Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Bancile se inghesuie sa acorde credite cu dobanzi subventionate de stat prin Programul IMM Invest: plafonul de 15 miliarde lei, suprasubscris de 20 de banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-15 20:02

Plafonul IMM INVEST Romania in valoare de 15 miliarde de lei a fost subscris de finantatori in proportie de 120,5%, anunta Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) intr-un comunicat, in care adauga:

Institutiile de credit mai au timp pana la data de 16.04.2020, ora 24.00 sa transmita catre FNGCIMM solicitarile de inscriere, nivelul costurilor totale pe care le vor aplica, precum si valoarea estimata a finantarilor pentru anul 2020 pe care le vor acorda in cadrul Programului IMM INVEST.

Pana in acest moment, un numar de 20 banci si-au manifestat intentia de a semna conventii de garantare cu FNGCIMM in cadrul Programului IMM INVEST Romania.

Reamintim intreprinzatorilor, ca Programul IMM INVEST ROMANIA se va lansa in data de 17.04.2020, ora 10.00, cand aplicatia programului va permite inscrierea IMM pe platforma www.imminvest.ro.

Detalii privind caracteristicile programului, conditiile de eligibilitate si o lista de intrebari frecvente se regasesc pe site-ul FNGCIMM.

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 sa isi asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de catre FNGCIMM in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice, se arata in prezentarea de pe site-ul FNGCIMM, in care se mai adauga urmatoarele:

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.

AVANTAJELE CREDITULUI GARANTAT IMM INVEST

Statul poate garanta pana la 90% din valoarea creditelor pe care le accesati la una din bancile partenere!

Nu platiti dobanda, comision de garantare sau alte costuri de acordare!

Costurile finantarii sunt subventionate in procent de 100% de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitati de prelungire.

Nu platiti comision de rambursare anticipata!

Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii si pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

 

Taguri: Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Credite IMM  

Comentarii

Roman Nicolae
A cazut platrorma https://www.fngcimm.ro
Fara cuvinte.

Lucian Sopa
Bataie de joc , tipic Romaneasca.
Cu regret spun ca era de asteptat. E a nu stiu cata oara cand se demonstreaza faptul ca suntem o natie care isi merita soarta. Din nou un proiect anuntat cu TAM TAM si la momentul inscrierii site-ul pica. O sa se spuna ca au fost asaltati cu mult mai multe accesari decat se asteptau si serverul a picat...... Asta este statul roman , continua sa isi bata joc de mediul privat..... si noi continuam sa acceptam..... Pana cand???

Marius
immminvest
care sunt acele 20 de banci care sunt inscrise in program??

Vasile Coman - Bancherul.ro
bancile inscrise in Programul IMM Invest
Marius, cele 20 de banci inscrise in Programul IMM Invest sunt, de fapt 24, conform informatiilor publicate de FNGCIMM: BANCA TRANSILVANIA, BCR, CEC BANK, RAIFFEISEN BANK, BRD, UNICREDIT BANK, ALPHA BANK, INTESA SANPOLO BANK, EXIM BANK, OTP BANK, BANCA ROMANEASCA, ING BANK, FIRST BANK, CREDIT AGRICOLE, PATRIA BANK, LIBRA BANK, PORSCHE BANK, BANCA ROMANA DE CREDIT SI INVESTITII, PRO CREDIT BANK, VISTA BANK, IDEA BANK, BANCA FEROVIARA, B-CA COOPERATISTA DELTACOOP TULCEA, GARANTI BANKAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

  

Ultimele Comentarii