BANCI | Interviu

In ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-16 16:48

Mai multi cititori Bancherul.ro s-au plans ca in aceasta luna le-au intrat mai tarziu pensiile pe carduri, motiv pentru care am intrebat Ministerul Muncii si bancile daca au existat intarzieri privind virarea pensiilor si in ce data se alimeneaza cardurile, in fiecare luna.

Ministerul Muncii spune ca in data de 10 a fiecarei luni trimite bancilor fisierele cu platile care trebuie facute pentru fiecare pensionar, dupa care, conform conventiei incheiate cu bancile, acestea au la dispozitie un interval de trei zile in care trebuie sa vireze banii pe carduri, termenul limita fiind ziua de 14 a fiecarei luni.

Pensiile pot intra pe carduri chiar si intr-un interval de o zi, adica in data de 11, pentru ca "din practica rezulta ca nu dureaza mai mult de o zi virarea pensiilor pe carduri", conform Ministerului Muncii.

Nu exista o data fixa la care cardurile de pensii sunt alimentate cu bani.

Asta pentru ca bancile nu primesc fisierele de plati direct de la Casa nationala de pensii, la o data fixa, ci de la fiecare casa judeteana de pensii, in zile si ore diferite, in intervalul celor trei zile, adica intre 10 si 13 ale fiecarei luni.

Asadar, trimiterea fisierelor incepe in data de 10, iar virarea pensiei pe card se face de regula intr-un termen de o zi, ceea ce inseamna ca daca o casa de pensii a trimis fisierele in data de 10, banii pot ajunge pe carduri chiar in aceeasi zi, daca au fost virati in prima parte a zilei, sau cel tarziu ziua urmatoare.

Dar daca o casa de pensii trimite fisierele in data de 12, banii pot ajunge pe carduri abia in data de 13.

Mai intervine si problema sfarsiturilor de saptamana si sarbatorilor, care sunt zile nelucratoare, in care nu se fac plati.

Asa s-a intamplat saptamana trecuta, cand data de 10 a picat vineri, astfel ca pensiile au intrat pe carduri abia luni, 12 iulie, la ore diferite, unele in prima parte a zilei, altele mai tarziu.

Din acest motiv detinatorii de carduri au trimis reclamatii la Bancherul.ro cu privire la intarzierile in plata pensiilor.

"Ce trebuie sa stie clientii este ca plata efectiva a pensiilor in cont depinde de data la care Casa de pensii face viramentul catre banca. Banca nu tine banii, efectueaza platile in aceeasi zi", au precizat reprezentantii BRD, la cererea Bancherul.ro.

 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuBRD despre colaborarea cu CSALB: ne ajuta sa demonstram clientilor ca banca este oricand deschisa comunicarii directe si transparente

Datorita colaborarii cu CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din domeniul Bancar), BRD a reusit sa solutioneze extrajudiciar si dosare unde banca era deja chemata in instanta, consumatorii renuntand la procedura judiciara in favoarea unei solutii ce stinge litigiul intr-un timp exponential detalii

Cum gestioneaza Garanti BBVA reclamatiile clientilor si rezolvarea amiabila a acestora, prin CSALB

Garanti Bank a primit putine cereri de la clienti privind rezolvarea amiabila a litigiilor prin intermediul CSALB, dat fiind ca banca isi doreste solutionarea si gasirea unei solutii satisfacatoare pentru clienti inca din momentul in care acestia se adreseaza initial bancii, detalii

CEC Bank acorda o deosebita importanta solutionarii amiabile a litigiilor cu clientii prin intermediul CSALB

CEC Bank acorda o deosebita importanta solicitarilor de solutionare amiabila a litigiilor cu clientii venite prin intermediul CSALB, intrucat reprezinta o procedura alternativa cu multe avantaje pentru ambele parti, spune Mirela Iovu – Director – Vicepresedinte al Comitetului de detalii

Impactul crizei COVID-19 asupra BRD: cu cat a scazut creditarea, care sunt estimarile privind costul riscului si profitabilitatea

Conducerea BRD Groupe Societe Generale a prezentat date cu privire la impactul crizei COVID-19 asupra bancii: cat de mult a scazut producatia de noi credite in luna aprilie, pe perioada starii de urgenta si carantinei, care sunt estimarile privind costul riscului in urmatoarea perioada, cat de detalii

Ultimele Comentarii