BANCI | Interviu

In ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-16 16:48

Mai multi cititori Bancherul.ro s-au plans ca in aceasta luna le-au intrat mai tarziu pensiile pe carduri, motiv pentru care am intrebat Ministerul Muncii si bancile daca au existat intarzieri privind virarea pensiilor si in ce data se alimeneaza cardurile, in fiecare luna.

Ministerul Muncii spune ca in data de 10 a fiecarei luni trimite bancilor fisierele cu platile care trebuie facute pentru fiecare pensionar, dupa care, conform conventiei incheiate cu bancile, acestea au la dispozitie un interval de trei zile in care trebuie sa vireze banii pe carduri, termenul limita fiind ziua de 14 a fiecarei luni.

Pensiile pot intra pe carduri chiar si intr-un interval de o zi, adica in data de 11, pentru ca "din practica rezulta ca nu dureaza mai mult de o zi virarea pensiilor pe carduri", conform Ministerului Muncii.

Nu exista o data fixa la care cardurile de pensii sunt alimentate cu bani.

Asta pentru ca bancile nu primesc fisierele de plati direct de la Casa nationala de pensii, la o data fixa, ci de la fiecare casa judeteana de pensii, in zile si ore diferite, in intervalul celor trei zile, adica intre 10 si 13 ale fiecarei luni.

Asadar, trimiterea fisierelor incepe in data de 10, iar virarea pensiei pe card se face de regula intr-un termen de o zi, ceea ce inseamna ca daca o casa de pensii a trimis fisierele in data de 10, banii pot ajunge pe carduri chiar in aceeasi zi, daca au fost virati in prima parte a zilei, sau cel tarziu ziua urmatoare.

Dar daca o casa de pensii trimite fisierele in data de 12, banii pot ajunge pe carduri abia in data de 13.

Mai intervine si problema sfarsiturilor de saptamana si sarbatorilor, care sunt zile nelucratoare, in care nu se fac plati.

Asa s-a intamplat saptamana trecuta, cand data de 10 a picat vineri, astfel ca pensiile au intrat pe carduri abia luni, 12 iulie, la ore diferite, unele in prima parte a zilei, altele mai tarziu.

Din acest motiv detinatorii de carduri au trimis reclamatii la Bancherul.ro cu privire la intarzierile in plata pensiilor.

"Ce trebuie sa stie clientii este ca plata efectiva a pensiilor in cont depinde de data la care Casa de pensii face viramentul catre banca. Banca nu tine banii, efectueaza platile in aceeasi zi", au precizat reprezentantii BRD, la cererea Bancherul.ro.

 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  

Comentarii

Maria Violeta
Transfer pensie pe card la BCR
Doresc sa va multumesc pentru articolul de mai sus care este precis din punctul meu de vedere. Dar ar fi foarte util, daca fiecare banca ar afisa intre-un fel, data la care face platile. In cazul meu este vorba despre BCR. Aceasta cerinta nu este o reclamatie ci o solicitare pentru o transparenta mai buna in relatia pensionar - banca. Multumesc pentru atentie!

Maria Violeta
Transfer pensie pe card la BCR
Doresc sa va multumesc pentru articolul de mai sus care este precis din punctul meu de vedere. Dar ar fi foarte util, daca fiecare banca ar afisa intre-un fel, data la care face platile. In cazul meu este vorba despre BCR. Aceasta cerinta nu este o reclamatie ci o solicitare pentru o transparenta mai buna in relatia pensionar - banca. Multumesc pentru atentie!

Jak
Pensii
Am vecin cu pensie speciala de 19.000 de ron el a primit pensia eu 1000 lei nu am primit-o si rade de mine zice ca s-a terminat banii , sa-i manance covidu pe toti

Bobirica Mircea
Data livrare pensie
Buna ziua, nu siu daca acest comentariu nubeste in van totusi precizez ca , Nu se mai livreaza banii de pensue pe data de 12 ale luni, Casa de pensii Slatina Olt isi cam bate joc de guvernul PNL asmutand oameni impotriva lui nemultumiti ca nu primesc banii la timp, este a doua oara cand se intampla asta.

Vasile Coman - Bancherul.ro
data virare pensie pe card
Stimata doamna Maria Violeta, reprezentantii BCR mi-au precizat ca toti clientii bancii au primit astazi pensiile pe card, cu exceptia celor din Valcea, unde vor intra maine. Au fost ceva intarzieri de la Casele de pensii in virarea pensiilor pentru clientii din Alba, Caras Severin, Cluj, Galati si Vaslui, dar banii au intrat pe parcursul zilei.

Vasile Coman - Bancherul.ro
data livrare pensie pe card
Stimati domni Jak si Bobirica Mircea, va rog sa-mi spuneti la ce banci aveti cardul, pentru a intreba daca este vreo problema cu virarea pensiei.

Ferar carmen
Cand intra bani pe card de pensi internationale
Cand intra bani pe card

Dinescu Victoria
INTARZIEREA PLATII PENSIEI PE CARD
Plata pensie pe card la CEC Bank se face in fiecare luna cu intarziere. Nu inteleg de ce la celelalte bănci banii intra pe card cu o zi înainte de data limita de 14 si în jur de ora 14, la CEC banii intra pe card in jurul orei 18. MA intreb CEC-are alt regim? AS dori un raspuns din partea dvs. Va multumesc

Vasile Coman - Bancherul.ro
plata pensiei pe card CEC Bank
Stimata doamna Dinescu, am trimis la CEC Bank intrebarea dumneavoastra, iar raspunsul primit este urmatorul: "CEC Bank este banca cu cel mai mare volum de plati de pensii. Avem circa 400.000 de clienti care isi incaseaza pensiile prin intermediul CEC Bank. Banca depune toate eforturile pentru a asigura plata rapida a pensiilor, sumele fiind virate beneficiarilor in ziua primirii banilor de la Casele Judetene. Orele la care sunt alimentate conturile sunt influentate de momentul in care sumele virate de trezorerii intra in contul Bancii, precum si de faptul ca, inainte de alimentarea conturilor clientilor, sunt obligatorii anumite verificari. Incepand din luna ianuarie a acestui an, in baza noii conventii de plata a pensiilor, Banca va efectua platile cu doua zile mai devreme - in data de 12 a lunii, fata de 14 ale lunii in anii trecuti." Va rog sa-mi spuneti daca sunteti multumita de explicatii sau doriti si alte precizari. Cu stima, Vasile Coman, jurnalist Bancherul.ro (0723292899 email: vasile.coman@bancherul.ro)

Ancuta
Despre pensii
Sunt foarte dezamăgită, băncile nu și respecta eea ce spune ministrul muncii și dau drumul la bani tot pe 13 ale lunii, ministrul muncii spune ca pe data de 11 ale fiecărei luni trebuiesc deja achitate în bănci, sunt foarte dezamăgită ca totuși în România nu se face nimic, dreptul nostru nu e respectat.

Florian Soare
Plata card pensie cec
Nu știu de ce dar și luna trecută, au întrat banii cu foarte mare întârziere, 12 a fost Vineri iar ei au întrat tocmai Marți, acuma vad ca se repeta aceeași poveste, puteți sa va interesați, vă rog?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuCriza COVID-19 a avantajat producatorii romani de legume, datorita reducerii importurilor

Restrictiile de circulatie impuse de criza coronavirusului Sars-cov 2, care a diminuat volumul de importuri, a avantajat producatorii romani de legume, care si-au gasit astfel o mai mare piata de desfacere, astfel ca au avut nevoie de mai multe finantari pentru extinderea productiei. In detalii

CEC Bank va vira pensiile pe carduri cu doua zile mai devreme, in data de 12 a fiecarei luni

Incepand cu luna ianuarie 2021, CEC Bank va efectua plata pensiilor pe carduri cu doua zile mai devreme, in data de 12 a fiecarei luni, fata de ziua de 14 a lunii cum se facea in anii trecuti, in baza noii conventii de plata a pensiilor. Banca a facut aceasta precizare la solicitarea detalii

ING Bank nu este pregatita pentru noile cerinte de autentificare stricta la platile online cu cardul

ING Bank va continua sa utilizeze, in cazul clientilor care nu folosesc aplicatia Home Bank, vechea metoda simpla de autorizare pentru platile online cu cardul, doar printr-un cod prin SMS, si dupa 1 ianuarie 2021, cand intra in vigoare noile cerinte europene PSD 2 de autentificare stricta a detalii

Cum acorda Provident imprumuturi in perioada epidemiei coronavirusului si cum administreaza reclamatiile clientilor

Cum acorda Provident imprumuturi la domiciliu in perioada crizei COVID-19, cand sunt necesare masuri de siguranta pentru protectia angajatilor si clientilor? Cate amanari la plata ratelor au fost aprobate pentru cei afectati de coronavirus si cum sunt administrate reclamatiile, inclusiv prin detalii

  

Ultimele Comentarii