Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Banca Romaneasca are un formular pentru amanarea ratelor la credite doar pentru persoanele fizice, nu si pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-21 10:04

Banca Romaneasca are pe site un formular pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 37/2020, dar aceasta este destinat doar persoanelor fizice, nu si firmelor, cu toate ca ordonanta se aplica si companiilor.

Infomatiile publicate de Banca Romaneasca:

Criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de prevederile OUG37 sunt:

(1). Veniturile dvs. sau ale familiei (soț/soție, părinți și copii care locuiesc și gospodăresc împreună cu împrumutatul) au fost afectate, direct sau indirect, din cauza pandemiei COVID-19 și sunteți în imposibilitate de a onora obligațiile de plată asumate.

(2). Nu înregistrați restanțe la data de 16 martie 2020 (data instaurării stării de urgență) sau ații achitat între timp restanțele respective.

(3). Creditul pentru care solicitați amânarea obligațiilor de plată a fost acordat până la data de 30 martie 2020 inclusiv, data scadenței finale a obligațiilor de rambursare a ratelor este ulterioară datei de 30 martie 2020, inclusiv, și nu a fost declarată scadență anticipată.

(4). Prelungirea duratei creditului cu perioada suspendării obligației de plată nu depășește limita de vârstă prevăzută de normele interne de creditare, adică 70 de ani.

(5). Aveți acordul celorlalte părți din contractul de credit, inclusiv acordul garantului/ garanților (proprietarul/ proprietarii imobilului ipotecat sau al altui bun adus in garantie).

Solicitarea dvs. trebuie formulată până pe data 14.05.2020.

Asigurați-vă că ați furnizat datele cerute în câmpurile obligatorii, marcate cu * (nu veți putea trimite acest formular fără a completa aceste date. Folosiți datele de contact (nume, telefon, adresă e-mail) declarate în relația cu banca.

Acordați o atenție deosebită completării corecte adresei de e-mail pentru a putea comunica în scris pe acea adresă de e-mail. Citiți cu atenție informările legale din această pagină și bifați casuțele corespunzătoare. Conform legii, avem nevoie de acordul dvs. pentru a putea procesa solicitarea.

Înainte de a ne transmite informațiile solicitate, vă rugam să citiți "Nota de Informare cu privire la prelucrările de date în contextul COVID-19" (accesați linkul de la finalul formularului de mai jos).

Vă rugăm să nu completati mai multe cereri: prin completarea unei singure cereri, facilitatea de suspendare rate se va aplica tuturor creditelor eligible pe care le detineți la Banca Românească.

În cazul în care doriți suspendarea plăților doar pentru un anume credit, vă rugăm să adresați solicitarea dvs. specifică pe e-mail la adresa opinii@brom.ro.

Perioada pentru care se acordă facilitățile de suspendare la plată a ratelor poate fi implementată o singură dată - vă rugăm să luați în considerare această informație atunci când decideți perioada pentru care transmiteți solicitarea de suspendare. Prelungirea sau modificarea perioadei nu va mai fi posibilă ulterior implementării.

Pentru informații legate de OUG 37/2020 sau asistență în completarea formularului, vă rugam să ne sunați la telefon 021 304 80 04, în intervalul 09:00 - 16:00. În această perioadă avem un număr foarte mare de solicitări și pot exista situații în care serviciile noastre să nu fie la același nivel cu care v-am obișnuit. Ne cerem scuze pentru creșterea timpului de așteptare. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru susținerea clienților noștri și vom răspunde la toate solicitările dvs.

În urma procesării datelor furnizate de către dvs. în acest formular, decizia băncii va fi comunicată în termen de maxim 15 zile, pe adresa de e-mail furnizată de dvs. și, în caz favorabil, ea va produce efecte de la data transmiterii formularului completat de pe site.

În perioada de suspendare se va calcula dobanda, în conformitate cu prevederile contractuale, ce va fi achitată ulterior astfel:

(1) în cazul creditelor garantate cu ipotecă (ipotecar, credit de nevoi personale cu ipotecă, Prima Casa), eșalonat, în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat urmatoare încheierii perioadei de suspendare, reprezentând o creanță distinctă;

(2) în cazul creditelor de consum (exceptând Cardul de Credit și Overdraftul), prin capitalizarea dobânzii la soldul creditului și eșalonarea pe perioada rămasă de creditare. Maturitatea creditului se va prelungi cu o perioadă egală cu cea de suspendare, fără a se depăși limita de vârsta de 70 ani.

