Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Topul cardurilor de credit cu cele mai mici dobanzi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-09 18:54

Dobanda la cardurile de credit a ramas neschimbata pe parcursul ultimului an, dat fiind ca bancile isi vand acest produs ca un mijloc de plata a bunurilor si serviciilor in rate fara dobanda pe anumite perioade.

"Pana la 12 rate fara dobanda" a devenit un slogan bine cunoscut pentru vanzarea cardurilor de credit, insa aceasta strategie de marketing, ca multe altele, nu este cinstitia, intrucat, in realitate, dupa cum se stie, nimic nu este gratis.

Astfel, ratele fara dobanda sunt valabile doar pentru cumparaturi cu valori mari si doar daca se plateste, luna de luna, o rata fixa stabilita initial. In caz contrar, utilizatorul cardului trebuie sa achite dobanda standard pentru cardul de credit, care este destul de ridicata, cam de trei ori peste cea a unui credit obisnuit.

Suma minima pentru care este valabila optiunea de rate fara dobanda variaza destul de mult, de la o banca la alta: de exemplu, la CEC Bank este de 100 de lei, la BCR de 200, lei, la Raiffeisen de 300 lei sau chiar 500 de lei, la ING Bank.

Numarul de rate depinde, la majoritatea cardurilor, si de valoarea cumparaturii, fiind direct proportionala cu aceasta: cu cat produsul cumparat este mai scump, cu atat se poate achita in mai multe rate.

Bancile isi fac reclama la cardurile de credit cu un numar mare de rat, precum 24 de rate fara dobanda, insa este posibil ca acestea sa fi valabile doar la un singur magazin, pentru restul numarul ratelor fiind mult mai mic, de pana la 12 rate, iar la alte banci doar la anumite magazine partenere ale bancii.

Pentru plata cu cardul de credit la restul magazinelor, se va aplica dobanda standard la cardul de credit, care dupa cum am spus este foarte ridicata.

Astfel, dobanda standard la un card de credit variaza de la 13,83%, la CEC Bank, pana la 29% pentru un card de credit emis de OTP Bank.

Dobanda medie a celor 18 carduri de credit luate in calcul, emise de un numar de 15 banci, este 23,7%, iar Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al creditului, inclusiv comisioanele, este 29%.

DAE poate ajunge insa si la 37-38% la cele mai scumpe carduri, emise de OTP Bank, Credit Europe Bank (Card Avantaj) si BCR.

Cardurile de credit cele mai ieftine sunt cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  carduri de credit  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiOpt banci au inceput creditarea prin Programul Noua Casa

OTP Bank a anuntat astazi ca incepe creditarea prin Programul Noua Casa (fostul program Prima Casa), alaturandu-se altor sapte banci prezente deja in cadrul acestui program, prin care se pot acorda credite garantate de stat pentru cumpararea de locuinte. Cele opt banci care acorda in detalii

Care sunt bancile cu cele mai bune cursuri de schimb valutar euro/leu?

Bancile cu cele mai avantajoase cotatii pentru vanzarea si cumpararea de euro la ghiseu, in cont sau pe card sunt CEC Bank, First Bank, Libra Bank, Banca Transilvania, Banca Romaneasca si Idea Bank. Cele mai dezavantajoase cursuri de schimb le gasim la Alpha Bank, ING Bank, BCR, detalii

Cum si-au schimbat bancile si IFN-urile atitudinea fata de clientii cu probleme, in cinci ani de functionare a CSALB: de la doar 30% dintre cererile de impacare amiabila acceptate in primul an, au ajuns la 70%, iar unele banci si la 90%

Daca in urma cu cinci ani, in septembrie 2015, cand s-a infiintat Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), bancile si IFN-urile erau foarte reticente in a accepta cererile de impacare amiabila venite de la clientii cu diverse reclamatii sau probleme, acum detalii

Topul cardurilor de credit cu cele mai mici dobanzi

Dobanda la cardurile de credit a ramas neschimbata pe parcursul ultimului an, dat fiind ca bancile isi vand acest produs ca un mijloc de plata a bunurilor si serviciilor in rate fara dobanda pe anumite perioade. "Pana la 12 rate fara dobanda" a devenit un slogan bine cunoscut pentru detalii

Ultimele Comentarii

 • Da

  Am nevoie de ... detalii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • ?

  & Comportament infracțional al instituțiilor și al BNR, care pe fondul insistenței ... detalii

 • Revlamatie

  Am trimis la bancă SOCIETE GENERALE peste 300euro, pentru anprumut de 3000euro, am anulat ... detalii