Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Maine este ultima zi in care mai puteti cere amanarea ratelor la creditele de la BCR si BRD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-06-29 08:38

Cei care au credite la BCR si BRD si sunt afectati de criza coronavirusului mai pot depune cereri de amanare a ratelor pana maine, 30 iunie, conform ofertelor proprii ale celor doua banci, pe o perioada de pana la trei luni.

BCR si BRD au prelungit pana la finalul lunii perioada de depunere a cererilor de suspendare a ratelor la credite, dupa ce termenul de depunere a cererilor conform OUG 37/2020 a expirat in 15 iunie.

Amanarea ratelor la BRD se face o perioada de pana la 3 luni cu prelungirea duratei creditului cu cea a amanarii, cu exceptia creditelor Prima Casa, pentru care noua durata a creditului nu poate depasi durat maxima prevazuta de lege, de 360 de luni.
Dobanda si comisioanele aferente ratelor se vor achita esalonat, pe toata durata a creditului, fara costuri suplimentare, adica fara sa se aplice dobanda la dobanda (vezi aici detalii).

Si la BCR amanarea ratelor se face la fel, pe o perioada de trei luni si fara costuri suplimentare, cu prelungirea perioadei de creditare.

Insa nu toti clientii bancii pot cerere amanare ratelor, ci doar cei car nu aveau intarzieri la plata in data de 16 martie, cand s-a instituit starea de urgenta din cauza crizei COVID-19, sau daca le-au achitat intre timp. Exista si alte conditii pentru amanarea ratelor la BCR, vezi aici detalii.

Restul bancilor nu au prelungit ofertele de amanare a ratelor la credite.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Banca Comerciala Romana (BCR)  amanare rate credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Economia post-pandemie COVID-19, in viziunea BNR

Revenirea economică din criza generată de pandemia COVID-19 ar putea fi ghidată, printre altele, de măsuri de susținere a companiilor din sectoare intensiv tehnologice, în vederea captării potențialului important de dezvoltare din acest domeniu, apreciaza Banca Nationala a Romaniei detalii

Maine este ultima zi in care mai puteti cere amanarea ratelor la creditele de la BCR si BRD

Cei care au credite la BCR si BRD si sunt afectati de criza coronavirusului mai pot depune cereri de amanare a ratelor pana maine, 30 iunie, conform ofertelor proprii ale celor doua banci, pe o perioada de pana la trei luni. BCR si BRD au prelungit pana la finalul lunii perioada de detalii

OTP Bank renunta sa mai aplice dobanda la dobanda pentru 1.000 de credite cu rate amanate, dupa reclamatiile clientilor

OTP Bank a fost nevoita sa nu mai aplice dobanda la dobanda pentru 1.000 de credite pentru care clientii au cerut amanarea ratelor, conform OUG 37/2020, dupa criticile unei asociatii pentru protectia consumatorilor. OTP Bank a fost acuzata de asociatia pentru protectia consumatorilor detalii

Ultima saptamana in care se mai pot amana ratele la credite

Aceasta este ultima saptamana cand persoanele fizice si firmele afectate de criza coronavirusului mai pot amana ratele la creditele de la banci si IFN-uri, termenul fiind 15 iunie 2020, conform prevederilor OUG 37/2020. Perioada de amanare a ratelor poate fi intre una si noua luni, dar detalii

Ultimele Comentarii