Criza COVID-19 | FNGCIMM

Bancile s-au angajat sa dea mai multe credite prin programul IMM Invest decat vrea sa garanteze statul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-24 18:23

Bancile s-au angajat sa acorde credite prin programul IMM Invest cu o valoare mai mare decat cea a garantiilor acordate de stat, de 15 miliarde lei, care acopera 80% sau 90% din valoarea unui imprumut si subventioneaza dobanzile si comisioanele.

Ceea ce inseamna ca bancile sunt dispuse sa acorde credite in valoare de peste 17 miliarde de lei prin acest program.

"Plafonul este suprasubscris de catre partenerii bancari, dar nu este consumat. Acesta se diminueaza pe masura ce bancile acorda credite, iar IMM -urile fac trageri din aceste credite.
In plus, va fi un moment cand se vor realoca sume din plafoanele altor banci, care nu sunt foarte active, catre cele care se apropie de finalizarea propriilor plafoane", precizeaza Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), prin care se deruleaza programul IMM Invest.

Plafonul de garantii a fost majorat de Parlament la 30 de miliarde de lei, prin modificarea OUG 42/2020, insa legea nu este inca in vigoare, urmand sa ajunga la Presedintele Romaniei, in vederea promulgarii.

De asemenea, legea elimina IFN-urile si alte companii financiare dintre beneficiarii programului IMM Invest, iar pe de alta parte include ca potetiali beneficiari profesiile liberale.

In programul IMM Invest s-au inscris pana acum in jur de 60.000 de firme, dintre care, deocamdata, doar in jur de 300 au obtinut aprobarea din partea bancilor pentru obtinerea de credite, peste 2.000 de dosare fiind respinse.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: FNGCIMMIMM Invest: ce situatii financiare pot utiliza firmele in declaratia IMM

Pentru eficienta implementare a Programului IMM INVEST, FNGCIMM informeaza aplicantii IMM INVEST ROMANIA ca în contextul prelungirii termenului de depunere a situatiilor la ANAF, dacă situațiile financiare aferente anului 2019 nu au fost încă depuse, este permisa utilizarea detalii

Bancile s-au angajat sa dea mai multe credite prin programul IMM Invest decat vrea sa garanteze statul

Bancile s-au angajat sa acorde credite prin programul IMM Invest cu o valoare mai mare decat cea a garantiilor acordate de stat, de 15 miliarde lei, care acopera 80% sau 90% din valoarea unui imprumut si subventioneaza dobanzile si comisioanele. Ceea ce inseamna ca bancile sunt dispuse detalii

Lista firmelor aprobate si a celor respinse de banci pentru obtinerea de credite prin programul IMM Invest

Lista firmelor aprobate si a celor respinse de banci pentru obtinerea de credite prin programul IMM Invest: Firme aprobate de banci CUI Nume Firma Stare solicitare 16761733 O.T.E.R. GRUP S.R.L. Aprobat de bancă
15344371 ITS GROUP S.R.L. Aprobat de detalii

IMM Invest: Care sunt firmele aprobate si cele respinse de banci pentru obtinerea de credite garantate de stat

Bancile au aprobat pana acum peste 5.000 de credite prin programul IMM Invest, dintre cele peste 53.000 de cereri transmise prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat astazi Fondul, fara sa mentioneze si numarul firmelor respinse de detalii

Ultimele Comentarii