Criza COVID-19 | Criza COVID-19

S-a dublat numarul biletelor la ordin neplatite de firme, din cauza crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-21 23:23

Criza COVID-19, care a redus substantial sau chiar a blocat resursele de bani (lichiditati) detinute de firmele nevoite sa-si ajusteze sau sa-si intrerupa activitatea, a determinat o reactie in lant, intrucat acestea nu au mai putut sa-si achite instrumentele de debit, precum biletele la ordin sau cecurile emise partenerilor de afaceri. 

Guvernul a ajutat la deblocarea lichiditatilor prin achitarea datoriilor restante catre firme, precum si prin programe de creditare, precum IMM Invest.

Numarul incidentelor majore privind onorarea la plata a biletelor la ordin inregistrate in Centrala Incidentelor de Plati (CIP) de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a dublat in ultimele doua luni, martie si aprilie, din cauza crizei coronavirusului, arata datele statistice.

Astfel, daca in luna februarie, numarul refuzurilor la plata a biletelor la ordin detinute de firme e ridica la 2.500, in martie numarul acestora a crescut la 4.100 iar in aprilie a depasit 5.000, conform statisticilor BNR.

In lunile corespondente (aprilie) din anii precedenti (2018 si 2018), numarul biletelor la ordin neplatite se situau in jurul a 2.500.

In privinta sumelor refuzate la plata pe baza biletelor la ordin emise de firme, acestea au scazut la aproape 108 miliarde lei in aprilie, de la 261 miliarde lei in luna martie si 202 miliarde lei in februarie.

Si platile cu alte instrumente de debit, precum cecurile, au inregistrat o crestere a incidentelor, din cauza crizei coronavirusului. Astfel, numarul cecurilor refuzate la pata s-a ridicat la aproape 300 in luna aprilie, dublu comparativ cu februarie, can erau doar 150 de cecuri neplatite.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Legea privind suspendarea popririlor a fost declarata neconstitutionala

Legea privind suspendarea executarilor silite prin poprirea salariilor, pensiilor si conturilor bancare, pana la 1 septembrie, ca masura de protectie impotriva crizei COVID-19, adoptata in unanimitate de Parlament, la initiativa PSD, in 20 iunie, a fost declarata astazi neconstitutionala de detalii

Guvernul lanseaza Programul IMM Leasing, cu avans 0 si garantii de stat pentru echipamente si utilaje in leasing

Guvernul a anuntat lansarea unui nou program pentru sprijinirea firmelor, in perioada crizei COVID-19: achizitia de echipamente si utilaje in leasing, cu avans 0 si garantii de stat. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Programul IMM Leasing este un detalii

Eximbank va administra un nou program de garantare a creditelor pentru companiile mari, in contextul crizei COVID-19

Guvernul a anuntat ca banca de stat Eximbank va administra un nou program lansat pentru combaterea crizei COVID-19, pentru garantarea creditelor obtinute de firmele mari. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Un alt program prevăzut în cadrul detalii

Guvernul dubleaza valoarea unui credit Prima Casa pentru locuinte noi, pana la 140.000 de euro

Dupa ce in proiectul publicat de Ministerul Finantelor valoarea unui credit prin Programul Prima Casa, care ar urma sa fie redenumit Noua Casa, a fost majorat de la 66.500 de euro, cat este in prezent, la 95.000 de euro, fara avansul de 5%, ceea ce inseamna ca valoarea locuintei poate fi de detalii

Ultimele Comentarii

 • Nu merge

  24.11.2020 și tot nu merge aplicație, “înregistrare eșuată” pe Smart token!! Ce e de ... detalii

 • inselatorie

  Este plin Facebook-ul de asemenea ``oferte``.De ce nu se iau masuri ... detalii

 • e-statements Alpha Bank

  Cerasela, suna la Alpha Bank, la tel. 0800825742, iar daca nu se rezolva, sunati-ma la tel ... detalii

 • Cera

  Buna pe aplicatia e statements imi scri cont suspendat ce pot face as avea nevoie de un extras de ... detalii

 • Amânarea ratei

  Buna ziua mă numesc cojocar Ioan domiciliul în Brașov as dorii sa îmi amânați rata pentru că ... detalii