Criza COVID-19 | Analiza

Cu ce card pot sa scot bani fara comision la orice ATM din tara si Europa? Topul celor mai ieftine banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-27 00:13

Doar cu un card de debit standard pentru persoane fizice emis de CEC Bank sau Alior Bank se pot scoate bani, fara comision, de la orice bancomat din tara si Europa, conform topului celor mai ieftine conturi curente standard cu card si internet/mobile banking realizat de Bancherul.ro.

Topul a luat in considerare doar comisioanele standard pentru un cont curent in lei cu card de debit si serviciile de internet si mobile banking, nu si cele conditionate de incasarea salariului in cont sau de alte tipuri de servicii bancare, precum pachetele de cont curent.

CEC Bank, Alior Bank si Libra Bank sunt pe podiumul celor mai ieftine banci, rezulta din clasament, cu costuri intre 15 si 22 de lei.

La polul opus, cele mai scumpe banci sunt Raiffeisen Bank, Alpha Bank si Procredit Bank, cu comisioane totale intre 64 si 70 de lei, asadar de peste trei ori mai ridicate.

Topul a luat in calcul un numar de 15 comisioane practicate de 20 de banci, iar calculul a fost realizat prin aplicarea respectivelor comisioane unei sume de 1.000 de lei utilizate prin intermediul cardului si a serviciilor de internet si mobile banking.

1. Administrarea lunara a unui cont curent

Doar la doua banci (Banca Transilvania - BT) si Libra Bank poti sa ai un cont curent in lei fara comision de administrare lunar.
La restul bancilor, comisionul lunar variaza intre 2 lei si 25 de lei, media fiind de 5 lei.

2. Emiterea unui card de debit

Pentru emiterea unui card de debit in lei, majoritatea bancilor nu au comision, cu trei exceptii: Alpha Bank, OTP Bank si Banca Feroviara.

3. Administrarea lunara a cardului

Jumatate dintre cele 20 de banci nu au comision pentru administrarea lunara sau anuala a cardului. La restul bancilor, comisionul lunar variaza intre 0,83 si 4 lei.

4. Interogare sold la ATM propriu

Pentru a vedea cati bani ai pe card, la ATM-ul bancii emitente a cardului, 11 banci nu au comisioane. La restul, acest comision variaza intre 0,3 si 5 lei.

5. Interogare sold la ATM-urile altor banci din Romania

Pentru a vedea cati bani ai pe card, la ATM-urile altor banci din Romania, doar trei banci (CEC Bank, Libra Bank si First Bank) nu au comisioane. La restul, acest comision variaza intre 1 leu si 5 lei.

6. Interogare sold la ATM-urile altor banci din strainatate

Pentru a vedea cati bani ai pe card, la ATM-urile altor banci din strainatate, doar trei banci (CEC Bank, Libra Bank si First Bank) nu au comisioane. La restul, acest comision variaza intre 1 leu si 5 lei.

7. Retragere numerar la ATM propriu

Pentru retragerea banilor de pe card la ATM-ul proriu, adica al bancii care a emis cardul, doar patru banci nu au comisioane: CEC Bank, BT, BCR si Libra Bank. La restul bancilor, comisionul este cuprins intre 0,2% si 1%, minim 10 lei, la Raiffeisen.

8. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din Romania

Pentru retragerea banilor de pe card la ATM-urile altor banci din Romania, doar doua banci nu au comisioane: CEC Bank si Alior Bank. La restul bancilor, comisionul este cuprins intre 0,5% + 2,5 lei si 1,5%, la Raiffeisen si Unicredit.

9. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din Europa

Pentru retragerea banilor de pe card la ATM-urile altor banci din Europa, doar doua banci nu au comisioane: CEC Bank si Alior Bank. La restul bancilor, comisionul este cuprins intre 0,5% + 2,5 lei si 1,5%, la Raiffeisen si Unicredit.

10. Administrare lunara internet banking

Pentru administrarea lunara a serviciului de internet banking, un numar de opt banci nu au comision. La restul bancilor, comisionul lunar pleaca de la 1 leu si ajunge la 7 lei, la OTP Bank.

11. Administrare lunara mobile banking

Pentru administrarea lunara a serviciului de mobile banking, un numar de 14 banci nu au comision. La restul bancilor, comisionul lunar variaza intre 2 lei si 4,5 lei, la BRD.

12. Incasari intrabancare

Nicio banca nu are comision pentru incasarile de bani din conturile aceleiasi banci (intrabancar).

13. Incasari interbancare

Pentru incasarile din conturile altor banci (interbancare) un numar de 12 banci nu au comision. La restul bancilor, acesta variaza intre 2 si 0,1%, minim 5 lei, la Raiffeisen.

14. Plati intrabancare

Pentru platile prin internet/mobile banking catre conturile aceleiasi banci (intrabancare), doar 3 dintre cele 20 de banci au comisioane: Banca Romaneasca, Alpha Bank si Raiffeisen.

15. Plati interbancare

Pentru platile prin internet/mobile banking catre conturile altor banci (interbancare), doar 3 dintre cele 20 de banci nu au comisioane: Libra Bank, Alior Bank si Procredit Bank. La restul bancior, comisioanele variaza intre 3 lei si 6 lei.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  aplicatie mobile banking  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  plati online  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  cont bancar  internet banking  Alior Bank  Credit Agricole  carduri de debit  plati in euro  Banca Comerciala Feroviara  Libra Internet Bank  plati  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaCreditele pentru locuinte si finantarile pentru firme au ajuns la niveluri record in septembrie, in ciuda crizei COVID-19

Creditele in lei pentru locuinte si pentru dezvoltarea afacerilor acordate de banci au atins niveluri record in luna septembrie, in ciuda recrudescentei crizei COVID-19, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). In schimb, creditele pentru consum obtinute de detalii

Creditele IFN-urilor pentru populatie au scazut cu 3,5% din cauza COVID-19

Volumul creditelor pentru consum acordate populatiei de catre Institutiile Financiare Nebancare (IFN-uri) a scazut cu 3,5% in prima jumatate a acestui an, din cauza epidemiei coronavirusului, conform statisticilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, soldul creditelor detalii

Cum au folosit romanii cardurile in timpul crizei COVID-19: retragerile de numerar la ATM-uri au scazut cu 10 milioane

Numarul de carduri active a scazut cu peste 350.000 de unitati in trimestrul doi al anului, in perioada de izolare din cauza crizei cornonavirusului, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul cardurilor active a ajuns astfel la 13,8 milioane, la un nivel detalii

Romania are un ATM la 1.800 de locuitori si un POS la 80 de locuitori: distributia pe judete

Romania are in medie un ATM la 1.837 de locuitori si un POS la 84 de locuitori, insa distributia pe regiuni este destul de dezechilibrata, in special in ceea ce priveste Capitala, dupa cum se vede si in graficul realizat pe baza datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei detalii

Ultimele Comentarii