BANCI | Profil

Banca Transilvania spune ca este bine pregatita pentru a sustine clientii si comunitatea in perioada crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-01 17:58

Banca Transilvania anunta ca este bine pregătită financiar şi ca organizare internă pentru a-si susţine clienţii şi comunitatea.

"Rezultatele din primul trimestru nu fac decât să arate încă o dată acest lucru”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, intr-un comunicat al bancii prilejuit de prezentarea rezultatelor financiare din primul trimestru din 2020.

Comunicatul bancii:

Rezultatele financiare BT la 31 martie 2020

Banca Transilvania continuă să susţină economia în contextul social şi economic actual

● De la primele semne de escaladare a epidemiei în România, Banca Transilvania s-a implicat total în susţinerea financiară a clienţilor şi pentru a acorda suport autorităţilor, spitalelor, ONG-urilor şi comunităţilor pentru a minimiza impactul contextului actual.

● Banca are peste 2,9 milioane de clienţi retail, 310.000 de clienţi IMM & Micro şi peste 10.000 de clienţi corporate (activi).

● BT este bine pregătită financiar, ca organizare internă şi amprentă în piaţă, să susţină economia României în contextul actual.

Rezultatele financiare pe primele trei luni ale anului arată că în ianuarie şi februarie a.c. focusul băncii a fost continuarea consolidării businessului şi finanţarea economiei.

Din martie a.c., comportamentul clienţilor şi a modului de a face banking au fost influenţate de începerea stării de urgenţă.

Tot din martie, banca şi-a schimbat priorităţile, pe primul loc fiind sănătatea angajaţilor şi a clienţilor, susţinerea clienţilor afectaţi de actualul context economic şi social, precum şi asigurarea continuării operaţiunilor – prin sucursale, agenţii şi self-banking.

Informaţii financiare

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finalul primului trimestru la 96,6 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 41,12 miliarde lei.

Depozitele clienţilor au ajuns la 78,45 miliarde lei: dintre acestea, 54,72 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 23,73 miliarde lei, depozitele companiilor.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 303,94 milioane lei, din care cel al băncii este de 261,00 milioane lei.

Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu aproximativ 43 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 54,47% calculat cu un impact anualizat al contribuției la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

„Am început anul în forţă, dar după primele două luni am început ajustarea rapidă la noua realitate şi ne-am focusat total pe suportul clienţilor, economiei, autorităţilor şi comunităţilor. Echipa BT a contribuit cu brio la cea mai mare infrastructură de plăţi şi de credit din România chiar şi în aceste condiţii adverse.

Avem o amprentă semnificativă atât în piaţa de retail, cât şi în piaţa IMM şi ne asumăm rolul de susţinere a economiei. Banca este bine pregătită financiar şi ca organizare internă pentru a ne susţine clienţii şi comunitatea. Rezultatele din primul trimestru nu fac decât să arate încă o dată acest lucru”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 4,1% la 31 martie 2020.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 104%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 128%.

Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2020 este de 18,17%, iar dacă includem profitul, aceasta este de 18,70%.

Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru
finanțări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă stabilă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul “bb+”.

Finanţarea românilor în primele trei luni ale anului

Banca a acordat aproape 16.000 de credite cu dobândă fixă pentru persoanele fizice.

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 12,2 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 16,6 miliarde lei.

Banca a ajuns la 4,1 milioane de carduri în portofoliu, dintre
care aproape 530.000 sunt carduri de credit.

Banca are peste 2,9 milioane de clienţi retail, 310.000 de clienţi IMM & Micro şi peste 10.000 de clienţi corporate (activi).

La Adunarea Generală a Acționarilor BT, care a avut loc în 29 aprilie a.c., acționarii au aprobat propunerea Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania privind închiderea anului 2019, repartizarea profitului, precum şi majorarea capitalurilor proprii  cu suma de aproximativ 1 miliard de lei. 

Raportul aferent trimestrului I/2020, întocmit în conformitate cu prevederile articolului 67 din Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare şi operațiuni de piață, va fi disponibil pe site-ul Băncii Transilvania, începând cu 30 aprilie a.c. Situaţiile financiare la 31.03.2020 şi 31.03.2019 nu sunt auditate sau revizuite.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania relanseaza creditarea, prin cea mai mare campanie de shopping bancar online de pana acum: Goodvibesonly

Banca Transilvania deruleaza in perioada 2-12 iunie cea mai mare campanie de shopping bancar online de pana acum - #Goodvibesonly - cu reduceri de dobanda la credite, pentru a sustine relansarea activitatii economice si a consumului, afectate de criza COVID-19. Promotia include nu doar detalii

BRD a fost sanctionata de BNR

BRD Groupe Societe Generale a fost sanctionata de Banca Nationala a Romaniei (BNR), printr-un ordin semnat de  prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, responsabil cu supravegherea institutitutiilor de credit. Este vorba de Ordinul Prim-viceguvernatorului Băncii Naționale a detalii

Garanti BBVA este pe locul 6 in topul bancilor la gradul de penetrare a canalelor digitale

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a înregistrat o creștere cu 61% a numărului de tranzacții efectuate de clienții săi persoane fizice în perioada 16 martie - 16 aprilie, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat detalii

Alpha Bank se doteaza cu noi modele de POS-uri pentru platile contactless

O nouă generatie de terminale EFT-POS - Verifone Engage – este lansata in Romania de Alpha Bank, marcand un pas evolutiv pe piata locala a platilor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Aceste terminale au fost dezvoltate utilizand cele mai noi standarde, oferind o detalii

Ultimele Comentarii