Criza COVID-19 | FNGCIMM

A fost sabotat programul IMM Invest?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-17 20:00

Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) sustine ca lansarea programului IMM Invest, prin care firmele pot obtine finantari gratuite si garantate de stat in valoare de peste 3 miliarde de euro, a fost sabotata astazi, dar fara a aduce alte argumente decat traficul foarte ridicat la ora programata pentru lansarea site-ului.

Fondul sustine ca aplicatia, realizata "dupa cele mai inalte standarde de performanta", a fost testata anterior pe parcursul a doua saptamani, timp in care s-au inscris peste 1.500 de beneficiari ai programului. 

"La finalul perioadei de proba, au fost efectuate teste de incarcare in conditiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori intr-un interval de doua ore", adauga FNGCIMM, intr-un comunicat.

Cu toate acestea, aplicatia IMMInvest.ro s-a blocat la scurt timp dupa lansarea oficiala de astazi, in jurul orei 10, motivul invocat de seful FNGCIMM, Dumitru Nancu, fiind acela ca au fost prea multe accesari in acelasi timp: 150 de aplicatii pe secunda sau 397.000 de accesari/minut, provenite din 132.000 de conexiuni.

"Aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat, iar in acest sens organele abilitate au fost sesizate", spune FNGCIMM.

Este posibil ca FNGCIMM sa fi fost victima unui atac tip DDOS (Distributed Denial of Service), care vizeaza blocarea sau accesarea cu dificultate a serviciilor digitale, prin cresterea excesiva a traficului de date, asa cum au patit-o si unele banci din Romania, precum ING. (vezi aici detalii)

Pana una-alta, administrarea platformei IMM Invest a fost preluata de SRI si STS.

Comunicatul FNGCIMM

"Azi 17.04.2020 ora 10.00, portalul www.imminvest.ro a fost deschis pentru inscrierea potentialilor beneficiari ai programului IMM INVEST ROMANIA.

Portalul a inceput sa fie accesat inca de la ora 5.30, a inregistrat o crestere graduala a numarului de utilizatori in jurul orei 8.30 ( 2.785 utilizatori) si asa cum se poate observa pe cele doua grafice, la ora locala 10.00 ( GMT+3), ora deschiderii oficiale a aplicatiei, a avut loc o crestere brusca a numarului de solicitari, care a atins un numar de 397.000 de accesari/minut, provenite din 132.000 de conexiuni.

Acest volum de trafic a blocat comunicarea dintre portal si beneficiari. Mai mult decat atat, printr-o stranie “coincidenta”, ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro , s-au blocat in acelasi moment, cu toate ca sunt gazduite in locatii distincte, de catre provideri diferiti.

Dezvoltarea aplicatiei si testarile acesteia, au fost facute dupa cele mai inalte standarde de performanta.

Pentru a intelege experienta utilizatorului, aplicatia a fost testata timp de 2 saptamani de catre salariatii FNGCIMM, care au creeat peste 1.700 de conturi de test.

De asemenea, aplicatia a fost expusa unei perioade de testare publica, care s-a desfasurat pe parcursul a 14 zile, timp in care peste 1.650 de potentiali beneficiari ai programului, s-au inscris in regim de testare.

La finalul perioadei de proba, au fost efectuate teste de incarcare in conditiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori intru-un interval de doua ore.

Cu toate acestea, in dimineata acestei zile, nici macar un singur beneficiar nu a putut sa se inregistreze, mai mult ambele site-uri care deserveau programul, asa cum am mentionat anterior, au fost blocate.

Aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat, iar in acest sens organele abilitate au fost sesizate.

Ne uitam cu incredere inainte si echipa FNGCIMM ii asigura pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi, urmand ca toata procedura de inregistrare sa fie reluata, pas cu pas de la 0.

Toti beneficiarii vor beneficia de sanse egale de a se inscrie in program si subliniem ca principiul de inscriere in program NU este primul venit, primul servit. Aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an, plafonul alocat fiind de 15 miliarde de lei.

Momentul reluarii deschiderii aplicatiei va fi anuntat din timp, pe site-ul www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro si anuntat public printr-un comunicat de presa.

Mai trebuie retinut ca acesta platforma este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statut de IMM, dar nu reprezinta, acordul de finantare.

Dupa inregistrare, aplicantul este directionat la banca selectata, finantatorul va face analiza solvabilitatii. Dupa analiza bancii, documentatia se retransmite la fond pentru garantarea creditului.

Asiguram antreprenorii ca suntem pregatiti sa lucram in regim de permanenta, pentru a procesa toate solicitarile primite in termenul promis.

Va multumim pentru incredere si intelegere!
Echipa FNGCIMM"

Taguri: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: FNGCIMMIMM Invest: ce situatii financiare pot utiliza firmele in declaratia IMM

Pentru eficienta implementare a Programului IMM INVEST, FNGCIMM informeaza aplicantii IMM INVEST ROMANIA ca în contextul prelungirii termenului de depunere a situatiilor la ANAF, dacă situațiile financiare aferente anului 2019 nu au fost încă depuse, este permisa utilizarea detalii

Bancile s-au angajat sa dea mai multe credite prin programul IMM Invest decat vrea sa garanteze statul

Bancile s-au angajat sa acorde credite prin programul IMM Invest cu o valoare mai mare decat cea a garantiilor acordate de stat, de 15 miliarde lei, care acopera 80% sau 90% din valoarea unui imprumut si subventioneaza dobanzile si comisioanele. Ceea ce inseamna ca bancile sunt dispuse detalii

Lista firmelor aprobate si a celor respinse de banci pentru obtinerea de credite prin programul IMM Invest

Lista firmelor aprobate si a celor respinse de banci pentru obtinerea de credite prin programul IMM Invest: Firme aprobate de banci CUI Nume Firma Stare solicitare 16761733 O.T.E.R. GRUP S.R.L. Aprobat de bancă
15344371 ITS GROUP S.R.L. Aprobat de detalii

IMM Invest: Care sunt firmele aprobate si cele respinse de banci pentru obtinerea de credite garantate de stat

Bancile au aprobat pana acum peste 5.000 de credite prin programul IMM Invest, dintre cele peste 53.000 de cereri transmise prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat astazi Fondul, fara sa mentioneze si numarul firmelor respinse de detalii

Ultimele Comentarii