Criza COVID-19 | Banca Comerciala Romana (BCR)

BCR arata in exemple cu cat creste rata dupa trei luni de amanare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-02 18:54

BCR prezinta exemple reprezentative in care arata cat de mult creste rata lunara la creditele ipotecare si de consum dupa perioada de trei luni in care este amanata, in conditiile propriei oferte, nu conform OUG 37/2020, care inca nu are norme de aplicare.

BCR, spre deosebire de restul bancilor, amana ratele prin prelungirea perioadei de creditare (cu exceptia creditelor Prima Casa) doar pentru principalul din credit, iar cuantumul dobanzilor aferente lunilor amanate se esaloneaza pe restul perioadei de creditare.

Ceea ce inseamna ca dupa lunile de amanare se plateste o rata mai mare, asa cum prevede si OUG 37/2020 in cazul creditelor ipotecare.

Restul bancilor mari, precum Banca Transilvania, aplica o solutie simpla: ratele amanate pe maxim trei luni se vor plati la finalul perioadei de creditare, care se majoreaza cu cele trei luni, astfel ca ratele lunare nu se majoreaza.

Exemplele BCR

Confom exemplelor BCR, in cazul unui credit Prima Casa cu un sold actual de 44.000 de euro, perioada de rambursare ramasa de 240 de luni (20 de ani) si dobanda de 3,5%, rata curenta, de 255 de euro, creste cu 4 euro, la 259 euro, incepand cu luna a patra (iulie, daca amanarea e in lunile aprilie, mai si iunie).

Cresterea usoara a ratei se datoreaza faptului ca dobanda aferenta celor trei luni amanate, in valoare de 385 de euro, se esaloneaza pe o perioada mare, de 237 de luni, adica tot restul perioadei de creditare, de 20 de ani.

In cazul unui credit imobiliar standard Casa Mea, cu un sold de 150.000 de lei (31.000 de euro), perioada ramasa de rambursare de 180 de luni (15 ani), dobanda de 5,5%, rata din prezent, de 1.226 de lei, creste cu 11 lei, la 1.237 lei.

Dobanda aferenta celor trei luni amanate reprezinta 2.062 lei, valoare care se esaloneaza pe 180 de luni (15 ani), adica 177 luni ramase din credit, plus 3 luni de extinere, aferente lunilor amanate.

La un credit de nevoi personale Divers in valoare de 20.000 de lei (sold actual), cu o perioada de rambursare de 36 luni (3 ani), o dobanda de 9%, rata din prezent, de 641 de lei, se majoreaza cu 27 de lei, la 668 lei, in luna iulie, dupa care scade la 653 in luna august.

Rata din iulie e mai mare pentru ca insumeaza prima de asigurare aferenta lunii iulie, plus plata integrala a primei aferenta celor trei luni amanate.

Dobanda aferenta celor trei luni amanate reprezinta 450 de lei, valoare care se va esalona pe 36 de luni (33 de luni ramase, plus 3 luni extindere).

Vezi aici cum se amana ratele la BCR si alte banci si IFN-uri.

Taguri: reclamatie BCR  Banca Comerciala Romana (BCR)  amanare rate credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Comerciala Romana (BCR)Aplicatia George a BCR nu functioneaza (actualizare)

George, aplicatia de internet si mobile banking a BCR, nu functioneaza din jurul orei 11, in conditiile in care astazi este zi de salariu, inaintea sarbatorii de Sfanta Maria, de maine, astfel ca aplicatiile si cardurile bancare sunt foarte utilizate. Mai multi clienti au reclamat ca nu detalii

BCR a prelungit amanarea ratelor la credite pana la sfarsitul lunii iunie

BCR a prelungit amanarea ratelor la credite pana la sfarsitul lunii iunie, in varianta proprie a bancii, pe o perioada de trei luni si esalonarea sumelor datorate pe restul perioadei de creditare. Perioada de valabilitate pentru depunerea cererilor de amanare a ratelor conform OUG detalii

Criza coronavirusului a adus beneficii clientilor BCR: pot nu doar sa-si deschida online un cont, ci si sa-l inchida, tot online sau prin telefon

Criza coronavirusului a obligat bancile sa implementeze servicii online nu doar in interes propriu, ci si al clientilor lor. De exemplu, BCR permite acum clientilor nu doar sa-si deschida online un cont, ci si sa-l inchida, tot online sau prin telefon. Tot mai multe banci au detalii

BCR nu a aprobat 4.000 de cereri de amanare a ratelor la credite (actualizat cu precizarile BCR)

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca pana acum a aprobat un numar de 34.459 de amanări de plată a ratelor la credite, din aproximativ 38.525 de cereri depuse de către persoanele fizice. BCR mentioneaza ca din cele 38.525 de cererei depuse, doar 36.041 au fost eligibile, adica detalii

Ultimele Comentarii

 • refinanțare

  Dacă am beneficiat de amânarea la plată a ratelor în baza OUG 37/2020, mai sunt eligibil pentru ... detalii

 • 2020

  Acum si-au revenit. Sunt foarte transparenti si schimbul valutar in strainatate este mult mai ... detalii

 • schimbare numar telefon Raiffeisen

  Stimata doamna, pentru schimbarea numarului de telefon, trebuie sa sunati la banca, la telefoanele: ... detalii

 • Actualizare smat token

  As dori să-mi schimb numărul de telefon cu acesta ...19... Pentru ca mi-am blocat codu de la ... detalii

 • stergere crc

  Buna ziua, nu mai am niciun credit, doresc sa iau unul, dar inca mai apar in crc, dupa 3 ani tel ... detalii