ECONOMIE | Stiri economice

Productia industriala era in revenire inainte de declansarea crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Dan Palangean
2020-04-21 15:36

România a înregistrat pe februarie 2020 o nouă scădere a producției industriale lunare, potrivit datelor comunicate de INS. Diminuarea rezultatului sectorial în termeni reali a fost de -3,2% în serie brută și -2,6% pe seria ajustată față de aceeași lună a anului precedent.

Comparativ cu luna anterioară, producția și-a revenit cu 4,5% pe seria brută (după ce scăzuse cu -13,8% în prima lună a anului) dar numai 0,7% după efectuarea ajustării statistice cu numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate.

Astfel a continuat șirul rezultatelor negative consemnate încă din luna iunie a anului precedent, februarie 2020 fiind a nouă lună consecutivă de performanțe slabe ale producției industriale, ÎNAINTE de declanșarea crizei Covid.

Pe ansamblul primelor două luni ale anului în curs, s-a înregistrat o evoluție de -2,6% în termeni reali, atât pe seria brută cât și pe seria netă. Din păcate, criza a venit într-un moment în care se părea că revenim spre teritoriul pozitiv.

Din păcate, criza a venit într-un moment în care se părea că revenim spre teritoriul pozitiv iar comenzile noi din industria prelucrătoare erau în creștere cu 4,6%, urmare a majorărilor consemnate de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,4%) și industria bunurilor de capital (+6,2%).

Comenzile pentru industria bunurilor intermediare (+1,4%) erau sub media generală iar cele pentru industria bunurilor de uz curent în scădere cu 1,6%.

 

Taguri: Institutul National de Statistica (INS)  Macroeconomie  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stiri economiceInflatia din Romania a coborat sub cea din Cehia, Polonia si Ungaria

În aprilie 2020, prima lună în care s-au manifestat deplin efectele epidemiei de coronavirus, România s-a situat pe locul patru între statele UE, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu un un nivel al inflației anuale de 2,3% pe metodologia armonizată pentru detalii

Statul roman se imprumuta cel mai scump dintre toate tarile din zona

Potrivit datelor publicate de Eurostat, rata dobânzii pe termen lung a continuat să crească în luna aprilie 2020. Titlurile de valoare emise de statul român au fost cotate de piață la nivelul de 4,83%, în creștere pronunțată față de nivelul din luna februarie, de detalii

Deficitul comercial a crescut cu 20% in T1 2020, din cauza scaderii puternice a exporturilor

Deficitul comercial pe primul trimestru a crescut cu aproape 20% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit cifrelor publicate de INS. Exporturile FOB pe primele trei luni din anul 2020 au fost de circa 17 miliarde de euro iar importurile CIF (inclusiv costurile de detalii

Romania se imprumuta cu dobanzi semnificativ mai mari decat tarile din regiune

Rata dobânzii pe termen lung pentru România a fost în martie 2020 de 4,56%, în creștere de circa o jumătate de punct procentual, potrivit datelor publicate de Eurostat. Acest indicator are ca referință împrumuturile luate pe o perioadă de zece ani și detalii

Ultimele Comentarii