Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Banca Romaneasca are un formular pentru amanarea ratelor la credite doar pentru persoanele fizice, nu si pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-21 10:04

Banca Romaneasca are pe site un formular pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 37/2020, dar aceasta este destinat doar persoanelor fizice, nu si firmelor, cu toate ca ordonanta se aplica si companiilor.

Infomatiile publicate de Banca Romaneasca:

Criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de prevederile OUG37 sunt:

(1). Veniturile dvs. sau ale familiei (soț/soție, părinți și copii care locuiesc și gospodăresc împreună cu împrumutatul) au fost afectate, direct sau indirect, din cauza pandemiei COVID-19 și sunteți în imposibilitate de a onora obligațiile de plată asumate.

(2). Nu înregistrați restanțe la data de 16 martie 2020 (data instaurării stării de urgență) sau ații achitat între timp restanțele respective.

(3). Creditul pentru care solicitați amânarea obligațiilor de plată a fost acordat până la data de 30 martie 2020 inclusiv, data scadenței finale a obligațiilor de rambursare a ratelor este ulterioară datei de 30 martie 2020, inclusiv, și nu a fost declarată scadență anticipată.

(4). Prelungirea duratei creditului cu perioada suspendării obligației de plată nu depășește limita de vârstă prevăzută de normele interne de creditare, adică 70 de ani.

(5). Aveți acordul celorlalte părți din contractul de credit, inclusiv acordul garantului/ garanților (proprietarul/ proprietarii imobilului ipotecat sau al altui bun adus in garantie).

Solicitarea dvs. trebuie formulată până pe data 14.05.2020.

Asigurați-vă că ați furnizat datele cerute în câmpurile obligatorii, marcate cu * (nu veți putea trimite acest formular fără a completa aceste date. Folosiți datele de contact (nume, telefon, adresă e-mail) declarate în relația cu banca.

Acordați o atenție deosebită completării corecte adresei de e-mail pentru a putea comunica în scris pe acea adresă de e-mail. Citiți cu atenție informările legale din această pagină și bifați casuțele corespunzătoare. Conform legii, avem nevoie de acordul dvs. pentru a putea procesa solicitarea.

Înainte de a ne transmite informațiile solicitate, vă rugam să citiți "Nota de Informare cu privire la prelucrările de date în contextul COVID-19" (accesați linkul de la finalul formularului de mai jos).

Vă rugăm să nu completati mai multe cereri: prin completarea unei singure cereri, facilitatea de suspendare rate se va aplica tuturor creditelor eligible pe care le detineți la Banca Românească.

În cazul în care doriți suspendarea plăților doar pentru un anume credit, vă rugăm să adresați solicitarea dvs. specifică pe e-mail la adresa opinii@brom.ro.

Perioada pentru care se acordă facilitățile de suspendare la plată a ratelor poate fi implementată o singură dată - vă rugăm să luați în considerare această informație atunci când decideți perioada pentru care transmiteți solicitarea de suspendare. Prelungirea sau modificarea perioadei nu va mai fi posibilă ulterior implementării.

Pentru informații legate de OUG 37/2020 sau asistență în completarea formularului, vă rugam să ne sunați la telefon 021 304 80 04, în intervalul 09:00 - 16:00. În această perioadă avem un număr foarte mare de solicitări și pot exista situații în care serviciile noastre să nu fie la același nivel cu care v-am obișnuit. Ne cerem scuze pentru creșterea timpului de așteptare. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru susținerea clienților noștri și vom răspunde la toate solicitările dvs.

În urma procesării datelor furnizate de către dvs. în acest formular, decizia băncii va fi comunicată în termen de maxim 15 zile, pe adresa de e-mail furnizată de dvs. și, în caz favorabil, ea va produce efecte de la data transmiterii formularului completat de pe site.

În perioada de suspendare se va calcula dobanda, în conformitate cu prevederile contractuale, ce va fi achitată ulterior astfel:

(1) în cazul creditelor garantate cu ipotecă (ipotecar, credit de nevoi personale cu ipotecă, Prima Casa), eșalonat, în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat urmatoare încheierii perioadei de suspendare, reprezentând o creanță distinctă;

(2) în cazul creditelor de consum (exceptând Cardul de Credit și Overdraftul), prin capitalizarea dobânzii la soldul creditului și eșalonarea pe perioada rămasă de creditare. Maturitatea creditului se va prelungi cu o perioadă egală cu cea de suspendare, fără a se depăși limita de vârsta de 70 ani.

Nume*:
Prenume*:
CNP*:
Telefon*:
E-mail*:
Perioadă suspendare*

Motive suspendare*

- intrarea debitorului/membrilor familiei acestuia în șomaj tehnic ca efect al închiderii/restrângerii activității angajatorului

- concedierea debitorului/membrilor familiei acestuia

- reducerea salariului debitorului/membrilor familiei acestuia
- plasarea debitorului în carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu

- afectat de efectele cu COVID-19

- altele similare

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.*

Sunt de acord cu Nota de Informare cu privire la prelucrările de date în contextul COVID-19.*

Înțeleg modalitatea în care amânarea va fi acordată de către creditor, noua maturitate a contractului/contractelor de credit, precum și efectele privitoare la obligațiile de plată, inclusiv dobânda aferentă perioadei de amânare, obligația de plată a comisionului lunar/comisionului de administrare FNGCIMM, ce îmi vor reveni ulterior expirării perioadei de suspendare.*

Înțeleg că efectele modificării contractului de credit potrivit prevederilor ordonanței de urgență se extind de drept asupra oricăror codebitori, garanți, inclusiv fideiusori, care au garantat obligația debitorului, precum și a oricăror altor părți ale contractului de credit astfel modificat și mă oblig să obtin acordul acestora privind modificările astfel intervenite, în conformitate cu paragraful de mai sus și să îl prezint bancii în termen de maximum 15 zile de la data prezentei solicitări.*

Declar, pe proprie răspundere, în condițiile legii, că situația veniturilor mele este afectată semnificativ ca urmare a situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirsului SARS-CoV-2, că mi-au fost afectate veniturile proprii și/sau veniturile aferente familiei, direct sau indirect, de situaţia gravă generată de pandemia COVID-19 față de nivelul înregistrat anterior declarării stării de urgență.*

* câmp obligatoriu

 Sursa: Banca Romaneasca

Taguri: Criza COVID-19  Banca Romaneasca  

Comentarii

Marcovici Andrea
Amânare credit
Buna ziua mă numesc Marcovici Andrea sunt client al bănci dumneavoastră și a-și dori o amânare a creditului de pare ce sunt an șomaj tehnic de-la data de,01-04-2020, până în data de,01-06-2020,cu posibilitatea prelungirii duratei contractului de muncă, Nr de telefon,0740458127,Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Legea privind suspendarea popririlor a fost declarata neconstitutionala

Legea privind suspendarea executarilor silite prin poprirea salariilor, pensiilor si conturilor bancare, pana la 1 septembrie, ca masura de protectie impotriva crizei COVID-19, adoptata in unanimitate de Parlament, la initiativa PSD, in 20 iunie, a fost declarata astazi neconstitutionala de detalii

Guvernul lanseaza Programul IMM Leasing, cu avans 0 si garantii de stat pentru echipamente si utilaje in leasing

Guvernul a anuntat lansarea unui nou program pentru sprijinirea firmelor, in perioada crizei COVID-19: achizitia de echipamente si utilaje in leasing, cu avans 0 si garantii de stat. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Programul IMM Leasing este un detalii

Eximbank va administra un nou program de garantare a creditelor pentru companiile mari, in contextul crizei COVID-19

Guvernul a anuntat ca banca de stat Eximbank va administra un nou program lansat pentru combaterea crizei COVID-19, pentru garantarea creditelor obtinute de firmele mari. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Un alt program prevăzut în cadrul detalii

Guvernul dubleaza valoarea unui credit Prima Casa pentru locuinte noi, pana la 140.000 de euro

Dupa ce in proiectul publicat de Ministerul Finantelor valoarea unui credit prin Programul Prima Casa, care ar urma sa fie redenumit Noua Casa, a fost majorat de la 66.500 de euro, cat este in prezent, la 95.000 de euro, fara avansul de 5%, ceea ce inseamna ca valoarea locuintei poate fi de detalii

Ultimele Comentarii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • Cel mai bun credit

  Aveți nevoie de un împrumut instantaneu de orice sumă la o rată a dobânzii scăzută? Dacă ... detalii

 • Cel mai bun credit

  Aveți nevoie de un împrumut instantaneu de orice sumă la o rată a dobânzii scăzută? Dacă ... detalii

 • Cel mai bun credit

  Aveți nevoie de un împrumut instantaneu de orice sumă la o rată a dobânzii scăzută? Dacă ... detalii