BANCI | Ultima Ora

Raiffeisen inca nu a rezolvat problema dublarii platilor cu cardurile, la patru zile de la producerea incidentului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-03 20:20

Au trecut patru zile de cand Raiffeisen Bank le-a luat de doua ori banii pentru aceeasi tranzactie celor care au folosit cardurile la bancomatele si POS-urile sale, insa banca nu a rezolvat inca problema.

Exista situatii in care oamenii au ramas fara bani pe caduri, dar Raiffeisen le-a raspuns ca mai trebuie sa astepte pana se rezolva problema "in cel mai scurt timp".

Alte banci, precum ING, solutioneaza, prin call center, situatiile urgente, precum cele ale persoanelor care au ramas fara bani pe carduri, pana la remedierea problemei pentru toti cei afectati.

BCR insa a primit aplauzele clientilor pentru ca a decis sa le ramburseze imediat sumele blocate de Raiffeisen, urmand ca ulterior cele doua banci sa reglementeze platile. Ceea ce ar fi trebuit sa faca, de fapt, toate bancile, imediat dupa aparitia incidentului. Si mai ales Raiffeisen Bank.

In schimb, Raiffeisen le raspunde clientilor care intreaba cand isi vor primi banii inapoi: "la finalizarea investigatiei, sumele retinute eronat vor fi deblocate".

Cand se va finaliza investigatia? Raiffeisen: "Lucram impreuna cu procesatorul la remedierea situatiei in cel mai scurt timp posibil din punct de vedere tehnic" (vezi foto).

Raiffeisen nu a raspuns nici la intrebarile Bancherul.ro cu privire la cauzele incidentului, cati clienti au fost afectati si cand se va remedia problema, respectiv cand isi vor primi oamenii banii retinuti de banca.

ING si BCR au sesizat incidentul

Incidentul care a cauzat dublarea tranzactiilor efectuate la bancomatele si POS-urile Raiffeisen a avut loc joi, 29 ianuarie si vineri, 30 ianuarie, insa Raiffeisen nu a anuntat problema decat duminica la pranz si doar dupa ce cu doua ore mai devreme, pe Facebook, ING, mai intai, apoi BCR, si-au avertizat clientii care au facut tranzactii la ATM-urile si POS-urile Raiffeisen ca le-au fost luati de doua ori banii  de pe carduri. (vezi aici detalii)

Dupa cum ne-a explicat ING, bancile nu au putut verifica si implicit refuza tranzactia eronata trimisa de Raiffeisen, intrucat este o procedura automata de decontare prin sistemele de carduri administrate de Visa si Mastercard.

Ceea ce inseamna ca eventualele erori de procesare, cum a fost si in acest caz, se pot remedia abia dupa ce s-au produs.

Este insa inacceptabil ca sumele de bani blocate de Raiffeisen si de procesatorii Visa si Mastercard sa nu poata fi deblocate nici dupa patru zile de la producerea incidentului.

Mai grav decat atat este ca nici Raiffeisen, nici Visa si Mastercard, nu au luat masuri de urgenta pentru despagubirea celor afectati, adica pentru rambursarea sumelor de bani blocate, inainte de finalizarea asa-zisei investigatii.

Despre modul in care Raiffeisen (nu) a comunicat acest incident, nu mai este nimic de spus.

 

Taguri: ING  Raiffeisen Bank  probleme functionare carduri  Banca Comerciala Romana (BCR)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBNR relaxeaza politica monetara: elibereaza bancilor rezerve minime obligatorii de o jumatate de miliard de euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut dobanda de referinta la 2,5% pe an, insa a redus nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO) in valuta ale bancilor de la 8% la 6%, ceea ce inseamna ca in jur de o jumatate de miliard de euro vor reveni in conturile bancilor. Ultima reducere a detalii

Raiffeisen inca nu a rezolvat problema dublarii platilor cu cardurile, la patru zile de la producerea incidentului

Au trecut patru zile de cand Raiffeisen Bank le-a luat de doua ori banii pentru aceeasi tranzactie celor care au folosit cardurile la bancomatele si POS-urile sale, insa banca nu a rezolvat inca problema. Exista situatii in care oamenii au ramas fara bani pe caduri, dar Raiffeisen le-a detalii

BT Mic obtine resurse de la IFC pentru a credita start-up-uri si firme mici

IFC, parte din Grupul Banca Mondială, oferă 16 milioane de dolari, echivalentul în lei, companiei BT Mic, pentru creşterea accesului la finanțare a microcompaniilor şi pentru facilitarea incluziunii financiare a femeilor cu spirit antreprenorial din România, se arata intr-un detalii

Eximbank anunta incheierea tranzactiei de cumparare a Bancii Romanesti

Eximbank anunta finalizarea preluarii Bancii Romanesti si inceperea procesului de integrare a acesteia, in urma caruia va atinge o cota de piata de 3%, astfel ca se va clasa printre primele 10 banci din Romania. Eximbank nu a anuntat pretul cu care a cumparat Banca Romaneasca de la detalii

Ultimele Comentarii