Criza COVID-19 | Ultima Ora

Bancile au accelerat creditarea in luna iulie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-25 19:23

Creditele in lei acordate de banci populatiei si firmelor au sporit in iulie intr-un ritm mai alert decat in luna precedenta, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, soldul de credite in lei pentru populatie (de nevoi personale si pentru locuinte) a crescut cu 1,6 miliarde lei in luna iulie (1,4%), dupa ce in iunie avansul a fost mai lent, de 1 miliard de lei (0,9%).

Valoarea totala a creditelor in lei acordate de banci populatiei a ajuns astfel la aproape 114 miliarde lei, un nou nivel record.

Creditele in euro, care se pot obtine doar de persoanele cu venituri in aceeasi moneda, au continuat sa scada, la 29,6 miliarde lei.

Soldul total de credite pentru populatie, in lei si valuta, a ajuns in iulie 2020 la 146,6 miliarde lei, in crestere cu peste un miliard de lei fata de luna precedenta, de asemenea un record istoric.

Creditele in lei obtine de firme de la banci au inregistrat o ascensiune de 1 miliard de lei (1,5%) in iulie fata de luna precedenta, cand au avut un ritm de crestere lunar usor mai scazut, de 0,9 miliarde lei (1,3%).

Creditele in euro pentru companii au stagnat in iulie la echivalentul a 46,7 miliarde lei.

Soldul total, in lei si valulta, al creditelor acordate de banci societatilor financiare a ajuns in iulie la 117,3 miliarde lei, in crestere cu un miliard fata de luna precedenta, insa se afla inca sub nivelul dinaintea izbucnirii pandemiei, in martie, cand avea valoarea de 118,3 miliarde lei.

Totalul creditului neguvernamental din bilanturile bancilor a avansat in iulie cu 0,8%, la 272,1 miliarde lei, un ritm dublu comparativ cu iunie, cand cresterea lunara a fost de doar 0,4%, a anuntat astazi BNR.

Si depozitele rezidentelor clienti neguvernamentali ai bancilor au crescut in iulie cu 0,4% fata de luna anterioara, la 383,6 miliarde lei, dupa ce in iunie s-a inregistrat o contractie lunara de 0,4%, din cauza diminuarii disponibilitatilor banesti ale firmelor, atat in lei, cat si in valuta.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite firme  banca  credite IFN  credite nevoi personale  depozite bancare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAvansul la un credit imobiliar care nu este destinat propriei locuinte creste de la 15% la 25%

Un nou Regulament emis de Banca Nationala a Romaniei (BNR) obliga bancile sa majoreze de la 15% la 25% avansul minim pe care trebuie sa-l detina beneficiarul unui credit ipotecar in lei detinat achizitiei sau constructiei unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinta detalii

CEC Bank acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda fixa din piata

CEC Bank acorda credite ipotecare cu o dobanda fixa in primii cinci ani de 4,7%, cea mai mica dintre ofertele altor banci cu acelasi tip de credit. Alte banci care acorda credite pentru locuinte cu dobanzi fixe in primii cinci ani sunt: BCR (5,45%), Patria Bank (6,2%), Unicredit (4,99%), detalii

Probleme la platile online cu cardurile Mastercard emise de toate bancile (actualizat)

"Cardurile Mastercard emise de toate bancile romanesti au probleme de utilizare la tranzactiile online, care functioneaza cu intermitente, si-au anuntat unele banci clientii.
"Va informam ca exista o problema generala legata de utilizarea cardurilor Mastercard la nivelul detalii

Probleme de functionare la aplicatia George a BCR (actualizat)

BCR anunta ca aplicatia de internet/mobile banking are probleme de functionare: "În acest moment, George funcționează cu o serie de intermitențe. Lucrăm intens pentru remedierea situației. Pentru orice întrebări, ne puteți suna la *2227, unde suntem disponibili detalii

  

Ultimele Comentarii