Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Amanarea ratelor la credite va fi raportata la Biroul de Credit de catre banci si IFN-uri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-14 22:19

Bancile si IFN-urile vor raporta suspendarea ratelor la credite pentru clientii persoane fizice, conform OUG 37/2020, la Biroul de Credit, a anuntat aceasta institutie, care gestioneaza baza de date cu informatii pozitive si negative privind derularea imprumuturilor. 

Nici in OUG 37/2020, nici in normele de aplicare a acesteia, nu se mentioneaza nimic cu privire la raportarea la Biroul de Credit.

Scorul de credit nu va fi afectat de comentariul "Suspendare la plata", precizeaza Biroul de Credit.

In perioada de suspendare la plata, creditorii vor transmite la fiecare scadenta informatia referitoare la faptul ca rata si valoarea platita sunt zero, mentioneaza Biroul de Credit.

Biroul de Credit nu spune si daca aceasta mentionare este considerata restanta si cum i-ar putea afecta pe clienti mentiunea privind amanarea ratelor atunci cand vor aplica pentru un nou credit.

Bancile si IFN-urile sunt cele care decid, in functie de propriile politici de risc, daca acorda sau nu un nou imprumut celor care sunt inregistrati cu restante la Biroul de Credit.

Mentiunea "suspendarea platilor" ar putea, de asemenea, sa fie considerata de banci un element de risc in plus in decizia de acordare a unui nou imprumut.

Anuntul Biroului de Credit:

"Avand in vedere prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, Participantii la Sistemul Biroului de Credit vor inregistra corespunzator informatiile referitoare la creditele acordate persoanelor fizice carora li se accepta, de catre creditori, cererea de suspendare a obligatiilor la plata ratelor scadente.

In acest sens, pentru toate creditele inregistrate la Biroul de Credit si suspendate la plata, creditorii vor inregistra comentariul “Suspendare la plata”.

Ulterior, in perioada de suspendare la plata, creditorii vor transmite la fiecare scadenta informatia referitoare la faptul ca rata si valoarea platita sunt zero.

Scorul de credit nu va fi afectat de comentariul "Suspendare la plata", intrucat acesta nu influenteaza algoritmul de calcul.

Suspendarea la plata este o informatie care face parte din categoria “Date referitoare la evenimente care apar in perioada de derulare a produsului de tip credit”, care poate fi prelucrata in Sistemul Biroului de Credit in baza interesului legitim si pentru care persoanele vizate au fost informate anterior conform art. 13 si 14 din Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Inregistrarea suspendarii la plata este necesara atat pentru a reflecta in mod corect situatia creditului, in perioada suspendarii la plata, cat si pentru continuarea desfasurarii unei activitati de creditare responsabile, in conditiile protejarii, facilitarii accesului la creditare si prevenirii indatorarii excesive a persoanelor vizate, respectarii cadrului legal referitor la evaluarea bonitatii si la reducerea riscului de credit, precum si prevenirii utilizarii sistemului financiar-bancar pentru desfasurarea unor activitati contrare legii."

 

Taguri: Biroul de Credit  amanare rate credite  

Comentarii

Radu
Amânare plată a ratelor
Am cerut amanarea ratelor pt i perioada de 6kuni,cererea mi a fost aprobată. Dupa doua luni am reluat plata ratelor si am aflat spre surprinderea mea ca am fist raportat la biroul de credite, ca am scor negativ si nu pot t face refinantare la nici o bancă. Nu am nici o rata restanta amanarea ratelor a fost o greșeală.

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Radu
Rate
Dupa cele enumarate mai sus as dori sa stiu cum as putea obtine o refinantare.. Am fost la principalele banci si peste tot am același raspunsuri datorita amanarii ratelor sunt raportat la biroul de credite cu scor negativ si cu o rata restanta

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate raportata la Biroul de Credit
Radu, dupa cum mentioneaza Biroul de Credit, raportarea amanarii ratelor nu influenteaza scorul de credit, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa aveti probleme privind obtinerea unui nou imprumut. Problema este rata restanta de care vorbiti si care este neclar cum a aparut. De ce ati fost raportat cu restanta, daca spuneti ca nu ati intarziat la plata creditului? Sunati-ma la 0723292899 sau trimieti-mi un mesaj, sa clarificam problema si sa va ajut sa o rezolvati.

maria
suspendare rate
aceeasi problema o intampin si eu , datorita unei amanari a unei singure rate , celelalte au ramas in derulare , nu mai pot obtine acum o refinantare, bancile si au luat ca masura de siguranta ca cine a avut suspendare la plata in biroul de credit macar o luna nu mai este eligibil mi se pare aberant atata timp cat oug 37 in baza carora s a permis suspendarea ratelor nu specifica nimic in acest sens

