BANCI | Stirea Zilei

ING scumpeste din nou comisionul de administrare a contui curent, al doilea ca marime dintre toate bancile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-04 20:10

In urma cu aproape trei ani, in mai 2017, ING Bank majora comisionul standard pentru un cont curent de la 5 la 7 lei lunar, cel mai mare dintre toate bancile, pentru a compensa oferta fara comisioane la retragerile de la bancomate, destinata clientilor care incaseaza lunar in cont minim 700 de lei si fac o plata/transfer cu cardul sau cu telefonul.

Acum, ING anunta ca va scumpi de la 7 la 9 lei lunar comisionul standard de administrare a unui cont, pentru cei care nu incaseaza lunar cei 700 de lei si nu fac nicio plata, in acelasi timp cu anuntarea unei noi oferte, si anume un curs valutar personalizat.

Ce inseamna curs personalizat? ING nu ne ofera detalii. Un lucru e sigur, pentru moment: ING are cel mai dezvantajos curs de schimb valutar dintre toate bancile romanesti.

In compartie cu alte banci, cursul ING este mai mare cu aproximativ 3% fata de cea mai buna cotatie, practicata de Alpha Bank, si cu peste 2% mai ridicat fata de cursul Bancii Transilvania (BT), cea mai mare banca din Romania (vezi aici comparatia).

Comisionul de administrare lunara a contui standard al ING, de 9 lei, va ramane al doilea cel mai mare dintre cele 20 de banci luate in calcul in topul Bancherul.ro, dupa ProCredit Bank, care are un tarif lunar de 25 de lei.

Oferta ProCredit Bank, a doua banca, dupa ING, devenita complet automatizata (selfbanking), fara casierii, este insa diferita, intrucat include un numar de 4 retrageri de numerar gratuite cu cardul de la orice bancomat si nu mai are alte comisioane, astfel ca pentru clientii care nu fac mai mult de patru retrageri de numerar, costul total lunar este al treilea cel mai ieftin din piata, dupa Libra Bank si Alior Bank.

Daca insa se fac mai mult de patru retrageri de numerar, costul contului ProCredit Bank al doilea cel mai mare, dupa Raiffeisen.

In urma modificarii comisionului, ING va cobori un loc in topul celor mai mici comisioane, de pe 4 pe cinci, dupa Libra Bank, Alior Bank, CEC Bank si First Bank. (vezi foto)

De altfel, comisionul mediu de administrare a unui cont curent in lei standard a crescut cu 40%, de la 3,7 la 5,25 lei lunar, dupa ce mai multe banci au majorat costul unui cont curent in lei, pentru a compensa scaderea substantiala, de peste zece ori, a operatiunilor in euro, conform normelor europene intrate in vigoare la finalul anului trecut.

Din 15 decembrie 2019 au intrat in vigoare noile norme SEPA (zona unica de plati in euro), care au obligat bancile romanesti sa practice pentru operatiunile in euro aceleasi comisioane ca pentru cele in lei. (vezi aici detalii)

 

Taguri: comisioane card  ING Bank  comisioane cont bancar  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii