Criza COVID-19 | Educatie financiara

Cum se fac inselaciunile cu credite in numele bancii HSBC, cu ajutorul Western Union, Money Gram si WhatsUpp

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-07 21:08

Banca engleza HSBC este preferata hotilor online, care se folosesc de numele acesteia pentru a insela diverse persoane naive, carora le promit credite sau ca le vor cumpara diverse obiecte scoase la vanzare pe site-ul de anunturi gen Olx.ro.
Iata care este reteta unei astfel de inselatorii cu credite, conform informatiilor si documentelor furnizate de un cititor care a cazut victima unui escroc:

Mai intai hotii online trimit anunturi prin e-mail si retele de socializare, precum Facebook si WhatsApp, cu nume false, in care se recomanda drept reprezentanti ai bancii HSBC.

Anunturile sunt in limba romana, contin chiar si diacritice, pentru a fi credibile, cu o traducere aproximativa din Google, suficient de buna pentru a fi inteligibila.

Anuturile sunt laborioase (ca orice oferta de credit), cu conditii de eligibilitate si, fireste, o dobanda foarte mica (2%-3%).

Iata anuntul postat pe WhatsApp din cazul real relatat de clienti (vezi foto):

"Va multumim foarte mult pentru participarea la ofertele noastre de imprumuturi intre persoane si profesionisti. Deci, pentru acordarea de imprumuturi, am avut conditii corecte. Aceste conditii permit clientilor sa isi verifice potentialul de a obtine imprumuturi de la noi pentru a facilita sarcina in legatura cu rambursarea. Va invit sa cititi si sa recititi conditiile pentru a ne oferi securitate maxima.

Conditii generale ale imprumutului.

* Imprumutatul trebuie sa aiba cel putin 18 ani si sa fie responsabil
* Trebuie sa fii sincer si direct in relatiile tale :)
* Imprumutatul trebuie sa aiba un loc de munca capabil sa ramburseze imprumutul si sa asigure solvabilitatea fiecarei luni
* Oferim un imprumut de la 6 luni la 25 de ani maxim si de la 2000 la 5.000.000 de euro maxim.
* Imprumutul nostru este rambursat lunar, solicitand managerului bancar sa transfere fondurile
* Garantul nu este necesar
* Un contract intre imprumutat si creditor va necesita o dobanda de 3% in luna."

Celor care se arata interesati de oferta li se cere mai intai sa trimita o copie dupa buletin, aceasta fiind, fireste, prima inselaciune, intrucat hotul impostor poate folosi fotografia buletinului pentru a-si face o identitate falsa utila pentru alte inselaciuni. (vezi foto)

In cazul de fata, numele utilizat de escroc este "domnul Jesuis Ruiz Martizez, Creditorul cu banca HSBC". El lucreaza impreuna cu alti complici, precum "doamna Mariath Domiguez", "Diana Maria Balderas Garcia", pe numele carora va incasa banii de la cel inselat, prin Western Union sau Money Gram.

Ulti complici, "Mariath Domiquez" sau "Jesuis Ruiz Martinez", care se recomanda ca fiind reprezentantul bancii HSBC, va trimite mesaje pe WhatsApp, cu promisiunea ca va aproba creditul imediat ce vor fi trimisi banii prin Western Union sau Money Gram.

Ulterior, escrocul trimite un asa-zis contract de credit cu sigla HSBC, care este un fals, bineinteles (vezi foto), precum si contul in care sa fie virati, vezi Doamne! banii aferenti creditului.

Tot pentru a parea ca este vorba de un credit real, sunt trimise si dobanda si rata lunara pentru credit (dobanda de 3%, credit de 6.281,54 euro, rata de 174.49 euro, pe 36 de luni).

Pentru a spori sentimentul ca e un credit real, hotul cere victimei sa completeze si un formular cu date personale, precum nume, varsta, domiciliu, data nasterii, salariul, precum si garantia ca va putea obtine creditul in 24 de ore.

