Criza COVID-19 | Ultima Ora

O noua banca in Romania: Hoist Finance

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-31 08:14

Din 1 septembrie urmeaza sa-si inceapta activitatea in Romania o noua banca din Suedia, cu statut de sucursala a unei institutii de credit din alt stat membru UE: Hoist Finance AB (publ) Stockholm Sucursala Bucuresti.

De fapt nu este vorba de o banca obisnuita, ci mai degraba de un recuperator de credite, intrucat achizitia de credite neperformante, dar si performante, de la alte institutii financiare, reprezinta activitatea de baza a Hoist Finance, nu acordarea de credite si atragerea de depozite.

Firma suedeza isi incepe activitatea din Romania printr-un call center, prin intermediul caruia va administra recuperarea de credite neperformante cumparate de la clientii bancilor din Italia, Germania si Franta.

In vederea infiintarii sucursalei din Romania, Hoist Finance a cumparat, in primul trimestru al acestui an, firma de call center din Craiova, Maran CSRO SRL, pentru sapte milioane SEK (3,3 milioane lei, la cursul de 0,47 SEK - coroane suedeze pentru un leu.)

Firma Maran CSRO, inregistrata in 2016, a avut in 2019 o cifra de afaceri de 7,4 milioane lei, un profit de 0,5 milioane lei si 76 de angajati.

Call centerul-ul din Craiova, condus de un italian, Paolo Giangaspero, va deservi clientii Hoist Finance din Italia, in timp ce la biroul de Bucuresti Hoist Finance lucreaza 30 de angajati care administreaza portofolii de credite din Franta si Germania.

Seful operatiunilor Hoist Finance din Romania este Alexandru Anghel.

"Prin infiintarea sucursalei Hoist Finance din Romania vom fi mai eficienti", potrivit sefului Hoist Finance din Suedia, Klaus-Anders Nysteen.

Mai exact, firma suedeza urmareste sa-si reduca din cheltuielile cu personalul, datorita salariilor mai mici platite angajatilor din Romania.

Hoist Finance a inregistrat pierderi de 117 milioane SEK in primul semestru al acestui an, comparativ cu un profit net de 355 milioane SEK in perioada corespondenta a anului trecut, din cauza diminuarii venitului operational cu 34%, la 1 miliard SEK, precum si in urma majorarii provizioanelor pentru riscul de credit, pe fondul crizei COVID-19.

Activele Hoist Finance au scazut cu 5% in prima parte a anului, la 32 miliarde SEK, dintre care 22,5 miliarde sunt portofolii de credite achizitionate de la alte banci.

Taguri: recuperare creante  banca  credite neperformante  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraEximbank isi schimba numele in Exim Banca Romaneasca

Banca de Export Import a Romaniei – EximBank SA va deveni Exim Banca Romaneasca din 10 mai 2023, modificarea denumirii bancii si schimbarea emblemei bancii fiind aprobate astazi de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EximBank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ING Bank devine a 10-a banca prin care se pot face plati instant

Începând de astăzi, 20 martie 2023, ING Bank România își îmbogățește portofoliul de servicii de plată inovatoare cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigură transferul banilor din contul bancar al plătitorului ȋn cel al detalii

Banca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

  

Ultimele Comentarii