Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Topul cardurilor de credit cu cele mai mici dobanzi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-09 18:54

Dobanda la cardurile de credit a ramas neschimbata pe parcursul ultimului an, dat fiind ca bancile isi vand acest produs ca un mijloc de plata a bunurilor si serviciilor in rate fara dobanda pe anumite perioade.

"Pana la 12 rate fara dobanda" a devenit un slogan bine cunoscut pentru vanzarea cardurilor de credit, insa aceasta strategie de marketing, ca multe altele, nu este cinstitia, intrucat, in realitate, dupa cum se stie, nimic nu este gratis.

Astfel, ratele fara dobanda sunt valabile doar pentru cumparaturi cu valori mari si doar daca se plateste, luna de luna, o rata fixa stabilita initial. In caz contrar, utilizatorul cardului trebuie sa achite dobanda standard pentru cardul de credit, care este destul de ridicata, cam de trei ori peste cea a unui credit obisnuit.

Suma minima pentru care este valabila optiunea de rate fara dobanda variaza destul de mult, de la o banca la alta: de exemplu, la CEC Bank este de 100 de lei, la BCR de 200, lei, la Raiffeisen de 300 lei sau chiar 500 de lei, la ING Bank.

Numarul de rate depinde, la majoritatea cardurilor, si de valoarea cumparaturii, fiind direct proportionala cu aceasta: cu cat produsul cumparat este mai scump, cu atat se poate achita in mai multe rate.

Bancile isi fac reclama la cardurile de credit cu un numar mare de rat, precum 24 de rate fara dobanda, insa este posibil ca acestea sa fi valabile doar la un singur magazin, pentru restul numarul ratelor fiind mult mai mic, de pana la 12 rate, iar la alte banci doar la anumite magazine partenere ale bancii.

Pentru plata cu cardul de credit la restul magazinelor, se va aplica dobanda standard la cardul de credit, care dupa cum am spus este foarte ridicata.

Astfel, dobanda standard la un card de credit variaza de la 13,83%, la CEC Bank, pana la 29% pentru un card de credit emis de OTP Bank.

Dobanda medie a celor 18 carduri de credit luate in calcul, emise de un numar de 15 banci, este 23,7%, iar Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al creditului, inclusiv comisioanele, este 29%.

DAE poate ajunge insa si la 37-38% la cele mai scumpe carduri, emise de OTP Bank, Credit Europe Bank (Card Avantaj) si BCR.

Cardurile de credit cele mai ieftine sunt cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  carduri de credit  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiRaiffeisen Bank a inchis unitatea din Piata Unirii, in centrul Capitalei

Nici macar unitatile bancare situate in centrul marilor orase nu mai sunt de interes pentru banci, care se bazeaza acum tot mai mult pe furnizarea de produse si servicii online. De exemplu, Raiffeisen Bank a inchis recent o unitate situata chiar in centrul Capitalei, in Piata Unirii detalii

Numarul restantierilor raportati de banci si IFN-uri la Biroul de Credit este in scadere, in ciuda crizei coronavirusului

Numarul persoanelor fizice care inregistreaza restante mai mari de 30 de zile la creditele obtinute de la banci si IFN-uri este in scadere, in ciuda crizei coronavirusului, arata datele statistice publicate de Biroul de Credit si de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, in luna detalii

Ce faci daca nu poti sa platesti ratele la credite, dupa ce le-ai amanat? Ghid lansat de Provident

Clienții care au decis să-și amâne plata ratelor au la dispoziție, începând de astăzi, un Ghid pentru revenirea la plata ratelor. Provident Financial România lansează un ghid care să ajute consumatorii să se pregătească pentru revenirea la plata ratelor, detalii

Ce probleme pot aparea la reluarea platilor dupa amanarea ratelor la credite si cum pot fi rezolvate prin CSALB

Amanarea ratelor la credite in perioada pandemiei coronavirusului, conform moratoriilor statului si masurilor adoptate de banci si IFN-uri, i-a ajutat pe cei care si-au pierdut locurile de munca sau carora le-au fost afectate veniturile. Unii dintre ei, insa, ar putea intampina detalii

  

Ultimele Comentarii