BANCI | Profil

OTP Bank acorda granturi nerambursabile din fonduri europene pentru IMM-uri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-24 12:04

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru susținerea mediului de afaceri din România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Programul prin care se acordă granturi nerambusabile în valoare de 1 miliard de euro din fonduri europene include trei scheme de granturi nerambursabile pentru finanțarea IMM-urilor locale.

Prin parteneriatul cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, OTP Bank continuă să susțină economia locală și dezvoltarea firmelor antreprenoriale prin alocarea noilor granturi către IMM-uri.

„Pentru a depăși împreună situațiile dificile este nevoie de efort comun. Vedem în rândul clienților noștri antreprenori creativitate, determinare și adoptarea unor soluții ieșite din tipar prin care reușesc să depășească această perioadă fără precendent din punct de vedere economic. Au nevoie de sprijin și finanțare și de aceea ne bucură să fim bancă parteneră în cadrul acestui program guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile, care are deopotrivă rol social și de dezvoltare pentru consolidarea unui sector esențial economiei naționale”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Retail în cadrul OTP Bank România.

Prima schemă de finanțare nerambursabilă este denumită Microgranturi și beneficiază de o alocare de 100 milioane euro din totalul de 1 miliard euro al programului. Aceste microgranturi au o valoare de 2.000 de euro per beneficiar și sunt dedicate microîntreprinderilor, firmelor mici și mijlocii fără angajați în 2019, PFA-urilor, ONG-urilor, cabinetelor medicale etc.

Granturi pentru capital de lucru este cea de-a doua schemă de finanțare din acest program, iar valoarea fondurilor disponibile este de 350 milioane de euro. Antreprenorii pot obține sume nerambursabile între 5.000 și 150.000 euro, în funcție de cifra de afaceri a anului 2019, pentru finanțarea activității. În acest caz, sunt vizate IMM-uri afectate de pandemia de COVID-19, în special cele active în industriile HoReCa și turism.

Granturi pentru investiții, a treia linie de finanțare disponibilă în acest program, are cea mai mare alocare de fonduri, în valoare de 550 milioane euro și este dedicată IMM-urilor care, în ciuda situației generate de pandemie, au planuri de investiții solide și pot crea noi locuri de muncă. Valoarea granturilor variază între 50.000 și 200.000 euro per beneficiar.

Reprezentanții IMM-urilor care vor să aplice la una dintre cele trei scheme de ajutor de stat pot accesa următorul link: https://www.otpbank.ro/ro/imm/credite/granturi-pentru-imm-uri pentru a afla condițiile pe care trebuie să le îndeplinească, precum și pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru înregistrarea solicitării sau se pot înscrie direct pe platforma: granturi.immm.gov.ro, unde vor încărca o serie de documente necesare pentru procesarea cererii de finanțare. Alocarea fondurilor se va face în funcție de ordinea înscrierii pe portalul dedicat.

Lista completă a domeniilor de activitate eligibile în care trebuie să activeze IMM-urile locale pentru a putea obține acest tip de granturi nerambursabile, precum și criteriile de eligibilitate, sunt descrise pe larg în legislația specifică: OUG nr. 130/2020, Schema de ajutor de stat.

Taguri: OTP Bank  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilFirmele pot obtine credite de la CEC Bank, in cadrul schemei de granturi europene de 1 miliard de euro

CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, a semnat convenția cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, devenind astfel partener în cadrul schemei de ajutor de stat prin care IMM-urile afectate detalii

Banca Romaneasca va distribui granturi europene nerambursabile pentru IMM-uri

Banca Romaneasca este a treia banca, dupa Banca Transilvania si OTP Bank, care anunta ca a incheiat o conventie cu Ministerul Economiei in vederea distribuirii de granturi europene nerambursabile pentru IMM-uri, in cadrul unui program in valoare de 1 miliard de euro. Banca detalii

Cardurile Union Pay se pot folosi la ATM-urile si POS-urile Alpha Bank

Alpha Bank Romania și UnionPay International (UPI) anunță că deținătorii de carduri UnionPay din întreaga lume pot utiliza acum cardurile la terminalele POS din rețeaua de acceptare Alpha Bank, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Prin acest acord, Alpha Bank detalii

OTP Bank acorda granturi nerambursabile din fonduri europene pentru IMM-uri

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru susținerea mediului de afaceri din România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul prin care se detalii

Ultimele Comentarii