ECONOMIE | Stiri economice

Premiera in Romania: prima Casa de Licitatii care accepta plata operelor de arta in criptomoneda Bitcoin

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-07 18:20

În premieră în România, începând cu sesiunea de licitații din 8 și 9 iulie 2020, Casa de licitații Vikart oferă posibilitatea colecționarilor să achiziționeze operele de artă adjudecate în faimoasa monedă digitală Bitcoin, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Conform articolui 4, litera f din Legea 127/2011, în România, criptomoneda Bitcoin este „o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanță asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operațiuni de plată și care te acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică”.

Pe scurt, moneda electronică este varianta electronică a bancnotelor și monedelor, care se poate stoca pe un dispozitiv de plată electronic (e-money).

Într-o lume în continuă schimbare şi adaptare în ceea ce priveşte desfăşurarea tranzacţiilor electronice, Vikart se sincronizează cu noile mijloace de operare internaţionale și pune la dispoziția iubitorilor de artă posibilitatea de a
tezauriza investiția în această monedă și a o transforma într-o colecție de opere de artă.

Astfel, pentru prima dată în România, Bitcoin devine, începând cu licitaţiile din 8 şi 9 iulie 2020, monedă de tranzacţionare pentru orice cumpărător.

Sesiunea de licitații a Casei VikArt. se va deschide miercuri, 8 iulie 2020, ora 19:00, cu licitaţia ”Reflexii cromatice”, în care iubitorii de frumos vor regăsi nume mari ale artei moderne şi contemporane româneşti: Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Theodor Pallady, Camil Ressu, Samuel Mützner, Ștefan Popescu, Iosif Iser etc.

Sesiunea continuă și joi 9 iulie 2020, ora 19:00, cu prima licitație organizată în România dedicată nudului. Intitulată ”Fascinația nudului”, licitația întrunește opere de artă realizate de artiști importanți, precum: Corneliu Baba, Nicu Enea, Sabin Bălașa, Marcel Guguianu, Ion Irimescu, Medi Wechsler Dinu, Corneliu Vasilescu, Mircia Dumitrescu, Vladimir Șetran etc.

Cu cele 220 de opere prezente în cele două licitaţii, selecția propusă de VikArt se constituie într-o scurtă istorie a artei plastice românești, ilustrând, astfel, decenii de artă românească, ca un dialog eficient între tradiţie și modernitate.

Licitațiile se vor ține exclusiv online sau telefonic și vor fi transmise live pe www.vikart.ro, cât și pe platformele de socializare VikArt.

Colecționarii și iubitorii de artă au posibilitatea de a participa la licitație atât online prin aplicația VikaArt. (disponibilă în AppStore și GooglePlay) cât și prin platforma digitală numită Bitcoin.

Casa de Licitații VikArt. este cea mai nouă instituție de specialitate din România în cadrul căreia se tranzacționează opere de artă modernă și contemporană.

VikArt. contribuie la promovarea artei românești contemporane pentru a-i reda locul ce i se cuvine în circuitul național și internațional, reamintind umanității că sculptura modernă are un părinte tutelar român – Constantin Brâncuși și să readucem în memorie faptul că mișcarea dadaistă a avut și ea puternice rezonanțe românești.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stiri economiceDeficitul bugetar, deja -4,17% din PIB dupa primul semestru din 2020

Bugetul general consolidat a înregistrat pe prima jumătate a anului în curs un deficit de circa 45 miliarde lei, echivalent cu 4,17% din PIB estimat pentru anul în curs. Rezultatul este de peste două ori mai slab decât în aceeași perioadă a anului detalii

Productia agricola a scazut cu 3,8% in 2019, conform datelor INS

Potrivit datelor comunicate de INS, producția agricolă s-a diminuat în 2019 cu 3,8% în termeni reali față de anul precedent. Deși în termeni nominali valoarea realizată s-a apropiat de 90 de miliarde de lei, ajustarea cu nivelul prețurilor a condus la rezultatul negativ, detalii

Productia industriala a scazut cu 17,4% in primele cinci luni ale anului

Potrivit datelor publicate de INS, după primele cinci luni ale anului curent, industria a consemnat pe seria brută un recul de -17,4% (-17,2% pe seria ajustată cu numărul de zile lucrătoare și sezonalitate). La o pondere a industriei în formarea PIB redusă sub o cincime, detalii

Romania importa cu 1 miliard de euro mai multe alimente decat exporta

Exporturile s-au situat în luna mai 2020 la circa 60% față de aceeași lună a anului trecut iar importurile s-au redus la 65%, potrivit datelor publicate de INS. Astfel, prin restrângerea schimburilor externe ca efect al pandemiei, deficitul comercial a coborât la detalii

Ultimele Comentarii

 • Rate

  Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la ... detalii

 • Rate

  Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la ... detalii

 • Rate

  Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la ... detalii

 • Rate

  Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la ... detalii

 • Amânare plată a ratelor

  Am cerut amanarea ratelor pt i perioada de 6kuni,cererea mi a fost aprobată. Dupa doua luni am ... detalii