BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) are doi membri noi in conducere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-21 22:01

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 21 septembrie 2020, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a completării celor două posturi vacante de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care mai arata:

Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director, dna. Luminița Runcan, Vicepreședinte, dl. Francois Bloch, dna. Mihaela Bitu și dl. Dan Sandu aleși în calitate de membri, la care se adaugă începând de astăzi dna. Mioara Popescu și dl. Cristian Agalopol.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

Dl. Radu Grațian Ghețea ocupă funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor.

Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu.

Asociaţia Română a Băncilor și membrii săi au venit în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale populației, companiilor și statului român pentru contracararea efectelor negative determinate de contextul pandemic.

Aproximativ 22% din creditele în derulare acordate populației
au beneficiat de suspendarea obligațiilor de plată lunare, iar pe zona corporate procentul este de 28%.

Sectorul bancar românesc a intrat pregătit în această criză de sănătate determinată de pandemia COVID-19, indicatorii de solvabilitate și lichiditate înregistrând valori superioare mediilor europene.

Lichiditatea imediată era de 43,8%, la finele anului 2019, în timp ce indicatorul de solvabilitate atingea 22%.

La finele primelor șase luni din anul 2020, solvabilitatea sistemului bancar era în creștere, până la 22,76%, mai mult decât dublu față de nivelul minim necesar.

Gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante s-a majorat la 60,6%, la sfârșitul anului trecut, înregistrând valori semnificativ superioare mediei europene (44,6%), în timp ce rata creditelor neperformante tinde spre media europeană.

Responsabilitatea în alocarea resurselor va fi definitorie în evoluția sistemului bancar și a economiei României în perioada post criză de sănătate.

Aceste măsuri au rolul de a conserva capacitatea băncilor, în calitatea lor de Infrastructură Critică Națională, de a rămâne solid capitalizate și cu indicatori de lichiditate în acord cu reglementările naționale și internaționale pentru a evita afectarea stabilității financiare.

Asociația Română a Băncilor concentrează întreaga piață bancară din România și s-a extins prin includerea a nouă membri afiliați, companii non-bancare.

Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar.

Asociația Română a Băncilor are o tradiție de aproape trei decenii și este membră a Federației Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăților, a Federației Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European și a 26 de organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic.

Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 24 de comisii tehnice.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)ARB are ca obiectiv strategic reclasificarea pietei de capital la statutul de piata emergenta full

Asociația Română a Băncilor (ARB) salută implementarea deciziei FTSE Russell privind promovarea pieței de capital din România la statutul de piață emergentă secundară (Secondary Emerging), începând cu data de 21 septembrie 2020, alături de includerea acțiunilor detalii

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) are doi membri noi in conducere

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 21 septembrie 2020, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a completării celor două posturi vacante de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care mai detalii

Bancile au continuat sa acorde credite si in perioada crizei COVID-19

Băncile din România au acordat sprijin clienților și autorităților privind limitarea efectelor negative asupra bunăstării economice individuale, a economiei României și a sănătății și siguranței publice în contextul apariției pandemiei cauzate de noul detalii

Program de educatie financiara pentru liceeni, derulat de BNR, ASF, ARB si MFP

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Banca Națională a României (BNR), Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Asociația Română a Băncilor (ARB) lansează în parteneriat FinClub, un program de educație financiară destinat elevilor de liceu din clasele X-XII, pasionați de piața financiară. Derulat sub auspiciile Acordului de Colaborare privind Educația Financiară, programul presupune crearea unui club de educație financiară a cărui activitate se va desfășura sub forma unor întâlniri online bilunare. Tematica întâlnirilor va acoperi subiecte ce țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare. FinClub va permite în primul an participarea a 100 de elevi din detalii

Ultimele Comentarii