BANCI | Interviu

In ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-16 16:48

Mai multi cititori Bancherul.ro s-au plans ca in aceasta luna le-au intrat mai tarziu pensiile pe carduri, motiv pentru care am intrebat Ministerul Muncii si bancile daca au existat intarzieri privind virarea pensiilor si in ce data se alimeneaza cardurile, in fiecare luna.

Ministerul Muncii spune ca in data de 10 a fiecarei luni trimite bancilor fisierele cu platile care trebuie facute pentru fiecare pensionar, dupa care, conform conventiei incheiate cu bancile, acestea au la dispozitie un interval de trei zile in care trebuie sa vireze banii pe carduri, termenul limita fiind ziua de 14 a fiecarei luni.

Pensiile pot intra pe carduri chiar si intr-un interval de o zi, adica in data de 11, pentru ca "din practica rezulta ca nu dureaza mai mult de o zi virarea pensiilor pe carduri", conform Ministerului Muncii.

Nu exista o data fixa la care cardurile de pensii sunt alimentate cu bani.

Asta pentru ca bancile nu primesc fisierele de plati direct de la Casa nationala de pensii, la o data fixa, ci de la fiecare casa judeteana de pensii, in zile si ore diferite, in intervalul celor trei zile, adica intre 10 si 13 ale fiecarei luni.

Asadar, trimiterea fisierelor incepe in data de 10, iar virarea pensiei pe card se face de regula intr-un termen de o zi, ceea ce inseamna ca daca o casa de pensii a trimis fisierele in data de 10, banii pot ajunge pe carduri chiar in aceeasi zi, daca au fost virati in prima parte a zilei, sau cel tarziu ziua urmatoare.

Dar daca o casa de pensii trimite fisierele in data de 12, banii pot ajunge pe carduri abia in data de 13.

Mai intervine si problema sfarsiturilor de saptamana si sarbatorilor, care sunt zile nelucratoare, in care nu se fac plati.

Asa s-a intamplat saptamana trecuta, cand data de 10 a picat vineri, astfel ca pensiile au intrat pe carduri abia luni, 12 iulie, la ore diferite, unele in prima parte a zilei, altele mai tarziu.

Din acest motiv detinatorii de carduri au trimis reclamatii la Bancherul.ro cu privire la intarzierile in plata pensiilor.

"Ce trebuie sa stie clientii este ca plata efectiva a pensiilor in cont depinde de data la care Casa de pensii face viramentul catre banca. Banca nu tine banii, efectueaza platile in aceeasi zi", au precizat reprezentantii BRD, la cererea Bancherul.ro.

 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  

Comentarii

Maria Violeta
Transfer pensie pe card la BCR
Doresc sa va multumesc pentru articolul de mai sus care este precis din punctul meu de vedere. Dar ar fi foarte util, daca fiecare banca ar afisa intre-un fel, data la care face platile. In cazul meu este vorba despre BCR. Aceasta cerinta nu este o reclamatie ci o solicitare pentru o transparenta mai buna in relatia pensionar - banca. Multumesc pentru atentie!

Maria Violeta
Transfer pensie pe card la BCR
Doresc sa va multumesc pentru articolul de mai sus care este precis din punctul meu de vedere. Dar ar fi foarte util, daca fiecare banca ar afisa intre-un fel, data la care face platile. In cazul meu este vorba despre BCR. Aceasta cerinta nu este o reclamatie ci o solicitare pentru o transparenta mai buna in relatia pensionar - banca. Multumesc pentru atentie!

Jak
Pensii
Am vecin cu pensie speciala de 19.000 de ron el a primit pensia eu 1000 lei nu am primit-o si rade de mine zice ca s-a terminat banii , sa-i manance covidu pe toti

Bobirica Mircea
Data livrare pensie
Buna ziua, nu siu daca acest comentariu nubeste in van totusi precizez ca , Nu se mai livreaza banii de pensue pe data de 12 ale luni, Casa de pensii Slatina Olt isi cam bate joc de guvernul PNL asmutand oameni impotriva lui nemultumiti ca nu primesc banii la timp, este a doua oara cand se intampla asta.

