BANCI | Ultima Ora

Eximbank anunta incheierea tranzactiei de cumparare a Bancii Romanesti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-23 19:44

Eximbank anunta finalizarea preluarii Bancii Romanesti si inceperea procesului de integrare a acesteia, in urma caruia va atinge o cota de piata de 3%, astfel ca se va clasa printre primele 10 banci din Romania.

Eximbank nu a anuntat pretul cu care a cumparat Banca Romaneasca de la banca-mama din Grecia, National Bank of Greece (NBG), ci vorbeste doar de o "oferta inaintata" (vezi comunicatul mai jos).

Eximbank a initiat anul trecut procesul de preluare a Bancii Romanesti, dupa ce BNR s-a opus ca aceasta sa fie cumparata de OTP Bank.

Fostul ministru de Finante din guvernul PSD, Teodorovici, si-a facut un titlu de glorie din aceasta tranzactie, motiv pentru care succesorul sau, din guvernul PNL, Citu, si-a manifestat retinerea pentru aprobarea tranzactiei, declarand ca o va analiza si se va pronunta in cursul acestei luni, ceea ce nu a mai facut, convins, probabil, ca afacerea este rentabila pentru banca detinuta de stat, dincolo de batalia politica.

Preluarea Bancii Romanesti de Eximbank este, de fapt, in interesul statului roman, dat fiind ca OTP Bank este detinuta de statul ungar.

Comunicatul de presa

EximBank finalizeaza achizitia Bancii Romanesti

EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti S.A. (BROM), oferta inaintata fiind parte a acordului incheiat in luna iunie 2019 intre EximBank si National Bank of Greece (NBG) privind achizitia participatiei acesteia de 99,28% in actionariatul BROM.

In urma achizitiei, EximBank intra pe atractiva piata de retail din Romania, devenind o banca universala cu servicii complete si continuand sa isi indeplineasca misiunea pe termen lung prin sustinerea si promovarea dezvoltarii economice a Romaniei.

Noua entitate se va situa printre primele 10 banci din Romania, avand o cota de piata de aproximativ 3%.

”Prin achizitia Bancii Romanesti, EximBank isi imbunatateste serviciile acordate clientilor locali si isi creste capacitatea de sustinere a dezvoltarii economiei romanesti. Cota de piata a BROM, un management performant si un nivel bun de solvabilitate si lichiditate completeaza punctele forte ale EximBank, impreuna urmand sa fim si mai puternici. Sunt increzator ca toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmeaza, vor crea o institutie de referinta pe piata financiar-bancara ce va raspunde mai bine cerintelor clientilor nostri”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local.

 

Comentarii

RADULESCU MARCEL
FELICITARI STATULUI ROMAN!!!!
Deci, n-am trecut de faza "cainii latra, caravana trece"! Bravos natiune! Cine zice ca nu sunt bani de pensii din moment ce avem si de cumparat banci? Felicit in primul rand BNR pentru autorizarea tranzactiei!

Popescu Cristian
Clienti CHF
Asteptam de urgență o oferta de conversie a creditelor in CHF - a fost singura banca din sistem care nu a facut nimic pt clienti. Ati putea veni cu o oferta gen din cât a mai ramas de achitat sa se plateasca la un curs mediu de la data acordării până în prezent.

Alina
Proiecte legislative doar pentru campanii electorale
Daca statul a preluat Banca Romaneasca si nu se face nicio propunere de conversie a creditelor in CHF constatam ca toate proiectele inaintate de Zamfir au fost populiste, doar pentru campanii electorale.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBNR relaxeaza politica monetara: elibereaza bancilor rezerve minime obligatorii de o jumatate de miliard de euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut dobanda de referinta la 2,5% pe an, insa a redus nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO) in valuta ale bancilor de la 8% la 6%, ceea ce inseamna ca in jur de o jumatate de miliard de euro vor reveni in conturile bancilor. Ultima reducere a detalii

Raiffeisen inca nu a rezolvat problema dublarii platilor cu cardurile, la patru zile de la producerea incidentului

Au trecut patru zile de cand Raiffeisen Bank le-a luat de doua ori banii pentru aceeasi tranzactie celor care au folosit cardurile la bancomatele si POS-urile sale, insa banca nu a rezolvat inca problema. Exista situatii in care oamenii au ramas fara bani pe caduri, dar Raiffeisen le-a detalii

BT Mic obtine resurse de la IFC pentru a credita start-up-uri si firme mici

IFC, parte din Grupul Banca Mondială, oferă 16 milioane de dolari, echivalentul în lei, companiei BT Mic, pentru creşterea accesului la finanțare a microcompaniilor şi pentru facilitarea incluziunii financiare a femeilor cu spirit antreprenorial din România, se arata intr-un detalii

Eximbank anunta incheierea tranzactiei de cumparare a Bancii Romanesti

Eximbank anunta finalizarea preluarii Bancii Romanesti si inceperea procesului de integrare a acesteia, in urma caruia va atinge o cota de piata de 3%, astfel ca se va clasa printre primele 10 banci din Romania. Eximbank nu a anuntat pretul cu care a cumparat Banca Romaneasca de la detalii

Ultimele Comentarii