BANCI | Legislatie

Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar - Bancar si-a lansat noul site

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-06-03 10:26

Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar – Bancar anunța lansarea noului site web, accesibil pe https://www.acjsfb.ro, conform unui comunicat de presa, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

Noua platformă online are un design modern și responsiv, care se adaptează dispozitivelor de pe care site-ul este accesat – telefon mobil, tableta sau calculator și oferă acces la informații relevante despre cadrul juridic și implicațiile asupra domeniul financiar-bancar.

„Prin intermediul noului site, atat membrii Asociației cat si persoanele interesate pot obține informații despre evoluțiile relevante în domeniul juridic și bancar, cu implicații asupra produselor și serviciilor financiare, despre dezbaterile pe teme actuale pentru domeniul de activitate financiar-bancar. De asemenea, platforma oferă informații despre evenimentele importante din domeniu, conferintele, seminariile și cursurile de perfecționare pe care Asociația le organizează", conform Președintelui Consiliului Director al Asociației, doamna Mirela Iovu.

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România, fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi perfecţionării cadrului juridic al activităţii sistemului financiar-bancar, protejarea şi promovarea drepturilor membrilor săi, în exercitarea profesiei de consilier juridic, fiind condusa din noiembrie 2019 de un Consiliu Director format din:

- Mirela Iovu (CEC Bank), Preşedinte;

- Ştefania Murariu (ANAF), Vicepreşedinte;

- Ciprian Chiorean (Vista Bank), Vicepreşedinte;

- Mihai Rotaru (Banca Transilvania), Vicepreşedinte;

- Ramona Georgeta Savu (Raiffeisen Bank), Membru;

- Adrian Ispas (BNP Paribas- Cetelem), Membru si Secretar General;

Asociatia are ca principale obiective: susţinerea intereselor profesionale şi promovarea acţiunilor necesare perfecţionării cadrului juridic al activităţii financiar-bancare, desfăşurarea unor programe de pregătire profesională continuuă în domeniul financiar-bancar, organizarea examenelor de definitivare în profesia de consilier juridic, respectiv elaborarea/completarea şi transmiterea tabloului anual al consilierilor juridici, membri ai asociaţiei, şi comunicarea celor în drept, conform prevederilor legale aplicabile.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Legislatie



Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010

Care sunt prevederile legale privind rambursarea anticipata a unui credit de nevoi personale fara garantii imobiliare, conform OUG 50/2010: Rambursarea anticipată Articolul 66 (1) Consumatorul are dreptul, în orice moment, să se libereze în tot sau în parte de obligațiile sale care decurg dintr-un contract de credit. În acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, această reducere constând în dobânda și costurile aferente perioadei dintre data rambursării anticipate și data prevăzută pentru încetarea contractului de credit. (2) Dreptul consumatorului de a rambursa anticipat nu poate fi condiționat de plata detalii

OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata

ORDONANȚĂ nr. 21 din 21 august 1992 (**republicată**)privind protecția consumatorilor
EMITENT
GUVERNUL
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 28 martie 2007
**) Republicată în temeiul art. V din Legea nr. 476/2006 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.018 din 21 decembrie 2006, dându-se textelor o nouă numerotare.
Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 a fost republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 75 din 23 martie 1994 și a mai fost modificată și completată prin:– Legea nr. 178/1998 pentru modificarea art. 47 din Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind detalii

Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

LEGE nr. 190 din 9 decembrie 1999
privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare EMITENT
PARLAMENTUL
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 611 din 14 decembrie 1999 Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Capitolul I
Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare. Definiții
(la 06-03-2006, Titlul Cap. I a fost modificat de pct. 1 al art. I din LEGEA nr. 34 din 1 martie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 200 din 3 martie 2006. )
Articolul 1
(1) Prezenta lege reglementează regimul juridic al creditului ipotecar pentru investiții imobiliare.
(2) Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare poate fi acordat exclusiv de către instituțiile autorizate, cu detalii

Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR

Banca Nationala a Romaniei Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR (operaționale începând cu data de 11 noiembrie 2019) 1. Dispoziții generale Prezentele reguli definesc principiile, modul de stabilire și de publicare a ratelor de referință, drepturile și obligațiille părților implicate pe durata stabilirii ratelor de referință ROBID și ROBOR aferente pieței monetare interbancare așa cum este definită de Norma BNR nr.4/1995 privind funcționarea pieței monetare interbancare, cu modificările şi completările ulterioare. În sensul prezentelor Reguli, termenii de mai jos au urmǎtoarele semnificaţii: Zi lucrătoare – o zi, cu excepţia zilelor de detalii

 



 

Ultimele Comentarii