BURSA | Libra Internet Bank

Libra Bank se imprumuta de pe Bursa prin obligatiuni de 4 milioane euro, la o dobanda de 5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-04 09:39

Libra Internet Bank anunta ca a atras 4,29 milioane euro, printr-un plasament privat de obligatiuni subordonate, negarantate si denominate in euro, cu o maturitate de 10 ani, derulat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in perioada 17 – 23 martie 2020.

Banca va plati pentru resursele atrase de la Bursa o dobanda de 5% pe an, platibila semestrial.

Obligatiunile au fost listate la Bursa, in vederea tranzactionarii.
Obligatiunile au fost subscrise de 27 de investitori, dintre care 2 sunt investitori instituționali si 25 de retail (o persoană juridica si 24 de persoane fizice).

Infiintata in 1996 si operationala din 1997, Libra Internet Bank este, din 2003, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH). Banca a inregistrat una dintre cele mai mari rate de crestere organica din sistemul bancar romanesc, cu o medie anuala de +30% in ultimii 5 ani.

La jumatatea anului, banca detinea active de aproape 6,6 miliarde lei, o retea de 55 de sucursale si peste 100.000 de clienți. Banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Libra Bank este prima banca ce a oferit clientilor sai contul bancar 100% online si creditul 100% online, fara hartii si fara drumuri la banca, iar in anul 2019, Libra Internet Bank a devenit primul jucator financiar de pe piata autohtona care face export de tehnologie proprie in cadrul unui proiect internaiional de plati instant printr-o aplicatie de mesagerie. Banca are 3 centre IT de dezvoltare si, in prezent, pune la dispozitia clientilor unele dintre cele mai moderne si flexibile servicii de mobile si internet banking de pe piata romaneasca.

Libra Internet Bank a incheiat anul 2019 cu un profit net de 115,3 milioane lei (+20% vs. 2018) si active de 6,53 miliarde lei (+19,7% vs. 2018). La finalul anului trecut, Libra Internet Bank avea un protofoliu de credite in suma de peste 4 miliarde lei, dintre care cele mai mari ponderi le aveau real estate (36%) si companii (30%), urmate de profesii liberale si agribusiness, cu câte 16%, si persoane fizice (2%).

Banca avea la sfarsitul anului 2019 o cota de piata dupa active de 1,32%, ocupand pozitia a 15-a in sistemul bancar romanesc.

Emisiunea de obligatiuni Libra Internet Bank este a 11-a emisiune de obligatiuni care intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti in acest an. Valoarea tuturor celor 11 emisiuni de obligatiuni listate in acest an la BVB este de 2,59 miliarde lei (535 milioane euro).

In anul 2019, Bursa de Valori Bucuresti a atins un maxim istoric al numarului de emisiuni de obligatiuni listate, fiind listate 18 emisiuni de obligatiuni, cu o valoare cumulata de 4,83 miliarde lei (1 miliard euro).

Taguri: Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Home Bank  banca  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Libra Internet BankCardurile si POS-urile Libra Bank nu functioneaza (actualizat)

Cardurile si POS-urile Libra Bank nu functioneaza in acest moment, a anuntat banca, in urma cu o ora, in jurul orei 17: "Vă informăm că întâmpinăm o problemă tehnică legată de utilizarea cardurilor și POS-urilor Libra Internet Bank.
Lucrăm deja detalii

Libra Bank se imprumuta de pe Bursa prin obligatiuni de 4 milioane euro, la o dobanda de 5%

Libra Internet Bank anunta ca a atras 4,29 milioane euro, printr-un plasament privat de obligatiuni subordonate, negarantate si denominate in euro, cu o maturitate de 10 ani, derulat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in perioada 17 – 23 martie 2020. Banca va plati pentru resursele detalii

Libra Bank a fost amendata de BNR

O persoana fizica din cadrul Libra Internet Bank a fost amendata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) cu suma de 3.000 de lei pentru nerespectarea Regulamentului BNR nr.5/2013 privind cerințe prudențiale pentru instituțiile de credit. Managementul executiv al bancii este asigurat in detalii

Libra Internet Bank anunta servicii noi, conform PSD2: iti poti face conturile de plati accesibile online tertilor Prestatori de Servicii de Plata (PSP)

Libra Internet Bank anunta noi servicii oferite de Directiva Serviciilor de Plati – cunoscuta sub denumirea de PSD2: Noile servicii iti dau posibilitatea de a acorda, in baza consimtamantului tau expres, acces la conturile tale unei alte banci sau unui fintech (terti PSP), detalii

  

Ultimele Comentarii