BURSA | Ultima Ora

Vivre Deco a gasit raspunsul la intrebarea: e posibil sa ne facem planuri de crestere prin Bursa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-08 09:18

Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobilă și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3,5 milioane euro, cu scadență în 2025 și la o dobândă de 5,25%, anunta Banca Transilvania (BT) intr-un comunicat, in care adauga:

Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, compania de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar și Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 30.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de euro, la o dobândă între 4,5 și 5,5%.

Plasamentul a fost suprasubscris, iar emitentul a decis suplimentarea ofertei, atrăgând în total 3,5 milioane euro la o dobândă de 5,25%.

La plasament au participat 66 investitori, atât persoane fizice, cât și investitori instituționali.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei prin acapararea pieței, în special prin investiții în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienți și a creșterii notorietății brandului, precum și prin investiții în tehnologie și automatizări.

„Studiem oportunitatea finanțării prin piața de capital din România de mai mult de 3 ani. Succesul acestei oferte ne-a răspuns clar la întrebarea: este posibil și oportun pentru Vivre să iși facă planuri de creștere prin Bursă?. Ne bucurăm că, DA, este posibil, atât pentru Vivre, cât și pentru alte companii românești. Mă voi asigura că vom fi o prezență activă și profitabilă pentru investitorii actuali și viitori” – afirmă Monica Cadogan, fondator și CEO al Vivre Deco.

„Suntem onorați că putem fi parte din povestea de succes a Vivre, o companie antreprenorială românească care s-a extins în afara granițelor, devenind unul din liderii industriei sale în Europa Centrală și de Est. Ne bucurăm că echipa și planurile companiei au primit încrederea investitorilor, în ciuda mediului tensionat din piețele de capital globale și credem că încheierea cu succes a acestei tranzacții confirmă misiunea BT Capital Partners de a fi alături de companiile și antreprenorii din
România în planurile lor de dezvoltare” – declară Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners
Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Vivre Deco își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de trei săptămâni, sub simbolul VIV25E.

Compania va fi primul business din sectorul e-commerce care listează la BVB obligațiuni denominate în euro.

În 2019, Vivre Deco a înregistrat venituri de aproximativ 200 milioane lei, un profit operațional EBITDA de 7,1 milioane lei și un profit net de 3,4 milioane lei.

Compania este prezentă în nouă țări din Europa Centrală și de Est și a înregistrat o dezvoltare susținută în ultimii 5 ani, cifra de afaceri crescând în medie cu 28% anual.

BT Capital Partners a intermediat în ultimele 12 luni cinci emisiuni de obligațiuni corporative și trei tranzacții de fuziuni și achiziții, în valoare de circa 250 milioane euro, fiind printre cei mai activi consultanți de investment banking din piața locală.

Vivre este principalul e-commerce din industria home & deco din Europa Centrală si de Est, fondat în 2012 de antreprenori români, cu vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia. Pe site-urile și aplicațiile mobile Vivre sunt disponibile peste 100.000 de piese de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii, colectate de la 1.000 de branduri din întreaga lume.

Cu 4,5 milioane de comenzi livrate către mai mult de 750.000 de clienți, Vivre pune zilnic la dispoziție mii de produse noi pentru cei care vor să devină propriii designeri. Promisiunea pe care Vivre o respectă încă de la lansare este aceea de a pune la dispoziția clienților o destinație online unde pot găsi mobilă și accesorii potrivite personalității lor.

BT Capital Partners, compania de investment banking a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al alianței internaționale de fuziuni și achiziții Oaklins și cel mai mare broker de retail din piața de capital din România.

BT Capital Partners oferă asistență pentru atragerea de capital prin emisiuni de obligațiuni și acțiuni la bursă, asistență financiară pe tranzacții de fuziuni și achiziții, precum și servicii de brokeraj pe piața de capital locală și internațională.

 

Taguri: BT  Banca Transilvania  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  BT Capital Partners  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraMasura BRD pentru coronavirus: online banking gratis timp de trei luni

BRD Societe Generale a anuntat ca a decis o serie de masuri in contextul coronavirs, printre care online banking (MyBRD Net si MyBRD Mobile) gratuit in perioada 16 martie - 16 iunie 2020, atat pentru administrarea aplicatiilor, cat si pentru transferuri în zona SEPA în lei și detalii

Masurile propuse de banci pentru lupta impotriva coronavirusului

Consiliul Investitorilor Straini si Confederatia Patronala Concordia, din care fac parte si o parte dintre banci, prin Consiliul Patronatelor Bancare, au anuntat ieri un "set de masuri pentru atenuarea impactului economic al epidemiei coronavirus". Iata masurile propuse pentru detalii

Bancile se pregatesc de amanarea ratelor la credite, ca masura impotriva coronavirusului

Bancile vor decide amanarea ratelor la credite, ca masura pentru evitarea raspandirii coronavirusului prin prezenta clientilor la ghiseele bancare, dar si pentru a ajuta firmele afectate de criza de epidemie, precum cele din turism. Informatia a fost confirmata si de reprezentantii detalii

Vivre Deco a gasit raspunsul la intrebarea: e posibil sa ne facem planuri de crestere prin Bursa?

Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobilă și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3,5 milioane euro, cu scadență în 2025 și la o dobândă de 5,25%, anunta Banca detalii

Ultimele Comentarii