Nume*:
Prenume*:
CNP*:
Telefon*:
E-mail*:
Perioadă suspendare*

Motive suspendare*

- intrarea debitorului/membrilor familiei acestuia în șomaj tehnic ca efect al închiderii/restrângerii activității angajatorului

- concedierea debitorului/membrilor familiei acestuia

- reducerea salariului debitorului/membrilor familiei acestuia
- plasarea debitorului în carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu

- afectat de efectele cu COVID-19

- altele similare

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile.*

Sunt de acord cu Nota de Informare cu privire la prelucrările de date în contextul COVID-19.*

Înțeleg modalitatea în care amânarea va fi acordată de către creditor, noua maturitate a contractului/contractelor de credit, precum și efectele privitoare la obligațiile de plată, inclusiv dobânda aferentă perioadei de amânare, obligația de plată a comisionului lunar/comisionului de administrare FNGCIMM, ce îmi vor reveni ulterior expirării perioadei de suspendare.*

Înțeleg că efectele modificării contractului de credit potrivit prevederilor ordonanței de urgență se extind de drept asupra oricăror codebitori, garanți, inclusiv fideiusori, care au garantat obligația debitorului, precum și a oricăror altor părți ale contractului de credit astfel modificat și mă oblig să obtin acordul acestora privind modificările astfel intervenite, în conformitate cu paragraful de mai sus și să îl prezint bancii în termen de maximum 15 zile de la data prezentei solicitări.*

Declar, pe proprie răspundere, în condițiile legii, că situația veniturilor mele este afectată semnificativ ca urmare a situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirsului SARS-CoV-2, că mi-au fost afectate veniturile proprii și/sau veniturile aferente familiei, direct sau indirect, de situaţia gravă generată de pandemia COVID-19 față de nivelul înregistrat anterior declarării stării de urgență.*

* câmp obligatoriu

 Sursa: Banca Romaneasca

Taguri: Criza COVID-19  Banca Romaneasca  

Comentarii

Marcovici Andrea
Amânare credit
Buna ziua mă numesc Marcovici Andrea sunt client al bănci dumneavoastră și a-și dori o amânare a creditului de pare ce sunt an șomaj tehnic de-la data de,01-04-2020, până în data de,01-06-2020,cu posibilitatea prelungirii duratei contractului de muncă, Nr de telefon,0740458127,

Vintila Gabriela Corina
Amânare rate
Bună ziua, rog amânarea rotelor întrucât am rămas fără servici. Mulțumesc.

Vintila Gabriela Corina
Amânare rate
Bună seara, rog sa îmi acordați amânarea ratelor la creditul pe care îl am la banca dumneavoastră întrucât începând cu data de 30.10.2020 am fost disponibilizat și acum sunt în în posibilitate de a plăti ratele. Mulțumesc anticipat.

Matei Ionela Camelia
Suspendarea plătii ratelor
Doresc suspendarea plătii ratelor care le am la banca românească, deoarece din cauza virusului nu mai am nici un venit, și de luni tot orașul este in carantina.

Gozar luminita
Amanarea rate la banca
As dori sa mi amana ti rata pe doua luni la banc incepe cu luna februarie martie deoarece mi sa u diminuat veniturile cu 25 la suta mie si familii din cauza covid 19 ,a problemelor de sanatate si a carantina!!! In speranta ca cererea mea v a fi solutionata ca multumesc!!!

Vraciu Remus
Suspendarea Ratelor la banca.
Subsemnatul Vraciu Remus Ioan as dorii amanarea ratelor pe o perioada de 2 luni de zile din motiv ca mi sa incetat contractul de munca pe data de 31 Decembrie 2020, si de atunci am ramas fara un loc de munca si fara un venit si sunt in incapacitate de plata, va multumesc

Vraciu Remus
Suspendarea Ratelor la banca.
Subsemnatul Vraciu Remus Ioan as dorii amanarea ratelor pe o perioada de 2 luni de zile din motiv ca mi sa incetat contractul de munca pe data de 31 Decembrie 2020, si de atunci am ramas fara un loc de munca si fara un venit si sunt in incapacitate de plata, va multumesc CNP ul meu ieste1700719200028 iar numarul de telefon ieste 0722263719 pe perioada Decembrie , Ianuarie si Februarie nu am obtinut nici un venit pentru a putea achita intrun fel vreo una din rate astept raspuns , va multumesc.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020

Unicredit Bank prezinta procedura privind amanarea ratelor la credite conform OUG 227/2020, intr-un text publicat pe site-ul bancii: Informare solutii suspendare plati pentru persoane fizice conform OUG 37/2020, astfel cum a fost modificata prin OUG detalii

Cum se amana ratele la Credit Europe Bank

Credit Europe Bank a publicat modalitatea de amanare a ratelor la credite in 2021, conform prevederilor OUG 227/2020, care a modicat OUG 37/2020: Suspendarea ratelor aferente creditelor în contextul OUG 37/2020 cu modificările și completările detalii

Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite

Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 227/2020 privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020 Guvernul României anunță continuarea măsurii pusă la dispoziția clienților instituțiilor bancare în primăvara lui 2020 prin detalii

Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana

Raiffeisen Bank anunta ca in acest sfarsit de saptamana, in zilele de 18 si 19 iulie, va derula operatiuni de mentenanta a sistemelor informatice si de carduri, dupa ce trezi zile la rand, pe parcursul acestei saptamani, cardurile bancii, ATM-urile si POS-urile nu au functionat, iar clientilor detalii

  

Ultimele Comentarii