoritatea operatorilor economici, aceștia confruntându-se în această perioadă cu o lipsă severă de lichiditate, se arata intr-un comunicat de presa: Actul normativ elaborat de MFP prevede, printre altele o serie de măsuri de înlesnire la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. Astfel, se propune reglementarea unei proceduri alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii detalii

Ministerul Finantelor anunta scutirea de la plata impozitului datorat de firmele din domeniul HORECA

MFP continuă să sprijine mediul de afaceri afectat de criza SARS-COV-2 și prelungește măsurile fiscale adoptate pentru susținerea conformării la plată și menținerea lichidităților financiare pentru revitalizarea activității contribuabililor, se arata intr-un comunicat de presa: Ministerul Finanțelor Publice propune, printr-un proiect de orodonanță de urgență, scutirea de la plata impozitului specific unor activităţi datorat de operatorii economici care desfășoară activitate în domeniul HORECA pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020, având în vedere faptul că impozitul specific datorat este stabilit în funcție de indicatori cantitativi privind suprafața aferentă locației, numărul unităților de detalii

Ultimele Comentarii