ASIGURARI | Noutati ASF

ASF face o evaluare a firmelor de asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-14 12:42

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din data de 11 martie 2020, derularea unui exercițiu de evaluare a activelor și a pasivelor - BSR (Balance Sheet Review) la nivelul întregului sector al asigurărilor din România, anunta ASF intr-un comunicat, in care mai arata:

Programul va fi implementat în a doua jumătate a acestui an de către ASF și de către Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA).

Totodată, Consiliul ASF a aprobat și condițiile și criteriile pe baza cărora rezultatele exercițiului de evaluare a activelor și pasivelor și ale testului de stres vor conduce la adoptarea de măsuri de supraveghere care urmează să fie aplicate societăților de asigurare, după încheierea exercițiului BSR (măsuri de follow-up).

Momentul de referință pentru datele din bilanț utilizate în acest exercițiu va fi 31 martie 2020.

Alături de evaluarea activelor și pasivelor societăților de asigurare, în cadrul exercițiului BSR sunt incluse și evaluarea nivelului rezervelor tehnice, a aspectelor privind guvernanța și a parametrilor prudențiali.

Evaluarea va oferi un grad suplimentar de claritate asupra situației financiare şi a solvabilității societăților de asigurare participante şi asupra riscurilor acestora.

Un comitet de coordonare (Steering Committee), format din reprezentanți ai ASF și ai EIOPA, va fi responsabil pentru supravegherea exercițiului. ASF va selecta, în consultare cu comitetul de coordonare, în urma unei proceduri de achiziție publică, o firmă de consultanță cu o înaltă reputație profesională și experiență internațională, care va asigura o aplicare uniformă a metodologiei de către evaluatorii externi independenți (auditorii). Consultantul desemnat nu va fi unul dintre auditorii societăților participante la exercițiul BSR.

ASF va aproba o listă de auditori eligibili, după consultarea comitetului de coordonare. Fiecare societate de asigurare va selecta un auditor din această listă, care va efectua evaluarea în conformitate cu metodologia aprobată de ASF, în consultare cu comitetul de coordonare.

După finalizarea exercițiului BSR, pe baza rezultatelor evaluării şi a calculului/analizei indicatorilor prudențiali, care includ reconsiderarea unui nivel adecvat de rezerve tehnice şi de active, societățile participante vor fi clasificate şi vor face obiectul unor măsuri de remediere diferențiate. Măsurile de remediere solicitate de ASF societăților de asigurare participante depind de magnitudinea deficitului de capital rezultat în urma exercițiului de evaluare, fără a aduce atingere ajustărilor efectuate ca urmare a măsurilor luate după data de referință.

Măsurile de follow-up pot fi consultate pe siteul ASF.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASFASF a decis falimentul City Insurance

Comunicatul ASF privind intrarea in faliment a City Insurance: Comunicat cu privire la respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, retragerea autorizației de funcționare, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii detalii

ASF modifica regulamentul privind activitatea de control

În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum detalii

City Insurance, sanctionata de ASF, iar conducerea prelulata de Fondul de Garantare a Asiguratilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acțiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât și detalii

Conducerea City Insurance a fost amendata de ASF

În ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (S.A.R.) a prezentat rezultatele activității de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., se arata detalii

  

Ultimele Comentarii