Criza COVID-19 | Banca Comerciala Romana (BCR)

BCR nu a aprobat 4.000 de cereri de amanare a ratelor la credite (actualizat cu precizarile BCR)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-06-06 11:14

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca pana acum a aprobat un numar de 34.459 de amanări de plată a ratelor la credite, din aproximativ 38.525 de cereri depuse de către persoanele fizice.

BCR mentioneaza ca din cele 38.525 de cererei depuse, doar 36.041 au fost eligibile, adica cei care au cerut amanarea ratelor au fost afectati, direct sau indirect, de criza COVID-19.

Ceea ce inseamna ca BCR a respins 2.484 de cererei de amanare a ratelor, pe motiv ca solicitantii nu sunt eligibili.

Mai mult, dintre cele 36.041 de cereri eligibile, BCR a aprobat doar 34.459, deci 1.582 de cereri eligibile au fost respinse, motivul nefiind mentionat de BCR.

Asadar, din totalul celor 38.525 de cereri depuse, BCR a aprobat numai 34.459, adica 89%, ceea ce inseamna ca 4.000 de cereri de amanare a ratelor la credite au fost respinse.

BCR mai mentioneaza ca 62% dintre clienti au optat pentru soluția de amânare BCR, de 3 luni, valabila doar pentru creditele de consum, fara a se aplica dobanda la dobanda, ca in cazul OUG 37/2020.

Banca mai anunta ca "30.000 de clienți persoane fizice cu probleme la plata creditelor au fost apelați telefonic, printr-un program special, pentru a fi consiliați asupra opțiunilor pe care le au, inclusiv amânarea la plată, prin soluțiile BCR sau cele disponibile prin OUG, cu explicarea avantajelor sau dezavantajelor pe principii de educație financiară."

BCR mai mentioneaza ca "2.100 de amânări la plată a ratelor au fost operate de clienți direct în George, prin fluxul special disponibil în magazinul aplicației, disponibil din 30 aprilie".

De asemenea, 1.584 de amânări la plată a ratelor au fost preluate automat de la clienți prin noul robot telefonic (IVR) disponibil în ContactCenter.

BCR precizeaza ca 267.000 de apeluri au fost primite în luna mai, în Contact Center, în scădere cu 18% față de aprilie, dar în continuare cu 52% mai mari în comparație cu media lunilor ianuarie și februarie 2020.

Banca a primit cu 14% mai puține apeluri în Contact Center BCR, față de săptămâna trecută.

BCR anunta ca un nou centru regional de Contact Center a devenit operațional la Oradea, alte 3 centre regionale fiind complet funcționale începând din 5 mai (Iași, Timișoara, Cluj).

Media de așteptare pentru răspuns în Contact Center a fost saptamana trecuta de 2 minunte, în scădere de la 3 minute, săptămâna trecută. 

Sucursala BCR din Burdujeni (județul Suceava) a fost redeschisă. 410 sucursale BCR sunt funcționale, în prezent, în întreaga țară, doar 19 fiind închise (în mall-uri, centre comerciale sau clădiri de birouri, a căror activitate e în continuare suspendată).

BCR mai anunta ca 163 de cereri pentru virarea pensiei pe card au fost primite în Contact Center, până în prezent, prin noul flux special ce permite activarea încasării pensiei pe card fără deplasare la bancă sau la ghișeul Caselor de Pensii, cu livrarea acasă a cardului.

Un numar de 155.000 de carduri noi sau reînnoite au fost expediate prin curier la domiciliul clienților, pe cheltuiala băncii, începând cu 21 martie.

Un numar de 9.238 de conturi de PFA deschise printr-un flux simplificat, din care 180 în ultima săptămână.

ACTUALIZARE

BCR face urmatoarele precizari cu privire la amanarea ratelor la credite:

"In cazul a jumatate dintre ele, nu le-am respins noi, ci clientii au renuntat la amanare, inainte de a le implementa. Adica au facut solicitare de amanare si apoi ne-au sunat si au spus ca nu mai vor sa beneficieze de amanare.

In cazul celor respinse, cele mai multe sunt pe criteriul de restante la data de 16 martie, apoi pe criteriul de varsta maxima la momentul iesirii din perioada de amanare.

Cele eligibile, dar neimplementate, sunt in proces de implementare, nu sunt respinse."

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  amanare rate credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Comerciala Romana (BCR)BCR emite carduri cu Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Prin parteneriatul cu Visa, Banca Comercială Română lansează o serie de carduri Visa cu design specific Olimpiadei, disponibile în ediție limitată, pentru a marca momentul desfășurării Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Ca detalii

BCR acorda TeraPlast o finantare verde pentru producerea de folii biodegradabile

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători români de materiale de construcții, a semnat un acord cu Banca Comercială Română pentru obținerea unui pachet de finanțare verde de 12,7 milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru o investiție de tip greenfield într-o capacitate de producție de folii biodegradabile, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Împrumutul va fi folosit pentru construirea și echiparea unei unități de producție pentru fabricarea ambalajelor biodegradabile, pungi și saci, în conformitate cu legea 181/2020, privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, unde sunt prevăzute criteriile de conformitate pentru deșeurile biodegradabile (90% materiale biodegradabile și certificare detalii

BCR: tentativele de frauda continua sa creasca

Numarul tentativelor de frauda, cat si celelalte tipuri de atacuri informatice continua sa creasca, e bine sa fii precaut! Pentru ca ne gandim constant la siguranta ta si a tranzactiilor tale te rugam sa parcurgi cateva sfaturi de securitate si sa ramai vigilent, conform unui anunt al BCR pentru detalii

BCR si-a vandut fostul sediu, Bucharest Financial Plaza

Banca Comercială Română (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa Centrală și de Est, anunta banca intr-un detalii

  

Ultimele Comentarii