Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Topul cardurilor de credit cu cele mai mici dobanzi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-09 18:54

Dobanda la cardurile de credit a ramas neschimbata pe parcursul ultimului an, dat fiind ca bancile isi vand acest produs ca un mijloc de plata a bunurilor si serviciilor in rate fara dobanda pe anumite perioade.

"Pana la 12 rate fara dobanda" a devenit un slogan bine cunoscut pentru vanzarea cardurilor de credit, insa aceasta strategie de marketing, ca multe altele, nu este cinstitia, intrucat, in realitate, dupa cum se stie, nimic nu este gratis.

Astfel, ratele fara dobanda sunt valabile doar pentru cumparaturi cu valori mari si doar daca se plateste, luna de luna, o rata fixa stabilita initial. In caz contrar, utilizatorul cardului trebuie sa achite dobanda standard pentru cardul de credit, care este destul de ridicata, cam de trei ori peste cea a unui credit obisnuit.

Suma minima pentru care este valabila optiunea de rate fara dobanda variaza destul de mult, de la o banca la alta: de exemplu, la CEC Bank este de 100 de lei, la BCR de 200, lei, la Raiffeisen de 300 lei sau chiar 500 de lei, la ING Bank.

Numarul de rate depinde, la majoritatea cardurilor, si de valoarea cumparaturii, fiind direct proportionala cu aceasta: cu cat produsul cumparat este mai scump, cu atat se poate achita in mai multe rate.

Bancile isi fac reclama la cardurile de credit cu un numar mare de rat, precum 24 de rate fara dobanda, insa este posibil ca acestea sa fi valabile doar la un singur magazin, pentru restul numarul ratelor fiind mult mai mic, de pana la 12 rate, iar la alte banci doar la anumite magazine partenere ale bancii.

Pentru plata cu cardul de credit la restul magazinelor, se va aplica dobanda standard la cardul de credit, care dupa cum am spus este foarte ridicata.

Astfel, dobanda standard la un card de credit variaza de la 13,83%, la CEC Bank, pana la 29% pentru un card de credit emis de OTP Bank.

Dobanda medie a celor 18 carduri de credit luate in calcul, emise de un numar de 15 banci, este 23,7%, iar Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al creditului, inclusiv comisioanele, este 29%.

DAE poate ajunge insa si la 37-38% la cele mai scumpe carduri, emise de OTP Bank, Credit Europe Bank (Card Avantaj) si BCR.

Cardurile de credit cele mai ieftine sunt cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  carduri de credit  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



CSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

 



 

Ultimele Comentarii