BANCI | Stirea Zilei

ING Bank si-a dublat numarul de clienti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-19 21:55

ING Bank România, sucursala bancară românească a grupului financiar olandez ING, si-a dublat anul trecut numărul de clienti si a ajuns la active de circa 3miliarde euro, a spus marti directorul general al băncii, Misu Negritoiu.

La finalul anului 2006, banca avea active de 2,14 miliarde euro, potrivit datelor băncii centrale.

În prezent, structura portofoliului de credite al băncii este formată în proportie de 45% de împrumuturi în euro si dolari (cu o pondere foarte mică), 55% reprezentând creditele acordate în lei. De asemenea, o treime din credite sunt de retail, restul de corporate, a mentionat Negritoiu, fără să dea alte detalii.

Banca este axată, de altfel, pe segmentul de companii, de unde a obtinut 86% din venituri în 2006, însă si-a propus să ajungă în câtiva ani la o echilibrare a portofoliului între segmentul de retail si cel corporate. "Pe termen lung, tinta noastră este să ajungem la aproximativ jumătate din veniturile totale aduse de retail", declarase la începutul anului trecut seful diviziei de retail banking a institutiei, Albert Roggemans.

Rezultatele grupului ING vor fi publicate miercuri, 20 februarie. În 2006, ING Bank România a obtinut un profit brut de 35 milioane lei (10,3 milioane euro), în scădere cu 48,5% fată de anul precedent.

Marti, ING Bank România a lansat un nou card de credit, prin intermediul căruia vrea să atragă încă 500.000 de clienti până în 2009. Banca are, în prezent, circa 500.000 de clienti pe segmentul de carduri de debit.

Dobânzile la creditele acordate de bancă sunt afectate semnificativ de nivelul ridicat al rezervelor minime obligatorii impus de banca centrală, de 40% din pasivele în vaută si de 20% din cele în lei ale băncilor comerciale, a mentionat Negritoiu, care a estimat aceste costuri pentru ING la 1,75-1,76%.

Normele Băncii Nationale a României sunt aplicabile ING Bank România - care are statut de sucursală a unei institutii financiare dintr-o altă tară din UE - doar într-o măsură limitată si se rezumă la rezervele minime obligatorii, în timp ce normele privind riscul sau colateralele nu sunt aplicabile băncii. Începând cu 1 ianuarie 2007, ING Bank România a intrat sub supravegherea băncii centrale din Olanda.

Directorul general al băncii a spus că grupul ING nu are în vedere vreo achizitie pe piata românească în acest an si că, de altfel, nici nu este un moment propice pentru asa ceva.

"Nu este o piată de achizitii în 2008, iar în întreg anul va fi resimtit un recul al pietei financiare", a spus Negritoiu, pentru NewsIn.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii