BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea unui credit de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-10 20:02

Dobanzile Anuale Efective (DAE) practicate de banci pentru refinantarea creditelor de nevoi personale variaza intre 8,44% si 16,07%, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 16 imprumuturi de acest tip, din ofertele unui numar de 11 banci.

Astfel, cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale in lei le gasim la Banca Romaneasca, Banca Transilvania si CEC Bank, in timp ce bancile cu cele mai ridicate costuri sunt Idea Bank, Alpha Bank si Raiffeisen Bank.

Topul a luat in considerare doar dobanzile standard, nu si pe cele oferite in conditii speciale, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau achizitia altor produse bancare, precum un card de credit sau o asigurare de viata.

DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care ia in calcul atat dobanda, cat si comisioanele, este in medie de 12,77% la cele 16 credite de refinantare luate in calcul.

DAE medie la creditele de refinantare este mai mica decat media DAE la creditele noi pentru consum, care se situeaza la 13,68% (vezi aici detalii).

Cele mai multe banci au in oferte credite de refinantare speciale, care difera de cele standard in principal prin dobanda diferita, de regula putin mai mica, cu scopul de a atrage clientii de la bancile concurente.

De exemplu, daca facem o comparatie intre cel mai ieftin credit de refintare, cu o DAE de 8,44%, de la Banca Romaneasca si cel mai scump credit de nevoi personale, la Unicredit, cu o DAE de 17,11%, diferenta intre cele doua rate lunare este de 85 de lei.

Concret, prin refinantarea la Banca Romaneasca a unui credit de la Unicredit, castigul este de 85 de lei lunar sau 1.020 de lei intr-un an.

Castigul poate fi si mai mare in cazul refinantarii unui credit de la IFN-uri, care au dobanzi la credite mult mai ridicate decat bancile.

 

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Calculatordecredite.ro  Idea Bank  Credit Europe Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

La ce banca imi fac un card in euro?

„Vreau sa-mi fac un card in euro. Ce banca imi recomandati?”, intreaba un cititor. Pentru a-i oferi un raspuns adecvat, am facut un clasament al comisioanelor practicate de cele 10 banci care au in oferta carduri in euro. Am luat in calcul urmatoarele tipuri detalii