BU PAUL ROBERT
aceeasi problema o intampin si eu
Aceeasi problema intampin si eu cu suspendarea.nu pot refinanta sau a obtine un imprumut.ma puteti ajuta domnule vasile coman.astept raspuns pe email sau numar de telefon 0770911875

BUN PAUL ROBERT
aceeasi problema o intampin si eu


Vasile Coman - Bancherul.ro
suspendare rate credit
Suspendarea ratelor la credite nu ar trebui sa fie un motiv pentru refuzul bancilor de a acorda noi imprumuturi sau refinantari. Daca aveti probleme, contactati-ma prin email: vasile.coman@bancherul.ro sau telefon 0723292899, pentru a rezolva problema.

Costin
refinanțare
Dacă am beneficiat de amânarea la plată a ratelor în baza OUG 37/2020, mai sunt eligibil pentru o refinanțare a creditului?

Vasile Coman - Bancherul.ro
refinantare credit OUG 37/2020
Costin, dupa cum mentioneaza Biroul de Credit, raportarea amanarii ratelor nu influenteaza scorul de credit, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa aveti probleme privind obtinerea unui nou imprumut. Iar BNR spune asa: "BNR asigură faptul că persoanele fizice și juridice care au apelat la facilitățile prevăzute în OUG nr.37/2020 nu sunt considerate clienți nebancabili și relațiile lor cu băncile nu vor fi în niciun fel afectate din această cauză, odată cu reluarea plăților. Cu toate acestea, subliniem că decizia de creditare a unui client este o decizie internă a creditorului, în conformitate cu politica proprie de creditare."

Teo
refinantare
In aceiasi situatie sunt si eu. Am incercat sa fac astazi o refinantare la ING la creditul pe care il am la ei si am fost refuzat ca am fost raportat pe data de 12.04 la BC cu o intarziere la plata ratei de peste 30 de zile. Mentionez ca in acea perioada plata ratelor era suspendata, iar conform notificarilor primite in acea perioada de la ING, toate raportarile la BC trebuiau sa fie sterse. Cum este posibil acest lucru si daca exista vreo posibilitate ca aceasta raportare negativa sa fie stearsa din BC.

Vasile Coman - Bancherul.ro
raportare Biroul de Credit ING
Teo, reprezentantii ING Bank m-au rugat sa le transmit detalii despre problema ta, in vederea solutionarii. Suna-ma la tel. 0723292899 sau trimite-mi email la vasile.coman@bancherul.ro, pentru clarificarea situatiei refinantarii la ING.

Roxana Ruscan
Suspendarea ratelor
Am încercat la mai multe bănci sa fac refinanțare și îmi zice ca nu pot datorita faptului ca am suspend ratele la un credit. De ce ma afectează asta? Ma poate ajuta cineva?

Roxana Ruscan
Suspendarea ratelor
Am încercat la mai multe bănci sa fac refinanțare și îmi zice ca nu pot datorita faptului ca am suspendat ratele la un credit. De ce ma afectează asta? Ma poate ajuta cineva?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19Legea privind suspendarea popririlor a fost declarata neconstitutionala

Legea privind suspendarea executarilor silite prin poprirea salariilor, pensiilor si conturilor bancare, pana la 1 septembrie, ca masura de protectie impotriva crizei COVID-19, adoptata in unanimitate de Parlament, la initiativa PSD, in 20 iunie, a fost declarata astazi neconstitutionala de detalii

Guvernul lanseaza Programul IMM Leasing, cu avans 0 si garantii de stat pentru echipamente si utilaje in leasing

Guvernul a anuntat lansarea unui nou program pentru sprijinirea firmelor, in perioada crizei COVID-19: achizitia de echipamente si utilaje in leasing, cu avans 0 si garantii de stat. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Programul IMM Leasing este un detalii

Eximbank va administra un nou program de garantare a creditelor pentru companiile mari, in contextul crizei COVID-19

Guvernul a anuntat ca banca de stat Eximbank va administra un nou program lansat pentru combaterea crizei COVID-19, pentru garantarea creditelor obtinute de firmele mari. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ionel Danca, a declarat: "Un alt program prevăzut în cadrul detalii

Guvernul dubleaza valoarea unui credit Prima Casa pentru locuinte noi, pana la 140.000 de euro

Dupa ce in proiectul publicat de Ministerul Finantelor valoarea unui credit prin Programul Prima Casa, care ar urma sa fie redenumit Noua Casa, a fost majorat de la 66.500 de euro, cat este in prezent, la 95.000 de euro, fara avansul de 5%, ceea ce inseamna ca valoarea locuintei poate fi de detalii

Ultimele Comentarii