Criza COVID-19 | Analiza

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi pentru un depozit in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-17 22:36

CEC Bank are cea mai buna dobanda pentru un depozit la termen in lei pe un an dintre cele mai mari 14 banci romanesti: 3,5% daca banii sunt depusi la ghiseu si 3,6% daca economiile sunt constituite online, prin internet/mobile banking, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Pe locurile doi si trei in topul celor mai ridicate dobanzi se afla OTP Bank, cu 3,25%/3,45%, respectiv Garanti Bank, cu 3%.

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite sunt BRD ( 0,95%), BCR (1,05%/1,25%), Unicredit (0,85%/1,85%), Raiffeisen (1,5%/1,75%) si ING (1,7%). Acestea sunt singurele banci cu dobanzi sub nivelul de 2% la termen de doua luni.

Topul tine cont si de comisioanele aferente unui cont curent necesar pentru deschiderea unui depozit la termen, precum si pentru utilizarea serviciului de internet banking.

Daca se scad aceste comisioane din dobanda incasata pentru un depozit de 10.000 de lei pe un an, cel mai bun castig il gasim la Libra Bank, cu 275 de lei, urmata de Banca Transilvania, cu 263 de lei si CEC Bank, cu 258 de lei.

CEC Bank are si avantajul ca nu percepe comisioane pentru retragerile de numerar de pe cardurile sale la orice ATM, atat propriu cat si al altor banci din tara sau strainatate.

Comisioanele pentru retragerile de bani de pe card la bancomatele proprii sunt de regula de 0,2% in suma, insa la unele banci, precum Raiffeisen, ajung la 1%, minim 10 lei.

De asemenea, CEC Bank nu are comision pentru retragerile de bani la ghiseu, in ziua cand se implineste termenul depozitului, asa cum se intampla si la alte cinci bani: OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Bank, Banca Romaneasca si First Bank.

Pentru retragerile de bani la ghiseu, comisioanele altor banci variaza intre 0,5% si ajung la 2%, minim 15 lei in cazul BCR.

Dobanzile la depozite, precum si cele la credite, sunt in scadere, dat fiind ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut de trei ori dobanda in ultimele luni, cu un punct in total, de la 2,5% la 1,5%, pentru a combate efectele negative ale crizei COVID-19.

Conform statisticilor BNR, dobanda medie la depozitele noi in lei ale populatiei a scazut de la 1,84% in februarie la 1,75% in iunie 2020.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaLa sapte banci se poate deschide online un cont curent: care sunt comisioanele

OTP Bank devine a saptea banca, dupa Banca Transilvania (BT), BCR, ING, CEC Bank, Libra Bank si Alior Bank, care permite persoanelor fizice sa-si deschida un cont curent online, fie pe site-urile acestor banci fi prin aplicatiile de mobile banking. Tipurile de conturi care se pot detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi pentru un overdraft (descoperit de card/cont)

CEC Bank are cea mai mica dobanda pentru un descoperit de cont/card (overdraft), adica un mic imprumut pe cardul de salariu sau de pensie, echivalentul a trei sau chiar mai multe salarii/pensii, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul ofertele unui numar de 15 detalii

Marja de castig din dobanzi a bancilor a scazut cu peste un punct, in cinci luni de coronavirus

Dobanda medie la creditele noi in lei a scazut cu 1,21 puncte procentuale, de la 7,24% pe an in februarie la 6,03% in iulie, mai mult decat ritmul in care a fost diminuata, incepand cu luna martie, dobanda de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), cu un punct in total, de la 2,5% detalii

Creditarea si-a revenit puternic in luna iulie, dar ramane sub nivelul de anul trecut

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor au crescut puternic in luna iulie comparativ cu precedentele trei luni, cand au fost afectate de criza COVID-19, insa valoarea acestora ramane sub cea inregistrata in luna corespondenta a anului trecut, arata datele statistice detalii

Ultimele Comentarii