BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) are doi membri noi in conducere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-21 22:01

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 21 septembrie 2020, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a completării celor două posturi vacante de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care mai arata:

Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director, dna. Luminița Runcan, Vicepreședinte, dl. Francois Bloch, dna. Mihaela Bitu și dl. Dan Sandu aleși în calitate de membri, la care se adaugă începând de astăzi dna. Mioara Popescu și dl. Cristian Agalopol.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

Dl. Radu Grațian Ghețea ocupă funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor.

Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu.

Asociaţia Română a Băncilor și membrii săi au venit în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale populației, companiilor și statului român pentru contracararea efectelor negative determinate de contextul pandemic.

Aproximativ 22% din creditele în derulare acordate populației
au beneficiat de suspendarea obligațiilor de plată lunare, iar pe zona corporate procentul este de 28%.

Sectorul bancar românesc a intrat pregătit în această criză de sănătate determinată de pandemia COVID-19, indicatorii de solvabilitate și lichiditate înregistrând valori superioare mediilor europene.

Lichiditatea imediată era de 43,8%, la finele anului 2019, în timp ce indicatorul de solvabilitate atingea 22%.

La finele primelor șase luni din anul 2020, solvabilitatea sistemului bancar era în creștere, până la 22,76%, mai mult decât dublu față de nivelul minim necesar.

Gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante s-a majorat la 60,6%, la sfârșitul anului trecut, înregistrând valori semnificativ superioare mediei europene (44,6%), în timp ce rata creditelor neperformante tinde spre media europeană.

Responsabilitatea în alocarea resurselor va fi definitorie în evoluția sistemului bancar și a economiei României în perioada post criză de sănătate.

Aceste măsuri au rolul de a conserva capacitatea băncilor, în calitatea lor de Infrastructură Critică Națională, de a rămâne solid capitalizate și cu indicatori de lichiditate în acord cu reglementările naționale și internaționale pentru a evita afectarea stabilității financiare.

Asociația Română a Băncilor concentrează întreaga piață bancară din România și s-a extins prin includerea a nouă membri afiliați, companii non-bancare.

Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar.

Asociația Română a Băncilor are o tradiție de aproape trei decenii și este membră a Federației Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăților, a Federației Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European și a 26 de organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic.

Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 24 de comisii tehnice.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)Cei care-si amana ratele la credite trebuie sa se asigure ca le vor putea plati ulterior, avertizeaza bancile

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) recomanda clientilor bancilor afectati de criza COVID-19 care doresc sa-si amane ratele la credite, conform OUG 227/2020, sa ia in calcul ca ratele se majoreaza dupa perioada de suspendare, astfel incat sa nu ajunga ulterior in situatia de a nu mai putea putea detalii

Doar 14% dintre romani prefera sa-si faca un depozit online, fara sa mearga la banca

În perioada pandemiei, aproximativ patru din zece români reușesc să facă economii (39%), în condițiile în care înainte de pandemie, într-o lună obișnuită, două treimi dintre respondenți (68%) reușeau să economisească, relevă Studiul Digitalizarea detalii

Noi reguli privind platile online cu cardul valabile din 2021, anunta ARB

Sistemul bancar din România implementează noile protocoale de securizare a plăților electronice, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021, sporind astfel protecția și confidențialitatea datelor financiare ale consumatorilor care efectuează tranzacții online cu detalii

Comunitatea bancara anunta ca va participa in continuare la procesul de relansare a economiei

În primele zece luni ale anului 2020, băncile din România au acordat credite noi populației și companiilor în valoare de 67,42 miliarde lei, ceea ce reprezintă aproape un sfert din soldul creditului neguvernamental aferent lunii octombrie, conform unui comunicat al detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna seara,doresc să amân ratele pe 5 luni daca se poate din cauza ca nu mai ... detalii

 • Imprumut

  Bună! Am contract de 2 ani și presetell status in Uk am proba de adresa si un salariu in jur de ... detalii

 • Burse trimise către executor

  Rușine Raiffeisen Bank! Cum este posibil sa trimiteți către executor banii ce proveneau din ... detalii

 • Transfer

  Buna ziua..... Nu am gasit pe internet o informatie folositoare si suntem in 2021.... Daca se ... detalii

 • cont

  ... detalii