BANCI | Ultima Ora

Bancile se pregatesc de amanarea ratelor la credite, ca masura impotriva coronavirusului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-15 20:09

Bancile vor decide amanarea ratelor la credite, ca masura pentru evitarea raspandirii coronavirusului prin prezenta clientilor la ghiseele bancare, dar si pentru a ajuta firmele afectate de criza de epidemie, precum cele din turism.

Informatia a fost confirmata si de reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care au precizat ca decizia va fi luata de fiecare banca in parte.

De altfel, reprezentantii firmelor de turism, care se confruta cu solicitari de anulare a calatoriilor si vacantelor, au solicitat public bancilor sa amane plata ratelor pentru firmele care au imprumuturi.

Banca Transilvania si-a anuntat deja clientii cu carduri de credit ca le amana cu doua luni plata ratelei lunare, o masura similara putand fi luata si in cazul celor cu credite.

La randul sau, ministrul Finantelor a promis ca va oferi garantii pentru ca firmele afectate de criza coronavirusului sa poata obtine credite fara dobanda.

Consiilul Investitorilor Straini si confederatia patronala Concordia, din care fac parte si o parte dintre bancile romanesti, au anuntat ieri un set de masuri pentru lupta impotriva coronavirului.

"Băncile vor acorda atenție administrării creditelor în derulare, fiecare bancă urmând a efectua în mod activ analize vizând posibilitatea oferirii unor facilități de amânare a unor plăți, funcție de problemele și situația specifce și obiective ale clienților. În acest sens, raportat la evoluția situației economiei românești și a dimensiunilor impactului acestei epidemii asupra clienților bancari, deopotrivă persoane fzice și juridice, este de analizat oportunitatea amendării cadrului de reglementare prudențial și contabil pentru facilitarea implementării celor mai bune măsuri de restructurare / eșalonare / amânare a unor plăți în cazul acestor clienți", se arata in documentul privind masurile propuse pentru sectorul bancar. (vezi aici detalii)

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraMasura BRD pentru coronavirus: online banking gratis timp de trei luni

BRD Societe Generale a anuntat ca a decis o serie de masuri in contextul coronavirs, printre care online banking (MyBRD Net si MyBRD Mobile) gratuit in perioada 16 martie - 16 iunie 2020, atat pentru administrarea aplicatiilor, cat si pentru transferuri în zona SEPA în lei și detalii

Masurile propuse de banci pentru lupta impotriva coronavirusului

Consiliul Investitorilor Straini si Confederatia Patronala Concordia, din care fac parte si o parte dintre banci, prin Consiliul Patronatelor Bancare, au anuntat ieri un "set de masuri pentru atenuarea impactului economic al epidemiei coronavirus". Iata masurile propuse pentru detalii

Bancile se pregatesc de amanarea ratelor la credite, ca masura impotriva coronavirusului

Bancile vor decide amanarea ratelor la credite, ca masura pentru evitarea raspandirii coronavirusului prin prezenta clientilor la ghiseele bancare, dar si pentru a ajuta firmele afectate de criza de epidemie, precum cele din turism. Informatia a fost confirmata si de reprezentantii detalii

Vivre Deco a gasit raspunsul la intrebarea: e posibil sa ne facem planuri de crestere prin Bursa?

Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobilă și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3,5 milioane euro, cu scadență în 2025 și la o dobândă de 5,25%, anunta Banca detalii

Ultimele Comentarii