Criza COVID-19 | FNGCIMM

Lansarea Programului IMM Invest s-a amanat pentru alta data, dupa ce site-ul s-a blocat din cauza prea multor accesari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-17 16:32

Lansarea Programului IMM Invest, prin care se acorda firmelor credite garantate de stat in proportie de 80-90%, fara dobanda si fara comisioane, in valoare de aproximativ 3 miliarde de euro, a fost reprogramat pentru alta data, dupa ce astazi site-ul pe care trebuie sa se faca inscrierile (IMMInvest.ro) s-a blocat, in urma unui volum mare de accesari.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care administreaza programul, a anuntat ca exista suspiciunea unui "atac cibernetic sofisticat" (vezi aici detalii).

Aplicatia IMMInvest.ro s-a blocat la scurt timp dupa lansarea oficiala de astazi, in jurul orei 10, motivul invocat de seful FNGCIMM, Dumitru Nancu, fiind acela ca au fost prea multe accesari in acelasi timp: 150 de aplicatii pe secunda.

In aceste conditii, nimeni nu a putut sa se inscrie, astfel ca se va anunta o noua data de relansare a site-ului, probabil dupa Paste.

Oamenii s-au imbulzit sa se inscrie in program in conditiile in care autoritatile nu au informat destul de bine ca sunt suficiente fonduri si ca alocarea lor nu se face dupa principiul "primul venit, primul servit", deci nu sunt motive de graba pentru a aplica.

Fondurile se vor acorda pe baza solicitarilor de credite aprobate de cele 22 de banci inscrise in program. (vezi aici detalii)

 

Taguri: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: FNGCIMMIMM Invest: ce situatii financiare pot utiliza firmele in declaratia IMM

Pentru eficienta implementare a Programului IMM INVEST, FNGCIMM informeaza aplicantii IMM INVEST ROMANIA ca în contextul prelungirii termenului de depunere a situatiilor la ANAF, dacă situațiile financiare aferente anului 2019 nu au fost încă depuse, este permisa utilizarea detalii

Bancile s-au angajat sa dea mai multe credite prin programul IMM Invest decat vrea sa garanteze statul

Bancile s-au angajat sa acorde credite prin programul IMM Invest cu o valoare mai mare decat cea a garantiilor acordate de stat, de 15 miliarde lei, care acopera 80% sau 90% din valoarea unui imprumut si subventioneaza dobanzile si comisioanele. Ceea ce inseamna ca bancile sunt dispuse detalii

Lista firmelor aprobate si a celor respinse de banci pentru obtinerea de credite prin programul IMM Invest

Lista firmelor aprobate si a celor respinse de banci pentru obtinerea de credite prin programul IMM Invest: Firme aprobate de banci CUI Nume Firma Stare solicitare 16761733 O.T.E.R. GRUP S.R.L. Aprobat de bancă
15344371 ITS GROUP S.R.L. Aprobat de detalii

IMM Invest: Care sunt firmele aprobate si cele respinse de banci pentru obtinerea de credite garantate de stat

Bancile au aprobat pana acum peste 5.000 de credite prin programul IMM Invest, dintre cele peste 53.000 de cereri transmise prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anuntat astazi Fondul, fara sa mentioneze si numarul firmelor respinse de detalii

Ultimele Comentarii