Criza COVID-19 | Ultima Ora

Bancile au accelerat creditarea in luna iulie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-25 19:23

Creditele in lei acordate de banci populatiei si firmelor au sporit in iulie intr-un ritm mai alert decat in luna precedenta, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, soldul de credite in lei pentru populatie (de nevoi personale si pentru locuinte) a crescut cu 1,6 miliarde lei in luna iulie (1,4%), dupa ce in iunie avansul a fost mai lent, de 1 miliard de lei (0,9%).

Valoarea totala a creditelor in lei acordate de banci populatiei a ajuns astfel la aproape 114 miliarde lei, un nou nivel record.

Creditele in euro, care se pot obtine doar de persoanele cu venituri in aceeasi moneda, au continuat sa scada, la 29,6 miliarde lei.

Soldul total de credite pentru populatie, in lei si valuta, a ajuns in iulie 2020 la 146,6 miliarde lei, in crestere cu peste un miliard de lei fata de luna precedenta, de asemenea un record istoric.

Creditele in lei obtine de firme de la banci au inregistrat o ascensiune de 1 miliard de lei (1,5%) in iulie fata de luna precedenta, cand au avut un ritm de crestere lunar usor mai scazut, de 0,9 miliarde lei (1,3%).

Creditele in euro pentru companii au stagnat in iulie la echivalentul a 46,7 miliarde lei.

Soldul total, in lei si valulta, al creditelor acordate de banci societatilor financiare a ajuns in iulie la 117,3 miliarde lei, in crestere cu un miliard fata de luna precedenta, insa se afla inca sub nivelul dinaintea izbucnirii pandemiei, in martie, cand avea valoarea de 118,3 miliarde lei.

Totalul creditului neguvernamental din bilanturile bancilor a avansat in iulie cu 0,8%, la 272,1 miliarde lei, un ritm dublu comparativ cu iunie, cand cresterea lunara a fost de doar 0,4%, a anuntat astazi BNR.

Si depozitele rezidentelor clienti neguvernamentali ai bancilor au crescut in iulie cu 0,4% fata de luna anterioara, la 383,6 miliarde lei, dupa ce in iunie s-a inregistrat o contractie lunara de 0,4%, din cauza diminuarii disponibilitatilor banesti ale firmelor, atat in lei, cat si in valuta.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite firme  banca  credite IFN  credite nevoi personale  depozite bancare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraFinantarea verde (green finance) a ajuns in atentia CNSM

Finantarea verde (green finance), adica imprumuturile acordate de banci destinate protectiei mediului, precum creditele pentru reducerea consumului de energie si diminuarea poluarii, a ajuns in atentia Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala (CNSM), alcatuit din reprezentantii detalii

BCR nu-si mai lasa clientii sa intre in banca fara programare, chiar daca au o urgenta, pentru evitarea cozilor

Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa nu-si mai lase clientii sa intre in banca daca nu-si fac anterior o programare prin telefon, o masura pentru evitarea cozilor formate la intrare, in vederea prevenirii epidemiei de coronavirus, care cunoaste o recrudescenta, cu un record de peste 4.000 de detalii

Unicredit renunta la cardul de debit Mastercard Standard

Unicredit Bank si-a anuntat clientii ca incepand din 30 octombrie 2020 cardul de debit Mastercard Standard atasat contului curent nu va mai face parte din oferta curenta a bancii. Unicredit mai are in oferta sa doua tipuri de carduri Mastercard: Platinum, pentru clientii cu venituri detalii

Eximbank imprumuta 300 milioane lei Blue Air, pentru a o salva de la faliment

Eximbank, banca detinuta de statul roman, acorda un imprumut garantat de stat, cu acordul Comisiei Europene, in valoare de 300 milioane lei companiei aviatice private Blue Air, pentru a fi salvata de la faliment, situatie in care a ajuns din cauza crizei COVID-19. Blue Air, detalii

Ultimele Comentarii