Vasile Coman - Bancherul.ro
data virare pensie pe card
Stimata doamna Maria Violeta, reprezentantii BCR mi-au precizat ca toti clientii bancii au primit astazi pensiile pe card, cu exceptia celor din Valcea, unde vor intra maine. Au fost ceva intarzieri de la Casele de pensii in virarea pensiilor pentru clientii din Alba, Caras Severin, Cluj, Galati si Vaslui, dar banii au intrat pe parcursul zilei.

Vasile Coman - Bancherul.ro
data livrare pensie pe card
Stimati domni Jak si Bobirica Mircea, va rog sa-mi spuneti la ce banci aveti cardul, pentru a intreba daca este vreo problema cu virarea pensiei.

Ferar carmen
Cand intra bani pe card de pensi internationale
Cand intra bani pe card

Dinescu Victoria
INTARZIEREA PLATII PENSIEI PE CARD
Plata pensie pe card la CEC Bank se face in fiecare luna cu intarziere. Nu inteleg de ce la celelalte bănci banii intra pe card cu o zi înainte de data limita de 14 si în jur de ora 14, la CEC banii intra pe card in jurul orei 18. MA intreb CEC-are alt regim? AS dori un raspuns din partea dvs. Va multumesc

Vasile Coman - Bancherul.ro
plata pensiei pe card CEC Bank
Stimata doamna Dinescu, am trimis la CEC Bank intrebarea dumneavoastra, iar raspunsul primit este urmatorul: "CEC Bank este banca cu cel mai mare volum de plati de pensii. Avem circa 400.000 de clienti care isi incaseaza pensiile prin intermediul CEC Bank. Banca depune toate eforturile pentru a asigura plata rapida a pensiilor, sumele fiind virate beneficiarilor in ziua primirii banilor de la Casele Judetene. Orele la care sunt alimentate conturile sunt influentate de momentul in care sumele virate de trezorerii intra in contul Bancii, precum si de faptul ca, inainte de alimentarea conturilor clientilor, sunt obligatorii anumite verificari. Incepand din luna ianuarie a acestui an, in baza noii conventii de plata a pensiilor, Banca va efectua platile cu doua zile mai devreme - in data de 12 a lunii, fata de 14 ale lunii in anii trecuti." Va rog sa-mi spuneti daca sunteti multumita de explicatii sau doriti si alte precizari. Cu stima, Vasile Coman, jurnalist Bancherul.ro (0723292899 email: vasile.coman@bancherul.ro)

Ancuta
Despre pensii
Sunt foarte dezamăgită, băncile nu și respecta eea ce spune ministrul muncii și dau drumul la bani tot pe 13 ale lunii, ministrul muncii spune ca pe data de 11 ale fiecărei luni trebuiesc deja achitate în bănci, sunt foarte dezamăgită ca totuși în România nu se face nimic, dreptul nostru nu e respectat.

Florian Soare
Plata card pensie cec
Nu știu de ce dar și luna trecută, au întrat banii cu foarte mare întârziere, 12 a fost Vineri iar ei au întrat tocmai Marți, acuma vad ca se repeta aceeași poveste, puteți sa va interesați, vă rog?

POPAZU Octavian
Eu Octavin
Buna ziua,as vrea intreb cat se percepe comisionul pentru internet banking la CEC BANK,pentru mi-e mi-au cerut suma de 100 de lei pentru inchirierea,dispozitivului POS,pentru citirea cardului de debit! Cu foarte multa stima

Istine Elena Lăcrămioara
Casa de pensii
Buna ziua aș vrea să știu dacă intră astăzi pensiile de urmaș la CEC Bank Piatra Neamț.va mulțumesc frumos

STEFANESCU GABRIEL OCTAVIAN
intarzierea platii pensiei in cont
Se pare ca se repeta povestea, la un an si 1 luna Azi 18.08.2021 inca nu am incasat pensia (de invaliditate grd. I) de la CJP Ilfov, in contul curent pe care il am la ING Bank. Probabil ca vor urma multe ore cu mana pe telefon CJP Ilfov :(((

Cismaru Dan
pensie MAI
Când se livrează pe card.Myltumesc

Cristina Catrina
Pensie handicap
Buna seara! Am si eu o intrebare. In ce data vireaza Slatina Olt pensiile de handicap pe card la CEC bank? Am fost la banca si au zis ca s-a virat pensia. Bun, a mea unde este. Este a doua luna de cand trebuia sa imi intre pe card. In prima luna a venit, luna asta nu. Am pus pensia pe card pentru ca in aprilie am patit la fel, nu a dat pensia postasului. Cand am sunat la ei, au zis ca ei au dat-o. Asta e bataie de joc! Va multumesc!

