BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) are doi membri noi in conducere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-21 22:01

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 21 septembrie 2020, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a completării celor două posturi vacante de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care mai arata:

Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director, dna. Luminița Runcan, Vicepreședinte, dl. Francois Bloch, dna. Mihaela Bitu și dl. Dan Sandu aleși în calitate de membri, la care se adaugă începând de astăzi dna. Mioara Popescu și dl. Cristian Agalopol.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

Dl. Radu Grațian Ghețea ocupă funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor.

Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu.

Asociaţia Română a Băncilor și membrii săi au venit în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale populației, companiilor și statului român pentru contracararea efectelor negative determinate de contextul pandemic.

Aproximativ 22% din creditele în derulare acordate populației
au beneficiat de suspendarea obligațiilor de plată lunare, iar pe zona corporate procentul este de 28%.

Sectorul bancar românesc a intrat pregătit în această criză de sănătate determinată de pandemia COVID-19, indicatorii de solvabilitate și lichiditate înregistrând valori superioare mediilor europene.

Lichiditatea imediată era de 43,8%, la finele anului 2019, în timp ce indicatorul de solvabilitate atingea 22%.

La finele primelor șase luni din anul 2020, solvabilitatea sistemului bancar era în creștere, până la 22,76%, mai mult decât dublu față de nivelul minim necesar.

Gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante s-a majorat la 60,6%, la sfârșitul anului trecut, înregistrând valori semnificativ superioare mediei europene (44,6%), în timp ce rata creditelor neperformante tinde spre media europeană.

Responsabilitatea în alocarea resurselor va fi definitorie în evoluția sistemului bancar și a economiei României în perioada post criză de sănătate.

Aceste măsuri au rolul de a conserva capacitatea băncilor, în calitatea lor de Infrastructură Critică Națională, de a rămâne solid capitalizate și cu indicatori de lichiditate în acord cu reglementările naționale și internaționale pentru a evita afectarea stabilității financiare.

Asociația Română a Băncilor concentrează întreaga piață bancară din România și s-a extins prin includerea a nouă membri afiliați, companii non-bancare.

Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar.

Asociația Română a Băncilor are o tradiție de aproape trei decenii și este membră a Federației Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăților, a Federației Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European și a 26 de organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic.

Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 24 de comisii tehnice.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%

Aproximativ 46% dintre românii utilizatori de servicii bancare efectuează plăți prin Internet/ Mobile banking, în creștere cu 70% comparativ cu ponderea românilor care realizau plățile de această manieră în decembrie 2020, de 27%, arată datele cuprinse în cercetarea de piață "Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor" realizată în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și comandată de Asociația Română a Băncilor, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Smartphone-ul este folosit de aproape nouă din zece intervievați pentru accesarea serviciilor de Internet/ Mobile banking și doar un sfert dintre detalii

Contribuția sistemului bancar în economie în ultimii 30 de ani este de două ori cât PIB-ul României

Impactul economic al sistemului bancar din România este estimat la 2.247 miliarde lei în perioada 1990-2020, potrivit studiului ″Contribuția sistemului bancar în economie în ultimii 30 de ani″, realizat de KPMG Advisory la solicitarea Asociației Române detalii

Concursul de educatie financiara European Money Quiz si-a stabilit castigatorii

Peste 2.700 de elevi cu vârsta între 13-15 ani din peste 180 de școli, licee și colegii de la nivel național au participat la ediția a IV-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz organizată de Asociația Română a Băncilor în parteneriat cu detalii

Club online de educatie financiara pentru liceeni

Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor organizează cea de a treia ediție a programului de educație financiară – FinClub – destinat elevilor de liceu din detalii