Criza COVID-19 | Ultima Ora

O noua banca in Romania: Hoist Finance

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-31 08:14

Din 1 septembrie urmeaza sa-si inceapta activitatea in Romania o noua banca din Suedia, cu statut de sucursala a unei institutii de credit din alt stat membru UE: Hoist Finance AB (publ) Stockholm Sucursala Bucuresti.

De fapt nu este vorba de o banca obisnuita, ci mai degraba de un recuperator de credite, intrucat achizitia de credite neperformante, dar si performante, de la alte institutii financiare, reprezinta activitatea de baza a Hoist Finance, nu acordarea de credite si atragerea de depozite.

Firma suedeza isi incepe activitatea din Romania printr-un call center, prin intermediul caruia va administra recuperarea de credite neperformante cumparate de la clientii bancilor din Italia, Germania si Franta.

In vederea infiintarii sucursalei din Romania, Hoist Finance a cumparat, in primul trimestru al acestui an, firma de call center din Craiova, Maran CSRO SRL, pentru sapte milioane SEK (3,3 milioane lei, la cursul de 0,47 SEK - coroane suedeze pentru un leu.)

Firma Maran CSRO, inregistrata in 2016, a avut in 2019 o cifra de afaceri de 7,4 milioane lei, un profit de 0,5 milioane lei si 76 de angajati.

Call centerul-ul din Craiova, condus de un italian, Paolo Giangaspero, va deservi clientii Hoist Finance din Italia, in timp ce la biroul de Bucuresti Hoist Finance lucreaza 30 de angajati care administreaza portofolii de credite din Franta si Germania.

Seful operatiunilor Hoist Finance din Romania este Alexandru Anghel.

"Prin infiintarea sucursalei Hoist Finance din Romania vom fi mai eficienti", potrivit sefului Hoist Finance din Suedia, Klaus-Anders Nysteen.

Mai exact, firma suedeza urmareste sa-si reduca din cheltuielile cu personalul, datorita salariilor mai mici platite angajatilor din Romania.

Hoist Finance a inregistrat pierderi de 117 milioane SEK in primul semestru al acestui an, comparativ cu un profit net de 355 milioane SEK in perioada corespondenta a anului trecut, din cauza diminuarii venitului operational cu 34%, la 1 miliard SEK, precum si in urma majorarii provizioanelor pentru riscul de credit, pe fondul crizei COVID-19.

Activele Hoist Finance au scazut cu 5% in prima parte a anului, la 32 miliarde SEK, dintre care 22,5 miliarde sunt portofolii de credite achizitionate de la alte banci.

Taguri: recuperare creante  banca  credite neperformante  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBancile rezolva amiabil cu clientii 95% dintre litigiile negociate prin CSALB

Bancile solutioneaza amiabil cu clientii 95% dintre litigiile negociate prin intermediul CSALB. Băncile resping fără motiv doar 4,5% din cererile trimise de consumatori către CSALB, comparativ cu 17% in 2021, 45% in 2018 si 80% in 2016. "Este cel detalii

Dupa un an de razboi, Raiffeisen nu s-a decis daca pleaca sau nu din Rusia

„În ultimele unsprezece luni, Grupul RBI (Raiffeisen Bank International) a evaluat toate opțiunile strategice pentru viitorul Raiffeisenbank din Rusia, inclusiv o ieșire atent gestionată. Când am anunțat evaluarea, ne-am așteptat ca acest proces să detalii

Banca Transilvania, nota 10 la comunicarea cu investitorii

Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR 10 pentru comunicarea din 2022 cu investitorii și acționarii, în urma evaluării Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România ( ARIR ), conform unui comunicat al bancii, in care se detalii

AGA Unicredit: „Ca urmare a deciziei luate in cadrul hotararii…”

Unicredit a publicat un Convocator pentru AGA si AGOA din 21 februarie 2023, semnat de presedintele bancii, Catalin Rasvan Radu, cu urmatoarea ordine de zi, la punctul 1 (vezi foto): „Luarea la cunostinta a faptului ca emiterea unui numar de 760 de detalii

  

Ultimele Comentarii