BANCI | Stirea Zilei

ING Bank si-a dublat numarul de clienti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-19 21:55

ING Bank România, sucursala bancarã româneascã a grupului financiar olandez ING, si-a dublat anul trecut numãrul de clienti si a ajuns la active de circa 3miliarde euro, a spus marti directorul general al bãncii, Misu Negritoiu.

La finalul anului 2006, banca avea active de 2,14 miliarde euro, potrivit datelor bãncii centrale.

În prezent, structura portofoliului de credite al bãncii este formatã în proportie de 45% de împrumuturi în euro si dolari (cu o pondere foarte micã), 55% reprezentând creditele acordate în lei. De asemenea, o treime din credite sunt de retail, restul de corporate, a mentionat Negritoiu, fãrã sã dea alte detalii.

Banca este axatã, de altfel, pe segmentul de companii, de unde a obtinut 86% din venituri în 2006, însã si-a propus sã ajungã în câtiva ani la o echilibrare a portofoliului între segmentul de retail si cel corporate. "Pe termen lung, tinta noastrã este sã ajungem la aproximativ jumãtate din veniturile totale aduse de retail", declarase la începutul anului trecut seful diviziei de retail banking a institutiei, Albert Roggemans.

Rezultatele grupului ING vor fi publicate miercuri, 20 februarie. În 2006, ING Bank România a obtinut un profit brut de 35 milioane lei (10,3 milioane euro), în scãdere cu 48,5% fatã de anul precedent.

Marti, ING Bank România a lansat un nou card de credit, prin intermediul cãruia vrea sã atragã încã 500.000 de clienti pânã în 2009. Banca are, în prezent, circa 500.000 de clienti pe segmentul de carduri de debit.

Dobânzile la creditele acordate de bancã sunt afectate semnificativ de nivelul ridicat al rezervelor minime obligatorii impus de banca centralã, de 40% din pasivele în vautã si de 20% din cele în lei ale bãncilor comerciale, a mentionat Negritoiu, care a estimat aceste costuri pentru ING la 1,75-1,76%.

Normele Bãncii Nationale a României sunt aplicabile ING Bank România - care are statut de sucursalã a unei institutii financiare dintr-o altã tarã din UE - doar într-o mãsurã limitatã si se rezumã la rezervele minime obligatorii, în timp ce normele privind riscul sau colateralele nu sunt aplicabile bãncii. Începând cu 1 ianuarie 2007, ING Bank România a intrat sub supravegherea bãncii centrale din Olanda.

Directorul general al bãncii a spus cã grupul ING nu are în vedere vreo achizitie pe piata româneascã în acest an si cã, de altfel, nici nu este un moment propice pentru asa ceva.

"Nu este o piatã de achizitii în 2008, iar în întreg anul va fi resimtit un recul al pietei financiare", a spus Negritoiu, pentru NewsIn.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii