BANCI | Interviu

BRCI, banca lui Dorinel Umbrarescu, a fost vanduta magnatului indian Sanjeev Gupta, care detine si Sidex Galati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-28 08:07

Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), detinuta de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, a fost vanduta magnatului indian Sanjeev Gupta, care detine si Sidex Galati, precum si o banca in Marea Britanie, Wyelands Bank.

BRCI nu este preluata de banca lui Gupta ci de acesta personal, in calitate de investitor, impreuna cu firmele sale, la fel cum BRCI este detinuta in majoritate (98%) de Umbrarescu, dupa cum a declarat seful supravegherii bancilor din Banca Nationala a Romaniei (BNR), Nicolae Cinteza, citat de Hotnews.ro:

"Saptamana trecuta s-a aprobat tranzactia BRCI, s-a aprobat investitorul Sanjeev Gupta si firmele lui. El mai are banci autorizate in Marea Britanie. Sa speram ca banca va creste, pentru ca pana acum nu prea facea nimic".

Dorinel Umbrarescu, patronul firmelor de constructii Spedition UMB si Tehnostrade, implicate in principal in constructia de drumuri si autostrazi, a infiintat BRCI pe structura fostei banci grecesti ATE Bank, pe care a cumparat-o in primavara lui 2013, in schimbul a 10 milioane de euro.

BRCI si-a inceput activitatea in 2014, cu un capital minim impus de BNR, de 37 milioane lei, majorat ulterior la 126 milioane lei, sub conducerea lui Marinel Burduja, fostul vicepresedinte al Raiffeisen Bank responsabil de divizia corporate.

Burduja a plecat insa de la BRCI dupa nici un an, in urma neintelegerilor cu patronul Umbrarescu, nemultumit ca trebuie sa scoata din buzunar tot mai multi bani pentru investitii in noua banca, fara sa vada rezultate imediate.

De fapt, Umbrarescu a decis sa renunte la proiectul noii banci, care s-a dovedit prea costisitor pentru el pe termen scurt, o banca fiind o afacere pe termen mediu si lung, asa incat a inceput imediat tratative pentru vanzarea bancii, mai intai cu un alt om de afaceri, Valer Blidar, care detine Banca Feroviara.

Blidar ar fi vrut sa cumpere BRCI, dupa cum a anuntat, dar se pare ca nu s-a inteles la pret cu Umbrarescu. Acesta a incercat in urmatorii ani sa gaseasca alti cumparatori mai darnici, dar fara succes, pana la finalul anului trecut, cand l-a gasit pe omul de afaceri indian.

BRCI avea la finalul lui 2018 un capital social de 63 milioane lei, capitaluri proprii de 38 milioane lei si active de 120 milioane euro, dintre care credite acordate clientilor in valoare de doar 10 milioane lei.

In ultimii doi ani (2018 si 2017), BRCI a inregistat pierderi de peste 9 milioane lei anual (9,1 milioane euro in 2018 si 9,8 milioane euro in 2017).

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuBRCI, banca lui Dorinel Umbrarescu, a fost vanduta magnatului indian Sanjeev Gupta, care detine si Sidex Galati

Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), detinuta de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, a fost vanduta magnatului indian Sanjeev Gupta, care detine si Sidex Galati, precum si o banca in Marea Britanie, Wyelands Bank. BRCI nu este preluata de banca lui Gupta ci de acesta personal, detalii

Ce planuri are Eximbank cu Banca Romaneasca

Eximbank planuieste sa integreze pana la finalul anului Banca Romaneasca, un proces de fuziune care se soldeaza, de regula, cu diminuarea numarului de unitati si angajati. Nici clientii bancii cu credite in franci elvetieni (CHF) nu au motive de bucurie, pentru ca nu li se pregateste vreo oferta detalii

Cum a reusit Darren Cahill sa o imblanzeasca pe "diavolul" Simona Halep (video)

Simona Halep povesteste intr-un clip realizat de sponsorul ei, Banca Transilvania (BT), de ce l-a ales antrenor pe Darren Cahill si cum a reusit acesta s-o "imblanzeasca", adica sa o faca sa se simta bine pe terenul de tenis si la antrenamente si sa adopte o atitudine pozitiva. Simona detalii

De ce si-a schimbat Garanti Bank numele in Garanti BBVA?

Garanti Bank Romania si-a schimbat recent denumirea in Garanti BBVA. De ce? Iata precizarile bancii: "Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este detalii

Ultimele Comentarii