Vasile Coman - Bancherul.ro
Virare pensie pe card CEC Bank
Stimata doamna, daca de la banca v-au spus ca pensia s-a virat, atunci banii ar trebui sa intre pe card in aceeasi zi sau cel tarziu ziua urmatoare. Reveniti va rog la mine daca sunt probleme.

Maria
Pensia neprimita
Buna ziua de cand sunt pensionata intotdeauna aveam pensia intrata la BCR Oradea in ziua 12 din fiecare luna luna asta nu .De ce?

ENE DAN
PENSIE
Am card de pensie l BCR,SUNTEM IN 13.OCT. SI NU AU INTRAT PENSIILE-DE CE?

Vasile Coman - Bancherul.ro
pensie pe card BCR
Am transmis la reprezentantii BCR reclamatiile privind plata pensiilor, iar raspunsul primit este urmatorul: "toate pensiile au fost platite in cursul zilei de ieri si de azi (dimineata). Deci, domnul ar trebui sa verifice inca o data contul." Va rog sa reveniti la mine daca nu ati primit pensia pe card nici astazi.

Anca Mihai
Pensie card
Am primit fluturasul pe data de 2 oct, nicidecum si pensia, care e pe card la Bcr. Azi fiind in 14 ora 17. 2021

Vasile Coman - Bancherul.ro
incasare pensie pe card BCR
Va rog sa-mi transmiteti prin e-mail (vasile.coman@bancherul.ro) mai multe detalii despre incasarea pensiei pe cardul BCR, pentru a vedea daca nu este vreo problema cu cardul.

Dena Mihaela Natalia
neprimirea pensiei de handicap pe card
Buna ziua! De 2 zile incerc sa vad daca mi-a intrat pensia de handicap pe card pentru a plati factura de energie electrica si mi se transmite ca sunt fonduri insuficiente.Luna trecuta pe 13 deja era intrata(BT AG).Ce se intampla? Va multumesc.

Remus
Pensii BCR
Astazi este in 12 noiembrie la ora 17 inca nu au intrat pensiile pe card in valea jiului cum ramane cine este vinovat? Probabil pensionarul! Va multumesc.

Orban Mihail,
In ce dată a luni primesc pensia??? Vă rog prin meszaj!!
De ce primesc care au pensi speciala mai repede cit noi pensiile,

Ion
Virament pensie pe cont Banca Transilvania
Am primit talonul de pensie la cutia postala pe 02 august, cu plata prin virament pe contul meu la Banca Transilvania. Depind de CPMB sector 3 si nu am primit pîna astazi 4 august nimic pe cont. Este normal?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuMircea Stroe, conciliator și avocat: „Multe din neînțelegerile consumatori-bănci nu au ce căuta în instanță, pentru că problemele nu sunt juridice, ci financiare”

Mircea Stroe - conciliator CSALB și avocat, în dialog cu Alina Radu - conciliator CSALB și avocat, Maria Guli și Cătălin Bălan - reprezentanți ai Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar. (vezi video la finalul detalii

Valeriu Stoica: Judecatorii ar trebui sa recomande concilierea, inainte de procesul dintre un consumator si o banca

„Primul lucru pe care ar trebui să îl facă judecătorul la începutul procesului ar fi să întrebe părțile dacă au apelat la concilierea în cadrul CSALB.” „Cele mai armonioase comunități sunt cele detalii

Florin Danescu, ARB: Cand ai o presiune financiara si nu te poti descurca, te astepti ca si contractul din trecut sa se modifice in acord cu realitatea ta

„În fața problemelor actuale din societate oamenii nu trebuie să fie pesimiști, ci precauți” (Florin Dănescu) „Abordarea legislativă a presat băncile, ca un pat al lui Procust, spunând cum să se rezolve detalii

Bancile trebuie sa renunte la reglementarile standardizate, fara suflet

Într-o perioadă impredictibilă din punct de vedere economic și social, soluțiile pentru rezolvarea problemelor financiare nu pot fi generale, ci sunt la îndemâna băncilor și consumatorilor, prin negociere, spun mai mulți specialiști, prin intermediul detalii

  

Ultimele Comentarii