ECONOMIE | Ministerul Finantelor

Termenul de depunere a declaratiei unice: 30 iunie; bonificatii de pana la 10% pentru cei care achita impozitele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-08 16:28

Un milion de români care obțin venituri din activitãți independente, drepturi de proprietate intelectualã, agriculturã, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de pânã la 10% dacã vor achita impozitele sau contribuțiile pânã la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat, in care adauga:

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice de a acorda bonificații de pânã la 10% tuturor persoanelor care vor plãti pânã la 30 iunie impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor/câștigurilor obținute în 2019 din activitãți independente, drepturi de proprietate intelectualã, cedarea folosinței bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agriculturã, silviculturã și pisciculturã sau din alte categorii de venituri.
Bonificația va fi aplicatã pentru impozitul pe venit, contribuția de asigurãri sociale și contribuția de asigurãri sociale de sãnãtate, datorate pentru veniturile realizate în anul 2019, pentru care existã obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Persoanele fizice vor primi o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurãri sociale și contribuția de asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, dacã toate aceste obligații fiscale de platã se sting prin platã sau compensare, integral pânã la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, va fi aplicatã o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurãri sociale și contribuția de asigurãri sociale de sãnãtate, pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanțã, pânã la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acordã numai dacã este îndeplinitã condiția de acordare a bonificației pentru plata în termenul anunțat.

Acordarea bonificațiilor în anul 2020 se efectueazã de cãtre contribuabil prin înscrierea acesteia în mod distinct în Declaraþia unicã privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice, iar obligațiile fiscale de platã se determinã prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

Bonificațiile se acordã numai prin completarea și depunerea, pânã la data de 30 iunie 2020 inclusiv, noul termen stabilit de Guvern, a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate - formular actualizat în acord cu noile prevederi, inițialã sau rectificativã, în format simplificat, dupã caz.

Termenul inițial de depunere era, ca în fiecare an, data de 25 mai. Anul trecut au depus declarații unice aproape un million de români.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ministerul FinantelorMinisterul Finantelor schimba Codul Fiscal, conform normelor europene

Executivul a aprobat astăzi, 30 august 2021, propunerea de modificare și completare a Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, la capitolele impozitul pe profit, impozitul pe venit pentru rezidenți și nerezidenți, contribuții sociale obligatorii, precum și o serie de clarificări necesare în domeniul taxei pe valoarea adãugatã referitoare la comerțul electronic, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Măsurile legate de impozitul pe profit vizează: 1. Regimul fiscal al dividendelor primite de persoane juridice române din statele membre ale UE prin transpunerea Directivei 2011/96/UE privind regimul fiscal comun care se aplicã societăților-mamã și filialelor acestora din diferite state membre; 2. detalii

Programul IMM Invest se prelungeste pana la sfarsitul anului 2021, iar plafonul pentru ajutorul de stat s-a majorat la 1,8 milioane euro

Comisia Europeană a aprobat solicitarea Ministerul Finanțelor, adresată în baza Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, de a prelungi programul IMM Invest România și subprogramul Agro IMM Invest, începând cu 1 iulie 2021 până la data de 31 decembrie detalii

Programul "Noua casa" va avea garantii de 1,5 miliarde lei in anul 2021

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Noua casă", se arata intr-un comunicat, in care se detalii

Cat sunt alocatiile pentru copii din 1 ianuarie 2021

În urma informațiilor apărute în mass-media, cu privire la majorarea alocației de stat pentru copii, Ministerul Finanțelor face următoarele precizări: Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind detalii

  

Ultimele Comentarii