Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Eximbank va administra un nou program de garantare a creditelor pentru companiile mari, in contextul crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-12 09:00

Guvernul a anuntat ca banca de stat Eximbank va administra un nou program lansat pentru combaterea crizei COVID-19, pentru garantarea creditelor obtinute de firmele mari.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat:

"Un alt program prevăzut în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică este programul de garantare a creditelor pentru investiții și capital de lucru pentru companiile mari, similar cu programul IMM Invest, care în acest moment a ajuns deja la un plafon de garantare aprobat de peste 10 miliarde de lei.

Prin noul program propus, astăzi, în cadrul ședinței de guvern, această schemă de garantare va fi administrată de către EximBank și în acest sens, prin ordonanță de urgență, a fost modificată legea de organizare și funcționare a băncii de export - import a României, EximBank, tocmai pentru a da posibilitatea acestei instituții bancare să administreze și astfel de instrumente de garantare pentru companiile mari.

Schema de garantare pentru creditele pentru investiții și capital de lucru pentru companiile mari a fost notificată la Comisia Europeană și a fost aprobată.

Prin urmare în această ședință de guvern a fost adoptat un prim act normativ necesar pentru implementarea acestui program, care vizează modificarea legii de organizare a EximBank.

În ședința de guvern următoare va fi adoptată forma finală a acestui act normativ și ulterior vor fi pregătite actele normative pentru implementarea efectivă a schemei de garantare."

Taguri: Criza COVID-19  banca  Eximbank  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020

Unicredit Bank prezinta procedura privind amanarea ratelor la credite conform OUG 227/2020, intr-un text publicat pe site-ul bancii: Informare solutii suspendare plati pentru persoane fizice conform OUG 37/2020, astfel cum a fost modificata prin OUG detalii

Cum se amana ratele la Credit Europe Bank

Credit Europe Bank a publicat modalitatea de amanare a ratelor la credite in 2021, conform prevederilor OUG 227/2020, care a modicat OUG 37/2020: Suspendarea ratelor aferente creditelor în contextul OUG 37/2020 cu modificările și completările detalii

Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020 Guvernul României anunță continuarea măsurii pusă la dispoziția clienților instituțiilor bancare în primăvara lui 2020 prin detalii

Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana

Raiffeisen Bank anunta ca in acest sfarsit de saptamana, in zilele de 18 si 19 iulie, va derula operatiuni de mentenanta a sistemelor informatice si de carduri, dupa ce trezi zile la rand, pe parcursul acestei saptamani, cardurile bancii, ATM-urile si POS-urile nu au functionat, iar clientilor detalii

  

Ultimele Comentarii