Dupa care urmeaza inselatoria propriu-zisa: hotul cere celui interesat de credit sa plateasca mai intai anumite sume de bani, in schimbul furnizarii asa-zisului credit. "Pentru aprobarea creditului, trebuie mai intai sa trimiteti 100, 200 sau 300 de de euro prin Western Union sau Money Gram, dupa care primiti creditul in valoare de 6.000 de euro in cont."

Este vorba de o asa-zisa "taxa de activare a creditului, care ne permite sa activam imprumutul in contul dvs.".

"Sper sa nu fie vreo inselatorie", este cuprins, totusi, de o banuiala, victima. Iar rapunsul este: "Nu domnule, va cer cuvantul meu!" "Veti primi confirmarea transferului creditului dumneavoastra prin e-mailul pe care ni l-ati trimis odata cu aceasta plata".

Care este numele dumneavoastra? intreaba omul. "Sunt domnul Jesus Ruiz Martinez Creditorul cu banca HSBC".

Exista oameni naivi care cred ca vor primi creditul de 6.000 de euro daca platesc mai intai 100 de euro, cum s-a intamplat in acest caz, fara sa-i dea de banuit ca banii ajung tocmai in Burkina Faso, oras Bam, la Flito Ozias Florentino Gbetogo, nicidecum la "reprezentantul" HSBC sau intr-un cont HSBC, care oricum, ar fi fals.

Dupa ce incaseaza banii, hotii de regula mai cere alti bani, motivand ca trebuie achitata o alta taxa pentru credit, daca vad ca victima le-a cazut in plasa. Iar cel care a trimis deja 100 de euro, probabil ca va mai trimite 100 sau chiar 200 de euro, cum s-a intamplat in cazul de fata.

In final, hotii incearca sa mai obtina bani, tot cu falsuri in numele HSBC.

Ei trimit documente false cu sigla bancii HSBC, din care rezulta ca a fost aprobat creditul, dar pentru a primi banii trebuie achitata o alta taxa in valoare de 235 de euro.

Victima a primit mesajele din partea unui asa-zis avocat al bancii, Ilia Riano Kirlilov "avocatul responsabil de dosarul dvs. de imprumut la banca HSBC".

Falsurile sunt destul de grosolane (vezi foto), insa sunt destui oameni naivi care ar face orice pentru bani.

In cazul de fata, victima a cautat pe net informatii despre HSBC, si a aflat de pe site-ul Reclamatiibanci.ro ca HSBC este folosita pentru inselatorii, astfel ca ne-a contactat si l-am avertizat sa nu mai plateasca niciun ban si sa-i reclame la Politie pe hoti.

 

Comentarii

elena
dobanda abuziva
Buna seara.In 2010 am achitat un imprumut CAR,si am platit dobanda pe toata perioada creditului,desi l am achitat cu 4 ani mai devreme. Mai pot face ceva pt recuperarea acestei sume(cca35000 lei). Multumesc

Despina
Rata Reiffeisen
Pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta banca Reiffeisen, unde primesl lunar pensia, mi-a suspendat retinerea unei rate la un card de credit. La aceasta pensie, insa, mi-a confiscat fara anunt, intreaga pensie - pentru luna iulie. Cum pot recupera acea parte din pensie pe care au cofiscat-o fara temei juridic?

Turcu Cristian
Îl știu pe cel din poza
Era pe Facebook spunea ca este director la garanți parca în România și îmi arătase exact piza care este pus la articol am pus mana pe telefon și am anunțat aceea banca. Ăștia sunt niște negri scameri se numesc ȘI SE OCUPA CU ASA CEVA.

