Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Si IFN-urile care acorda credite online anunta masuri pentru criza COViD-19: amanarea ratelor, scaderea dobanzii, suspendarea penalitatilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-20 10:40

IFN-urile care acorda credite online, precum Viva Credit, Ferratum sau Telecredit, au anuntat masurile care se pot lua pentru a veni in ajutorul clientilor afectati de criza COVID-19: amanarea la plata a ratelor, extinderea perioadei de gratie, suspendarea penalitatilor, reducerea temporara a ratei dobanzii practicate.

Punctual, doar ExtraSimplu.ro, site-ul prin care Extra Finance acorda credite online, a anuntat ca amana cu 15 zile plata ratelor pentru clientii afectati de coronavirus, insa acest IFN tocmai ce a fost radiat de BNR, care a descoperit ca a incalcat mai multe regulamente. (vezi aici detalii)

Comunicatul Patronatului Creditului IFN:

Având in vedere situația existentă generata de epidemia de COVID-19 și de posibilele presiuni financiare pe bugetul familial al angajaților, precum si al IMM-urilor din România, membrii Patronatul Creditului IFN (PCIFN) au luat decizia ca în această perioadă sa trateze cu maximă atenție și înțelegere fiecare cerere venită din partea clienților.

Având în vedere situația existentă, clienții vor avea parte de o analiză personalizată a cererilor, adaptată nevoilor acestora.

Printre masurile care se pot lua pentru a veni in ajutorul lor se numara: amanarea la plata a ratelor, extinderea perioadei de gratie, suspendarea penalitatilor, reducerea temporara a ratei dobanzii practicate.

"Fiecare membru va analiza cererile de amânare a plaților, luând în calcul situația existentă și va gasi soluții benefice pentru fiecare client in parte. Am încredere că aceaste masuri vor atenua impactul potențial generat de volatilitatea veniturilor unora dintre clienții nostri. Vom mentine aceste masuri pe toata perioada necesara pana vom vedea primele semne concrete de imbunatatire a situatiei create”, a declarat Ionuț Stan, Presedinte al PCIFN.

PCIFN reprezintă marea parte a sectorului Instituțiilor Financiare Nebancare din segmentul creditelor “Online” cu valori medii de 1.000-2.000 Lei și cu termen scurt.

Membri PCIFN sunt: Adwisers IFN SA, Ecofinance IFN SA, Extra Finance IFN SA, Ferratum Romania IFN SA, RoCapital IFN SA, Telecredit IFN SA, Viva Credit IFN SA.

In anul 2019 membri PCIFN au acordat peste 250.000 de credite de nevoi personale pe termen scurt.

 

Taguri: Criza COVID-19  credite online IFN-uri  credite IFN  credit online  Viva Credit  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

Comentarii

Katalin mailat
Bi
Am rămas fără bani an casa

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rata IFN
Daca doriti sa va ajut cu amanarea ratelor la BCR, sunati-ma la telefon 0723292899 sau trimiteti-mi un email la adresa: vasile.coman@bancherul.ro.

Gyorgy Hajnal
aminare ratei
La ferratum nu am putut plati rata numai 400 lei in luna februarie si dupa acea am primit somatie de plata ca nu am putut plati ratele am cerut sa amina ratele pentru ca am fost trimis la somaj tecnic si nu stiu cind primesc bani dar au scris ca trbuie sa platesc rata pe care am remas numai ca nu am de unde pot sa face executarea siliteAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

  

Ultimele Comentarii