Criza COVID-19 | Criza COVID-19

S-a dublat numarul biletelor la ordin neplatite de firme, din cauza crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-21 23:23

Criza COVID-19, care a redus substantial sau chiar a blocat resursele de bani (lichiditati) detinute de firmele nevoite sa-si ajusteze sau sa-si intrerupa activitatea, a determinat o reactie in lant, intrucat acestea nu au mai putut sa-si achite instrumentele de debit, precum biletele la ordin sau cecurile emise partenerilor de afaceri. 

Guvernul a ajutat la deblocarea lichiditatilor prin achitarea datoriilor restante catre firme, precum si prin programe de creditare, precum IMM Invest.

Numarul incidentelor majore privind onorarea la plata a biletelor la ordin inregistrate in Centrala Incidentelor de Plati (CIP) de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a dublat in ultimele doua luni, martie si aprilie, din cauza crizei coronavirusului, arata datele statistice.

Astfel, daca in luna februarie, numarul refuzurilor la plata a biletelor la ordin detinute de firme e ridica la 2.500, in martie numarul acestora a crescut la 4.100 iar in aprilie a depasit 5.000, conform statisticilor BNR.

In lunile corespondente (aprilie) din anii precedenti (2018 si 2018), numarul biletelor la ordin neplatite se situau in jurul a 2.500.

In privinta sumelor refuzate la plata pe baza biletelor la ordin emise de firme, acestea au scazut la aproape 108 miliarde lei in aprilie, de la 261 miliarde lei in luna martie si 202 miliarde lei in februarie.

Si platile cu alte instrumente de debit, precum cecurile, au inregistrat o crestere a incidentelor, din cauza crizei coronavirusului. Astfel, numarul cecurilor refuzate la pata s-a ridicat la aproape 300 in luna aprilie, dublu comparativ cu februarie, can erau doar 150 de cecuri neplatite.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020

Unicredit Bank prezinta procedura privind amanarea ratelor la credite conform OUG 227/2020, intr-un text publicat pe site-ul bancii: Informare solutii suspendare plati pentru persoane fizice conform OUG 37/2020, astfel cum a fost modificata prin OUG detalii

Cum se amana ratele la Credit Europe Bank

Credit Europe Bank a publicat modalitatea de amanare a ratelor la credite in 2021, conform prevederilor OUG 227/2020, care a modicat OUG 37/2020: Suspendarea ratelor aferente creditelor în contextul OUG 37/2020 cu modificările și completările detalii

Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020 Guvernul României anunță continuarea măsurii pusă la dispoziția clienților instituțiilor bancare în primăvara lui 2020 prin detalii

Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana

Raiffeisen Bank anunta ca in acest sfarsit de saptamana, in zilele de 18 si 19 iulie, va derula operatiuni de mentenanta a sistemelor informatice si de carduri, dupa ce trezi zile la rand, pe parcursul acestei saptamani, cardurile bancii, ATM-urile si POS-urile nu au functionat, iar clientilor detalii

  

Ultimele Comentarii