Criza COVID-19 | Ultima Ora

O noua banca in Romania: Hoist Finance

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-31 08:14

Din 1 septembrie urmeaza sa-si inceapta activitatea in Romania o noua banca din Suedia, cu statut de sucursala a unei institutii de credit din alt stat membru UE: Hoist Finance AB (publ) Stockholm Sucursala Bucuresti.

De fapt nu este vorba de o banca obisnuita, ci mai degraba de un recuperator de credite, intrucat achizitia de credite neperformante, dar si performante, de la alte institutii financiare, reprezinta activitatea de baza a Hoist Finance, nu acordarea de credite si atragerea de depozite.

Firma suedeza isi incepe activitatea din Romania printr-un call center, prin intermediul caruia va administra recuperarea de credite neperformante cumparate de la clientii bancilor din Italia, Germania si Franta.

In vederea infiintarii sucursalei din Romania, Hoist Finance a cumparat, in primul trimestru al acestui an, firma de call center din Craiova, Maran CSRO SRL, pentru sapte milioane SEK (3,3 milioane lei, la cursul de 0,47 SEK - coroane suedeze pentru un leu.)

Firma Maran CSRO, inregistrata in 2016, a avut in 2019 o cifra de afaceri de 7,4 milioane lei, un profit de 0,5 milioane lei si 76 de angajati.

Call centerul-ul din Craiova, condus de un italian, Paolo Giangaspero, va deservi clientii Hoist Finance din Italia, in timp ce la biroul de Bucuresti Hoist Finance lucreaza 30 de angajati care administreaza portofolii de credite din Franta si Germania.

Seful operatiunilor Hoist Finance din Romania este Alexandru Anghel.

"Prin infiintarea sucursalei Hoist Finance din Romania vom fi mai eficienti", potrivit sefului Hoist Finance din Suedia, Klaus-Anders Nysteen.

Mai exact, firma suedeza urmareste sa-si reduca din cheltuielile cu personalul, datorita salariilor mai mici platite angajatilor din Romania.

Hoist Finance a inregistrat pierderi de 117 milioane SEK in primul semestru al acestui an, comparativ cu un profit net de 355 milioane SEK in perioada corespondenta a anului trecut, din cauza diminuarii venitului operational cu 34%, la 1 miliard SEK, precum si in urma majorarii provizioanelor pentru riscul de credit, pe fondul crizei COVID-19.

Activele Hoist Finance au scazut cu 5% in prima parte a anului, la 32 miliarde SEK, dintre care 22,5 miliarde sunt portofolii de credite achizitionate de la alte banci.

Taguri: recuperare creante  banca  credite neperformante  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca nationala a Ungariei majoreaza dobanda, pentru a opri deprecierea forintului

Banca Nationala a Ungariei a majorat dobanda pentru facilitate de depozit la o saptamana prin care sterilizeaza excesul de lichiditate din piata bancara cu 15 puncte de baza, la 0,75%, o masura apreciata de analisti ca fiind menita sa atenueze deprecierea forintului. Forintul maghiar s-a detalii

Banca Transilvania este pregatita pentru distribuirea granturilor europene de 1 miliard de euro destinate firmelor afectate de COVID-19

Banca Transilvania este bancă parteneră în programul de granturi din fonduri europene pentru antreprenori şi este pregătită să asigure o derulare rapidă a acestuia, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul - iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei și detalii

A noua banca incepe creditarea prin Programul Noua Casa: Banca Romaneasca

Banca Romaneasca, detinuta de statul roman prin Eximbank, este a noua banca pregatita sa acorde credite imobiliare garantate de stat prin programul Noua Casa, fostul program Prima Casa, cu avans de 5% sau 15%, in functie de valoarea creditului, si cu dobanda de 2% plus IRCC, adica 4,41%, nivelul detalii

CEC Bank are cea mai mica dobanda la creditele Noua Casa, daca primesti salariul pe cardul bancii

CEC Bank este a saptea banca intrata in Programul Noua Casa, cu cea mai mica dobanda, de 4,31% (1,9% + IRCC), fata de 4,41% (2% + IRCC) la restul bancilor, valabila insa doar cu conditia incasarii salariului pe card. Diferenta de 0,1 puncte procentuale in minus la dobanda inseama o rata detalii

Ultimele Comentarii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • ?

  & Comportament infracțional al instituțiilor și al BNR, care pe fondul insistenței ... detalii

 • Revlamatie

  Am trimis la bancă SOCIETE GENERALE peste 300euro, pentru anprumut de 3000euro, am anulat ... detalii

 • As dori pentru nevoi personale

  As dori pentu nevoi ... detalii