Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Banca Transilvania relaxeaza scutirile la plata pentru cardurile de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-08 20:11

Banca Transilvania incepe relaxarea scutirilor la plata pentru cardurile de credit aplicate in ultimele doua luni de criza.

In martie si aprilie, detinatorii de carduri de credit Banca Transilvania au fost scutiti de la plata sumei minime de plata, reprezentand 10% din valoarea limitei de credit utilizate luna precedenta, precum si de la plata dobanzii pentru sumele ramase de rambursat.

In luna mai, banca ofera in continuare scutire de la plata sumei minime lunare, insa dobanda pentru limita de credit utilizata si nerambursata integral nu va mai fi 0, ci va fi redusa la jumatate.

Dobanda la cardurile de credit ale Bancii Transilvania este 24% pe an, ceea ce inseamna ca in aceasta luna clientii vor plati doar 12% pe an. (vezi aici topul dobanzilor la cardurile de credit)

Bancile mari au adoptat strategii diferite cu privire la cardurile de credit in perioada crizei COVID-19.

In timp ce Banca Transilvania si BRD au optat pentru solutii proprii, restul bancilor, printre care BCR, Raiffeisen Bank, ING, CEC Bank sau Credit Europe Bank, au mers pe varianta OUG 37/2020, ca in cazul creditelor.

Raiffeisen Bank a adoptat chiar masuri restrictive, care pot fi considerate abuzive: cardurile de credit nu mai pot fi folosite de cei care aleg sa-si amane ratele conform OUG 37/2020 (vezi aici detalii)

Comunicatul Bancii Transilvania:

In mai, pentru clientii BT cu card de credit nu este necesara plata sumei minime, iar dobanda este jumatate

Banca Transilvania continua sa vina cu beneficii pentru clienti in aceasta perioada, parte din masurile de sustinere anuntate la inceputul starii de urgenta.

Dupa ce in martie si aprilie persoanele fizice care au card de credit si sunt la zi cu plata sumei minime lunare au avut zero sume de plata si zero dobanda (perioada de gratie totala), BT ofera in aceasta luna un nou set de facilitati. 

Clientii care nu au intarzieri la obligatiile privind cardul, beneficiaza in luna mai de urmatoarele:

- Nu trebuie achitata suma minima de plata pentru creditul pe card.

- Dobanda este la jumatate pentru clientii care nu au transferat in 1 – 25 mai a.c. pe cardul de credit intreaga contravaloare a creditului folosit pana la finalul lui aprilie a.c. Cealalta jumatate ramane in seama BT si, din acest motiv, nu presupune obligatii viitoare pentru clienti.

De exemplu, un client care la finalul lunii aprilie a folosit 1.500 de lei din linia de credit, in mod standard ar trebui sa alimenteze cardul cu suma de 150 de lei pana in data de 25 mai.

Daca de-a lungul lunii mai are utilizat in medie 2.000 de lei din linia de credit, ar datora o dobanda de 40 lei la finalul lunii mai.

Dar, datorita facilitatilor anuntate de banca, clientul beneficiaza in luna mai de urmatoarele: nu trebuie sa alimenteze cardul cu suma minima de 150 lei si plateste dobanda de 20 lei in loc de 40 lei, daca nu are intarzieri la plata obligatiilor lunare privind cardul. 

In rest, cardul va functiona ca pana acum:

- Pentru clientii care in perioada 1 – 25 mai aleg sa achite intreaga contravaloare a creditului folosit la finalul lunii aprilie a.c., dobanda pentru luna mai este zero.

- Pentru cei care au realizat tranzactii in rate, in lunile martie si aprilie a.c. ratele au fost oprite, iar din aceata luna isi reiau cursul.

Banca Transilvania are in portofoliu aproape 530.000 de carduri de credit.

Taguri: BT  Banca Transilvania  carduri de credit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Eximbank va administra un nou program de garantare a creditelor pentru companiile mari, in contextul crizei COVID-19

Guvernul a anuntat ca banca de stat Eximbank va administra un nou program lansat pentru combaterea crizei COVID-19, pentru garantarea creditelor obtinute de firmele mari. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Un alt program prevăzut în cadrul detalii

Guvernul dubleaza valoarea unui credit Prima Casa pentru locuinte noi, pana la 140.000 de euro

Dupa ce in proiectul publicat de Ministerul Finantelor valoarea unui credit prin Programul Prima Casa, care ar urma sa fie redenumit Noua Casa, a fost majorat de la 66.500 de euro, cat este in prezent, la 95.000 de euro, fara avansul de 5%, ceea ce inseamna ca valoarea locuintei poate fi de detalii

BCR si BRD au prelungit pana la sfarsitul lunii septembrie perioada de amanare a ratelor la credite

BCR si BRD au prelungit pana la sfarsitul lunii septembrie perioada in care clientii lor cu credite afectati de criza COVID-19 pot solicita suspendarea ratelor la credite, dupa ce termenul de depunere a cererilor conform OUG 37/2020 a expirat in 15 iunie. Amanarea ratelor la BRD se poate detalii

Economia post-pandemie COVID-19, in viziunea BNR

Revenirea economică din criza generată de pandemia COVID-19 ar putea fi ghidată, printre altele, de măsuri de susținere a companiilor din sectoare intensiv tehnologice, în vederea captării potențialului important de dezvoltare din acest domeniu, apreciaza Banca Nationala a Romaniei detalii

Ultimele Comentarii