Criza COVID-19 | FNGCIMM

A fost sabotat programul IMM Invest?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-17 20:00

Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) sustine ca lansarea programului IMM Invest, prin care firmele pot obtine finantari gratuite si garantate de stat in valoare de peste 3 miliarde de euro, a fost sabotata astazi, dar fara a aduce alte argumente decat traficul foarte ridicat la ora programata pentru lansarea site-ului.

Fondul sustine ca aplicatia, realizata "dupa cele mai inalte standarde de performanta", a fost testata anterior pe parcursul a doua saptamani, timp in care s-au inscris peste 1.500 de beneficiari ai programului. 

"La finalul perioadei de proba, au fost efectuate teste de incarcare in conditiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori intr-un interval de doua ore", adauga FNGCIMM, intr-un comunicat.

Cu toate acestea, aplicatia IMMInvest.ro s-a blocat la scurt timp dupa lansarea oficiala de astazi, in jurul orei 10, motivul invocat de seful FNGCIMM, Dumitru Nancu, fiind acela ca au fost prea multe accesari in acelasi timp: 150 de aplicatii pe secunda sau 397.000 de accesari/minut, provenite din 132.000 de conexiuni.

"Aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat, iar in acest sens organele abilitate au fost sesizate", spune FNGCIMM.

Este posibil ca FNGCIMM sa fi fost victima unui atac tip DDOS (Distributed Denial of Service), care vizeaza blocarea sau accesarea cu dificultate a serviciilor digitale, prin cresterea excesiva a traficului de date, asa cum au patit-o si unele banci din Romania, precum ING. (vezi aici detalii)

Pana una-alta, administrarea platformei IMM Invest a fost preluata de SRI si STS.

Comunicatul FNGCIMM

"Azi 17.04.2020 ora 10.00, portalul www.imminvest.ro a fost deschis pentru inscrierea potentialilor beneficiari ai programului IMM INVEST ROMANIA.

Portalul a inceput sa fie accesat inca de la ora 5.30, a inregistrat o crestere graduala a numarului de utilizatori in jurul orei 8.30 ( 2.785 utilizatori) si asa cum se poate observa pe cele doua grafice, la ora locala 10.00 ( GMT+3), ora deschiderii oficiale a aplicatiei, a avut loc o crestere brusca a numarului de solicitari, care a atins un numar de 397.000 de accesari/minut, provenite din 132.000 de conexiuni.

Acest volum de trafic a blocat comunicarea dintre portal si beneficiari. Mai mult decat atat, printr-o stranie “coincidenta”, ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro , s-au blocat in acelasi moment, cu toate ca sunt gazduite in locatii distincte, de catre provideri diferiti.

Dezvoltarea aplicatiei si testarile acesteia, au fost facute dupa cele mai inalte standarde de performanta.

Pentru a intelege experienta utilizatorului, aplicatia a fost testata timp de 2 saptamani de catre salariatii FNGCIMM, care au creeat peste 1.700 de conturi de test.

De asemenea, aplicatia a fost expusa unei perioade de testare publica, care s-a desfasurat pe parcursul a 14 zile, timp in care peste 1.650 de potentiali beneficiari ai programului, s-au inscris in regim de testare.

La finalul perioadei de proba, au fost efectuate teste de incarcare in conditiile unui trafic de 3 milioane de utilizatori intru-un interval de doua ore.

Cu toate acestea, in dimineata acestei zile, nici macar un singur beneficiar nu a putut sa se inregistreze, mai mult ambele site-uri care deserveau programul, asa cum am mentionat anterior, au fost blocate.

Aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat, iar in acest sens organele abilitate au fost sesizate.

Ne uitam cu incredere inainte si echipa FNGCIMM ii asigura pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi, urmand ca toata procedura de inregistrare sa fie reluata, pas cu pas de la 0.

Toti beneficiarii vor beneficia de sanse egale de a se inscrie in program si subliniem ca principiul de inscriere in program NU este primul venit, primul servit. Aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an, plafonul alocat fiind de 15 miliarde de lei.

Momentul reluarii deschiderii aplicatiei va fi anuntat din timp, pe site-ul www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro si anuntat public printr-un comunicat de presa.

Mai trebuie retinut ca acesta platforma este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statut de IMM, dar nu reprezinta, acordul de finantare.

Dupa inregistrare, aplicantul este directionat la banca selectata, finantatorul va face analiza solvabilitatii. Dupa analiza bancii, documentatia se retransmite la fond pentru garantarea creditului.

Asiguram antreprenorii ca suntem pregatiti sa lucram in regim de permanenta, pentru a procesa toate solicitarile primite in termenul promis.

Va multumim pentru incredere si intelegere!
Echipa FNGCIMM"

Taguri: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: FNGCIMMGarantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020

FNGCIMM a inregistrat in anul 2020 rezultate istorice, prin acordarea celui mai mare numar de garantii de la infiintarea sa, in anul 2002, respectiv 92.241 garantii, cu o valoare de garantare de peste 20,7 mld lei. Situatia economica generata de manifestarea pandemiei COVID-19 a impus ca detalii

Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021

Comisia Europeana a autorizat in data de 18 decembrie 2020 modificarea schemei de ajutor de stat care sustine implementarea programului IMM INVEST. In acest sens, a fost prelungita perioada de valabilitate a schemei pana la data de 30 iunie 2021 si a fost obtinuta o majorare a bugetului de la detalii

Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor

IMM FACTOR este cel de-al treilea program guvernamental, derulat de FNGCIMM, prin care este sustinut accesul la finantare al IMM. Costurile de finantare, in procent de 50% si
costurile de garantare, in procent de 100% sunt acoperite printr-o Schema de Ajutor de Stat, suportata din bugetul detalii

Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM

FNGCIMM isi diversifica oferta de garantare, in vederea sustinerii accesului la finantare a IMM-urilor, precum și a întreprinderilor afiliate, prin participarea in cadrul noului program guvernamental IMM LEASING DE ECHIPAMENTE SI UTILAJE, care va fi operationalizat in perioada imediat detalii

  

Ultimele Comentarii