Criza COVID-19 | Analiza

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi pentru un depozit in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-17 22:36

CEC Bank are cea mai buna dobanda pentru un depozit la termen in lei pe un an dintre cele mai mari 14 banci romanesti: 3,5% daca banii sunt depusi la ghiseu si 3,6% daca economiile sunt constituite online, prin internet/mobile banking, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Pe locurile doi si trei in topul celor mai ridicate dobanzi se afla OTP Bank, cu 3,25%/3,45%, respectiv Garanti Bank, cu 3%.

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite sunt BRD ( 0,95%), BCR (1,05%/1,25%), Unicredit (0,85%/1,85%), Raiffeisen (1,5%/1,75%) si ING (1,7%). Acestea sunt singurele banci cu dobanzi sub nivelul de 2% la termen de doua luni.

Topul tine cont si de comisioanele aferente unui cont curent necesar pentru deschiderea unui depozit la termen, precum si pentru utilizarea serviciului de internet banking.

Daca se scad aceste comisioane din dobanda incasata pentru un depozit de 10.000 de lei pe un an, cel mai bun castig il gasim la Libra Bank, cu 275 de lei, urmata de Banca Transilvania, cu 263 de lei si CEC Bank, cu 258 de lei.

CEC Bank are si avantajul ca nu percepe comisioane pentru retragerile de numerar de pe cardurile sale la orice ATM, atat propriu cat si al altor banci din tara sau strainatate.

Comisioanele pentru retragerile de bani de pe card la bancomatele proprii sunt de regula de 0,2% in suma, insa la unele banci, precum Raiffeisen, ajung la 1%, minim 10 lei.

De asemenea, CEC Bank nu are comision pentru retragerile de bani la ghiseu, in ziua cand se implineste termenul depozitului, asa cum se intampla si la alte cinci bani: OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Bank, Banca Romaneasca si First Bank.

Pentru retragerile de bani la ghiseu, comisioanele altor banci variaza intre 0,5% si ajung la 2%, minim 15 lei in cazul BCR.

Dobanzile la depozite, precum si cele la credite, sunt in scadere, dat fiind ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut de trei ori dobanda in ultimele luni, cu un punct in total, de la 2,5% la 1,5%, pentru a combate efectele negative ale crizei COVID-19.

Conform statisticilor BNR, dobanda medie la depozitele noi in lei ale populatiei a scazut de la 1,84% in februarie la 1,75% in iunie 2020.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaCum au folosit romanii cardurile in timpul crizei COVID-19: retragerile de numerar la ATM-uri au scazut cu 10 milioane

Numarul de carduri active a scazut cu peste 350.000 de unitati in trimestrul doi al anului, in perioada de izolare din cauza crizei cornonavirusului, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul cardurilor active a ajuns astfel la 13,8 milioane, la un nivel detalii

Romania are un ATM la 1.800 de locuitori si un POS la 80 de locuitori: distributia pe judete

Romania are in medie un ATM la 1.837 de locuitori si un POS la 84 de locuitori, insa distributia pe regiuni este destul de dezechilibrata, in special in ceea ce priveste Capitala, dupa cum se vede si in graficul realizat pe baza datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei detalii

Banca Transilvania are o oferta la creditele ipotecare si de nevoi, cu cele mai mici dobanzi dintre banci

Banca Transilvania (BT), liderul sistemului bancar romanesc, deruleaza pana in 25 septembrie o oferta la creditele imobiliare si de nevoi personale comandate online, pe site-ul bancii, pe care le acorda cu cele mai mici dobanzi dintre bancile romanesti, conform topurilor celor doua tipuri de detalii

La sapte banci se poate deschide online un cont curent: care sunt comisioanele

OTP Bank devine a saptea banca, dupa Banca Transilvania (BT), BCR, ING, CEC Bank, Libra Bank si Alior Bank, care permite persoanelor fizice sa-si deschida un cont curent online, fie pe site-urile acestor banci fi prin aplicatiile de mobile banking. Tipurile de conturi care se pot detalii

Ultimele Comentarii