Daniela
Frauda
Eu chiar acum am găsit un anunț pe Facebook care ofer împrumuturi de la 3000- 900000 euro cu o dobândă de 3 la suta

OPREA FLORIN COSTEL
Am fost prins in capcana bancii paypal de un asa zis client idel al lor RICHARD ALEX-Silva cu 2100RON
EXPLIC : Avand pe olx o masinuta automodel de competitii la pretul de 3100 RON , am primit mesaj pe watap cum ca este INTERESAT URGENT DE ARTICOLUL MEU .Am comunicat cu acest individ danduse interesat real si cum au decurs lucrurile CAPCANA EXCROCABILA DE PAGUBIRE A MEA ..ASTFEL : Mi a spus sa intru in aplicatia Changely.com si acolo sa depun suma de 330 RON ( acolo fiind o celula de schimb a banilor ) Deoarece este vorba de tara Belgia-luxemburg PayPal si pretindea ca acesta este costul transportului maritim al coletului care urma sa l ia de la mine si el mi a trimis vezi Doamne cica dovada ca la randul lui a virat in cont suma de 4100 pe care printr un tipizat elecronic mi au trimis o pe email.Depun banii si dupa un timp pe email imi trimit o instiintare ca le pare rau dar trebuie sa depun inca 660 RON ca altfel nu mi mai pot retrage nici banii depusi si cum ca acest lucru ar costa asigurarea transport a coletului pe agentia de transport maritim de care pretindea .Desigur ca indata m am schimbat la fata si caracter incat am gandit ca e ceva rau urat la mijloc fapt care i am si adus la cunostinta ca deja am indoieli .Scriu asta si lui scriu insa si la PayPal pe emailul lor unde imi tot trimiteau acestea .La un moment dat imi aduc iar la cunostinta cum ca le pare rau dar LIMITA DE TRANSFER IN BANCA DIN ROMANIA unde am eu contul care il si dadusem lor este de 5300 RON si ca sa nu pierd banii imi spun sa depun si cei 1200 RON spunandu mi ca este ultima cerere si ca le pare rau ca nu mi au adus la cunostinta si ca agentul lor a fost concediat ca nu ne a stiintat duppa procedura care trebuia mai intai.Deja ma aprinsesem tare de tot si le am spus sa fie seriosi si sa terminam odata .Au trimis un tipizat electronic stampilat tot etc si cu Parafa Presedintelui Bancii MARCUS DAVID cum ca am castigat PREMIUL DE FIDELITATE CLIENT cum ca sunt alesul ditre cei 10000 de clienti si ca trebuie sa depun 2500 RON ca sa imi vireze PREMIUL DE 120000 DE RON .Eu neavand bani deloc aceia fiind toti care ispuneam in casa ptr strict necesar familiar , le am explicat ca nu mi am de unde si ca nici sa imprumut asa suma nu am de unde , am mirosit si de la jumatea lucrurilor ca e ceva murdar sii am zis sa lasam balta tot si sa imi deblocheze banii depusi de mine si gata .Atunci a zis ca ori depun si ultima cerere a banilor 25000 ron ori i pierd pe toti .SI ASA S A AJUNS LA PAGUBIREA MEA CA PERS INSELATA DE PAYPAL SI ASA ZISUL SILVA RICHARD SAU RICHARD ALEX dupa cum a trimis datele si gasit si pe FACEBOOCK de mine apoi.Aduc la cunostinta si faptul ca acel acea adresa care mi o sugera sa dau trimitere era un CODEX INDESCIFRABIL .Acolo era tipizat : Adresa de trimitere si expediere Agentiei Maritime care tot pretindea . Am facut o scrisoare de plangere si catre Dl President MARCUS DAVID sa imi vireze inapoi banii dar si POLITIEI LISTAND TOTUL SI INTENTEZ PLANGEREA PENAL JURIDIC PE INTERPOL SI MEDIA CHIAR .

Miky
Buna ziua!
Exact așa am pățit și eu, exact ca in povestea de mai sus. Din septembrie tot îmi cere bani pentru diverse plăți și nici până azi ( luna decembrie) nu am primit imprumutul și tot cere bani in continuare.... Pot sa fac plăcere la western union și să recuperez cumva banii???



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii