BANCI | Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Asociatia Romana a Bancilor a organizat un concurs european de educatie financiara pentru elevi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-06-14 11:53

Trei elevi cu vârsta între 13-15 ani de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, de la Școala Gimnazială Nicolae Labiș și de la Liceul Teoretic Ion Barbu din București au ocupat primele trei poziții în clasamentul finalei naționale a concursului european de educație financiară European Money Quiz organizat de Asociația Română a Băncilor (ARB), anunta asociatia intr-un comunicat, in care mai mentioneaza:

Aproximativ 800 de elevi cu vârsta între 13-15 ani, din 65 de școli și licee din România, au concurat la ediția de anul acesta a
concursului de educație financiară European Money Quiz, la care au participat peste 20 de țări europene.

Astfel, la ediția a doua a finalei naționale s-a înregistrat o creștere de 250% a numărului școlilor și liceelor înscrise în concurs, comparativ cu ediția de anul trecut.

În contextul pandemiei COVID-19 în care elevii nu au fost prezenți la clase, procesul de participare a implicat completarea quiz-ului în regim individual.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de elevi să beneficieze de programe de educație financiară, aceasta fiind baza unei dezvoltări sănătoase a economiei. Considerăm că o soluție pentru o mai bună integrare financiară este și monitorizarea și sprijinirea unui program european de creștere a nivelului de educație financiară. Astfel, piatra de temelie a acestei armonizări ar trebui să fie introducerea în curricula școlară obligatorie a educației financiare pentru toți cetățenii Uniunii Europene”, a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.

ARB premiază competența în materie de educație financiară în rândul elevilor. În urma competiției din acest an, care s-a desfășurat în luna mai, câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.267 lei brut (3.000 lei net), câștigătorul premiului II va beneficia de 2.155 lei brut (2.000 lei net) și ocupantul locului III va primi un premiu în valoare de 1.044 lei brut (1.000 lei net).

European Money Quiz este o inițiativă comună de alfabetizare financiară realizată de asociațiile bancare din Europa, sub coordonarea Federației Bancare Europene (FBE).

În România, proiectul este implementat de Asociația Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român (IBR).

Asociația Română a Băncilor este implicată în procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară alături de autoritățile naționale și dezvoltă programe de educație financiară la nivel național.

Dintre programele de educație financiară ale ARB menționăm lansarea Manualului practic pentru utilizatorul de servicii financiare alături de Platforma de Educație Financiară și programul Formare de Formatori „Educaţie şi Competenţă Bancară pentru profesori” prin care grupe de formatori specializaţi, cadre didactice din şcoli şi licee, sunt pregătite în scopul diseminării conceptelor financiar-bancare în rândul elevilor şi tinerilor.

Până în prezent, peste 300 de formatori specializați au absolvit programul „Educaţie şi Competenţă Bancară pentru profesori”.

 

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)FinClub, club online de educatie financiara pentru liceeni

Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor organizează cea de a doua ediție a programului de educație financiară – FinClub – destinat elevilor de liceu din detalii

Asociatia Romana a Bancilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

Asociația Română a Băncilor (ARB) a devenit membru afiliat al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică - Rețeaua Internațională de Educație Financiară, începând cu luna aprilie 2021, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Statutul de detalii

Cei care-si amana ratele la credite trebuie sa se asigure ca le vor putea plati ulterior, avertizeaza bancile

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) recomanda clientilor bancilor afectati de criza COVID-19 care doresc sa-si amane ratele la credite, conform OUG 227/2020, sa ia in calcul ca ratele se majoreaza dupa perioada de suspendare, astfel incat sa nu ajunga ulterior in situatia de a nu mai putea putea detalii

Doar 14% dintre romani prefera sa-si faca un depozit online, fara sa mearga la banca

În perioada pandemiei, aproximativ patru din zece români reușesc să facă economii (39%), în condițiile în care înainte de pandemie, într-o lună obișnuită, două treimi dintre respondenți (68%) reușeau să economisească, relevă Studiul Digitalizarea detalii

  

Ultimele Comentarii